Positivt överraskad

Med tanke på att jag har haft "semester" från allt vad restriktioner heter så tänkte jag att mitt leverprov skulle vara sämre än tidigare.
Men det låg helt normalt!?

Dover Calais

Kommer ni ihåg den gamla slagdängan av Style? Det var i alla fall det första jag tänkte på när vi beställde båtbiljett inför Englandsresan. Jag sa till Juggis att vi MÅSTE göra en remake på musikvideon, haha. Sagt och gjort... Varsågoda!
 
 

Aj!

Kom rätt nyligen från vårdcentralen. Jag skulle ge blod för att kolla mitt levervärde ytterligare en gång.
Det var en ung tjej där och hon frågade om jag var svårstucken. Jag som är nålrädd blir direkt misstänksam på om denna personen ska få röra mig... Jag förklarar att de andra har lyckats, men att kärlen inte är lätta att hitta.
Hon trycker och känner först på högra, sedan på vänstra armen. Hon säger att dem finns där, men sitter djupt och hon vill inte riskera att sticka fel. "Tack så mycket!" känner jag.
Därför frågar hon om hon kan få sticka i fingret. Jag bah va!? Går det? Hon dubbelkollade och bekräftade.
Sagt och gjort... Det blev ingen massaker i mitt armveck idag utan bara min fingertopp som fick gråta blod.

Vi får se... jag kanske har bättre blod i fingertopparna än i armvecket.... de dåliga värden kanske inte orkar ta sig ändå ut hahaha!

Fail

Ja, alltså det var ju meningen att jag skulle uppdatera bloggen lite under semestern som vi nu är hemkomna ifrån. Jag gjorde det en gång... Sen gick det inte mer.
 
Ska jag vara ärlig, så orkade jag inte. Dagarna var fullspäckade och även denna lilla nattuggla slocknade "tidigt", ja säg runt tolv-ett i alla fall. Orkade inte spela eller någonting på mobilen ens, haha.
 
Men vi har haft det väldigt bra. Bilresorna dit och hem gick utan problem. Visst, några felåkningar blev det, men inget som sinkade oss betydligt. Båtresorna var gungiga så därför blinkade jag lite sött åt min man och bad om en annan väg hem, så i stället för en fyra timmar lång båtresa mellan Sassnitz och Trellerborg delade vi upp det på 45 minuter Puttgarden - Rödby och Öresundsbron. Det var mycket bättre för mitt svaga sinne, hehe.
 
Vänstertrafiken i Storbritannien klarade Juggis galant. Visst fick vi medpassagerare hjälpa till med döda vinklar och hålla lite allmän koll åt olika håll (haha rim!), men annars gick det över förväntan bra. Han kan, min man (åhåhå! Ett rim till!).
 
Vad har vi då gjort? Jaa... vad har vi inte gjort? Haha. Lite snabbt summerat är:
 • Träffat släktingar
 • Fika (ja överhuvud taget ÄTIT) gott
 • Åkt båt
 • Och absolut åkt bil... en massa bil!
 • Bott på massa olika hotell
 • Badat i havet
 • Turistat
 • Sett flygplan
 • Åkt tåg
 • Sett 4D-film
Ställen vi har varit på/besökt/sett:
 • Stonehenge
 • En engelsk trädgård
 • Big Ben
 • London eye
 • Tower Bridge
 • St. James- och Hyde Park
 • Piccadily circus
 • Chinatown
 • Platform 9 3/4 (Harry Potter-shop)
 • En Jamie Oliver-restaurang
 • Sealife
 • Madame Tussaudes
 • Gatwicks flygplats
Självklart har jag massor av foton, men det blir alltför många att lägga upp här. Ni som har mig på Fejjan kan se alla där. Om någon är utomstående så kan ni få ett axplock nedan.
 
 
Tack och hej!

I Tyskland

Nu är vi inne på andra resedagen och har kommit så långt som till Bremen i Tyskland.

Bilen är fylld till minsta cm känns det som eftersom vi har med oss ett mindre flyttlass från Halmstad (inte vårat).
Men vi puttrade ner till Flickorna på skäret för att få i oss lite gofika


sen sov vi utanför Staffanstorp.

Idag var det tidigt upp för att hinna med båten från Trelleborg till Sassnitz. Fy tusan vad det gungade ute på det stora blå. Jag trodde vi skulle gå under ett tag.Nu är vi i alla fall i Bremen och ska spendera natten här.

I morgon far vi

Väskan står (nästan helt) packad och i huvudet snurrar tankar om vad som ska med och inte. Jag är inte den som får resfeber och packar flera dagar innan. Det som glöms, glöms. Så länge jag har pass och pengar kommer jag långt, haha.
 
I morgon börjar resan mot England, dock med en kort etapp. Men det är bara för att göra det hela smidigt. Vi ska nämligen ha med oss grejer till dem vi ska bo hos i England, så vi ska åka och hämta dem först. Sen drar vi oss neråt mot Staffanstorp för att sova där en natt.
Annars hade vi fått gå upp mitt i natten, då båten på torsdag går tidigt. Och då passar det ju inte att hämta grejerna heller.
 
Men denna lilla omväg gör att vi kan besöka Flickorna på Skäret igen, vilket blir super. Det råder jag ALLA att göra som är i västra Skåne någon gång.
 
Jag ska försöka att vara aktiv här under resan och berätta lite om vad som hänt under dagarna. Och jag kommer nog synas en del på Instagram och Twitter (kanske lite allmänna uppdateringar på Snapchat också?) - heter SajberFina på alla ställena. Och Facebook såklart med =)
 
Det här ska bli himlans skoj. Tjarå!

Matmarknad i Jönköping

Via facebook har jag tidigare i veckan fått se bilder från bl.a. något marknadsstånd i Jönköping som sålde fudge från Storbritannien. Jag frågade Jugge om han visste ifall det var något jippo där nu, men han hade ingen aning. Så jag fick fråga Google i stället och fann ut att det var en matmarknad. Stånd med matvaror, bakverk, godis mm från hela världen. Det ville jag gärna åka på, så där var vi idag.
 
Varmt och mycket folk, men gott om härliga dofter och smaker. Var lite sugen på att köpa en del olika rätter som jag gillar, men då hade vi ju spruckit. Langos lockade nästan mest, men det fanns en massa annan mat. Något som jag hade velat pröva som jag inte smakat innan var någon fransk kycklinggryta med mögelost. Mmmmm!
Varför vi inte åt där var för att det fanns en indisk buffé i en galleria strax intill (tråkiga vi är, va? haha).
 
Men vi köpte i alla fall lite småsaker
Fugen från SB... de är inte små, ska ni veta. Stora som golfbollar ungefär. Vi har inte smakat dem ännu, så jag kan inte ge något utlåtande om det =)
 
Något italienskt bakverk som jag inte vet vad det heter. Men det är rullar av något slags våffelrån tror jag och inuti en nutellakräm. Väldigt goda! =D
 
Och så till sist ett gäng salami. De flesta av dem är av stark karaktär, så det får bli Juggis jobb att knapra i sig dem. Men någon gillar jag nog också.

Stammis

Hur coolt är det inte att bara behöva visa sig i luckan på vårdcentralen och sommarvikarien säger "Josefine, va? Ska du till sjukgymnastiken?"
Har varken behövt visa pass eller frikort på hela veckan, hehe.

Men i morgon blir det andra bullar. Då ska jag träffa kuratorn igen. Jävlar vad jag ska beklaga mig haha! Nu ska hon få arbeta, humpf.

RSS 2.0