Barnvakt!

Hejsan.
Jag kom nyss hem från en intrevju hos ett par som bor en liten bit härifrån. De skulle vilja ha möjlighet till barnvaktshjälp då och då. Jag tyckte det gick bra och de var trevliga. De vill att jag ska passa deras flicka (5 år) i morgon ett par timmar för de ska fota deras nya lilla kille och sedan storhandla. Blir bra som en första pröva-på gång.
Lilla C verkade acceptera mig ganska fort för hon kom med en leksak som hon ville jag skulle pröva och det tycker jag är ett gott tecken. Också att föräldrarna ser att hon gör så i stället för att bara springa iväg, haha. Får se hur det går i morgon bara, men det ska säkert ordna sig.

Sen fick jag också köpt två par byxor idag. Det var från en ny butik i stan som heter Generös och den har storlekar från36 till 56 så det är jättebra. Hittade ett par snygga jeans som satt väldigt bra och ett par byxor som var mjuka och sköna, men jag är rädd för att de kommer gå sönder väldigt fort. Dyrt var det i alla fall.... skar mig i hjärtat att betala hela 1198 riksdaler för två par byxor. Usch, men vad gör man inte. Jag är i desperat behov av byxor just nu. Måste köpa fler par dessutom... och kanske lite annat smått och gott med.

Löööööööning idag! Så jäkla nice. Har aldrig fått så stor lön som denna gången. Nu väntar jag bara på besked från pappa hur mycket han vill ha. Teleräkningarna har jag redan betalat.

Och nu är det bara lite mer än en månad tills jag får min efterlängtade lägenhet. Ska bli så jäkla skönt att börja om från början och försöka göra det fint och hemtrevligt. Allt ska jag köpa från andrahand. Kan bli lite spännande med begagna... lite trevligt faktiskt.

I tisdags var det dessutom kören som började. Fick samtal från syrran kvart i 18 då hon frågade om jag ville följa med... jag bara "ööhh... ehh... ja?" Då sa hon "okej, jag kommer fem över 18." Gaah! Jag var mitt uppe i ett spel på blip och kunde inte avsluta, men jag hann färdigt som tur var =)

Ojoj, nu blev det mycket. Förlåt!

Då gråter jag

Du frågar mig "Hur mår du?"
Jag svarar med ett leende "Bra!"
Du vänder dig om
Då gråter jag

Sovrumsdörren är stängd
Lampan är släkt
Kudden är tryckt mot mitt ansikte
Då gråter jag

När ingen hör
När ingen ser
När tankarna kommer
Då gråter jag

Lägenhet!

Jahapp! När jag slog på datorn hemma hos syrran i morse (jag hade sovit där) så hade jag fått ett mail. Det var besked om att jag hade blivit tilldelad en lägenhet! YES! Nu ska jag bli Värnamobo igen. Jag får tillträde den 1:a oktober. En stor takvåning på 43 kvm med stort kök. Härligt! Dock en lite hög hyra, fast det ska jag nog klara. Jag är mycket nöjd i alla fall.
Så den första destinationen idag blev Finnvedsbostäder för att skriva kontrakt.

Nästa destination blev att hämta upp Maggan för att sedan åka iväg mot en heldag i Jönköping. Det var trevligt, men tröttsamt. Min syrra och Maggan är riktiga shoppers och det är inte jag, så jag satt mest på parkbänkar utanför butikerna när de var inne, hehe.

Så nu sitter jag vid MSN och väntar... jaa... det var några dagar sedan, men men.

Längesen

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på många, många år. Jag åkte med syrran ut till en liten, liten stuga på landet som heter "Eks lilla bod". Där säljer de allt som har med syslöjd att göra. Där köpte jag en broderiserie på tre små tavlor. Jag ser fram emot att börja på dem. Det är så längesen jag broderade nu, men mina andra broderier som jag har är i Stockholm i min mammas lägenhet.
Jag kan inte berätta vad de broderierna jag köpt idag föreställer för de ska bli en present =) Så nu ska det bli syjunta här hemma! haha.

Nu mullrar det utanför fönstret men det bryr jag mig inte om. Jag ser inga blixtrar ännu, så det är det ingen fara. haha.

Idag har de ringt från jobbet två gånger och frågat om jag kan jobba lite extra. Och det tackar jag ju inte nej till! Tar allt jag kan få. Och det var i morgon kväll och nästa helg och det är ju det som jag vill ha. Kvällar och helger. Nice!

Idag flyttar farmor från sjukhuset till hemmet Svalan. Hon får ha syrgas hela tiden nu för att kunna syresätta blodet tillräckligt. Lunginflammationen börjar försvinna nu, men den har satt sina spår på lungorna.
Jag hoppas jag får tillfälle att träffa henne snart. Kanse redan idag om pappa ska dit?

Fortfarande inget svar om lägenheterna. Jag tycker det har gått tillräckligt lång tid nu. Usch, jag hatar att vänta! Skynda på lite, Finnvedsbostäder!

Andar, finns dem?

Enligt mig... ja! Jag tror stenhårt på spöken... eller andar. Jag har själv sett och varit med om fenomen med andar så det är klart jag tror på saker som jag har sett.
Men det här med seanser då? Nja... jag vet inte riktigt. Jag har ju aldrig varit med på någon seans själv utan bara sett på TV, och på TV kan de ju trixa en massa.
Varför jag nu tar upp detta var att min pappa berättade för mig att en bekant till honom hade varit med på en seans. Det verkade vara så att hon brukar göra det då och då med några andra och ett medium som bor några mil från stan.
Pappas bekant hade berättat att det hade kommit en ande under seansen som berättade att hon hade haft det väldigt svårt innan hon dog. Hon var bara 16-17 när det hände. Hennes namn började på E. Det visade sig vara anden av min bästa vän Ewelina som dog av cancer när hon var 17 år.
Om min pappa minns rätt av vad hans bekant berättade så hade en ung tjej varit med under seansen som hette Sandra. Hon var också kompis med mig och Ewe och hade därför börjat gråta under seansen när våran vän gav sig till känna.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Saker som de sa stämde ju... men det var ju också saker som vi vet om, och därför kunde de berättas. Det var liksom inte saker om saker som bara Ewe kunde veta som kom fram.
Men ändå... jag blev faktiskt chockad lite av att jag reagerade så starkt när min pappa berättade detta. Jag kännde faktiskt tårarna bränna bakom ögonlocken, men jag sansade mig.

Det tar fortfarande hårt, det som hände.

Oj då!

Idag blev jag erbjuden ännu en lägenhet. En som jag vill ha mycket mer än den förra, men det bästa är om jag fortfarande tackar ja till den första för tänk om jag inte får den andra. Då står jag på noll när jag kanske får den första i alla fall.
Jaja... jag får helt enkelt vänta och se. På måndag tror jag att jag får reda på hur det blir med den första... eller det blir kanske på tisdag.

Jag pratade lite med pappa för en stund sedan. Det verkar vara så att farmor inte kommer hem igen. Hon har fortfarande lunginflammation och plussar man det med KOL och cancer så ser det inte så bra ut. Hon får nog åka till ett hem som heter Svalan när hon blir lite bättre.
Det är bara det att nämner man boendet Svalan här så betyder det nästan dödsdom. Svalan är nämligen det boendet som alla döende åker till. Alltså de som inte beräknas ha så mycket tid kvar i livet.
Det känns bara så himla hemskt. Varför ska vissa behöva lida så hemskt mycket? Vad kan de möjligen ha gjort för att förtjäna detta? Gud finns inte! Det kan bara inte vara så. I så fall är han väldigt elak!

Äntligen!

Nu har jag precis skrivit ett till kapitel. Det var på tiden va? Läs det nu på en gång då det är rykande färskt.

Ja!

Okej! Jag gjorde det... jag svarade ja på lägenheten jag blivit erbjuden... så nu återstår en liten väntetid till så får jag veta sen om jag får den eller inte.
Håll tummarna!

Nu sitter jag helt ensam i huset i Rydaholm... eller ja... helt ensam är jag ju inte. Hundarna och spöket är här också. Jag undrar hur jag ska klara av en natt helt ensam här. Jag hoppas att spöket är snällt mot mig och inte skrämmer mig alltför mycket.

Otroligt!

Jag har blivit erbjuden en av lägenheterna som jag sökte för några dagar sedan. Jag trodde inte det skulle vara så lätt. Förra gången fick jag ju inget napp på lägenheterna i Värnamo. Nu fick jag första! Det enda negativa är att det inte finns någon bild på planlösningen, och jag misstänker att det är kokskåp, vilket jag inte alls vill ha =( Jag får väl ta och titta på lägenheten IRL då kanske... hmm... får väl ringa till Eve eller pappa så kan någon av de följa med och ge råd.
För övrigt så är den 28 kvm stor med en hyra på 2300. Är det bra?

Idag åker jag hem till Värnamo igen efter en långhelg i Götet. Kanske att jag redan i kväll kan titta på lägenheten? Ska höra mig för lite.

Hålligång

Igår var det att träffa Annelie hela dagen lång =) Redan klockan 8 gick jag upp... kanske lite för tidigt, men jag tog god tid på mig. Vi hade avtalat kl 10 och jag var väl där lite tidigare.
Vi åkte iväg till Nordstan och Annelie shoppade nya kläder, sen åt vi på donken och gick ut till vattnet vid Operan. Vi fick en knäpp och satte oss på första buss och bara åkte. Vi hamnade någonstans ute i Backa tror jag. Vi gick av bussen och skulle ta första där ifrån igen... och det blev samma buss, haha.
Efter detta lilla äventyr blev det Liseberg och efter en tids fundersamhet inköpte vi varsitt åkband + och började åka lite karuseller. Annelie tog tillbaka sina kommentarer om "barnkaruseller" när vi satt i vissa, hihi. Det var roooooooligt att åka igen. Vi mötte upp hennes jobbarkompisar och gick resten av dagen/kvällen med dem.
Med värkande fötter tog jag mig hem vid 23-tiden efter en trevlig dag.

RSS 2.0