Vem ägde vem?!

Jag är en sådan person som inte vill vara ovän med någon och försöka lösa knaggligheter så att alla parter är vänner sedan. Detta har resulterat i att jag fortfarande har kontakt med några jag har varit tillsammans med förut. Alltså inte träffar och sådär för de bor långt bort, men jag har kontakt med dem via Facebook eller telefon t.ex. So far so good, right!?

Men det finns ju också de som jag har dejtat men kanske inte riktigt haft alla hästa hemma direkt... men denne återtog kontakt med mig på Facebook för att ganska bra tag sedan efter att han hade haft mig blockad sedan tidigare..
Men i alla fall.... Det är som så att han tror att han är guds gåva till folket, ja på allvar! Han påpekar det flera gånger i sina milslånga statusar på fejjan. Han skriver små noveller flera gånger om dagen om hur bra världen skulle se ut om han var ledare över allt. Eller så pratar han om sina fantastiska musikaliska verk som han komponerar (han kan inte läsa en not och han laddar hem ljudfiler och sätter ihop det i ett datorprogram.... visst det låter fint, men det kan nog vem som helst åstadkomma). Det senaste är nu att han börjat göra mobilappar som inte en människa kommer klara sig utan i framtiden.... Den första appen han gjorde var ju såååå exklusiv - en SMS-app där man kunde skicka till en hel grupp. Nytt liksom!? Grattis!!
 
Jag brukar bara halvt skumma igenom de där tokiga romanerna han skriver och inte bry mig. Men jag vet inte... jag fick bara nog.....

Det här var statusen han skrev:
 
Ja, som ni ser... *harklar mig*... inte alla indianer i den sjunkande kanoten eller vad man säger.. Nä men jag kunde inte låta bli att kommentera, och visst... jag förväntade mig lite motstånd från hans sida, men vad han skrev fick mig att lacka ur. Så det blev såhär:
 
Han blockade mig! =)

Facinerande!

Just nu läser jag om livets utveckling.

Det är bara så ofattbart att jordens utseende förändras hela tiden. På grund av att plattorna i jordskorpan flyttar sig så bildas det kanske stora sprickor alternativ bergskedjor. Exempel är den stora sprickan på Island eller Himalaya.
 
Pga. att man hittat fossil på pungdjur i Nordamerika tros det att det var där som de levde först. När alla kontinenter satt ihop (för det har de en gång i tiden!) sen så när det började röra på sig så kanske klimatet inte var dugligt så de tog sig från ö till ö och hamnade till slut på det som är Australien idag. Så häftigt!
 
Och det finns ju så fina bevis på att ALLA  djur härstammar från en och samma, ja vi människor också! För myyyyyycket längesen så fanns det i stort sett bara vatten på planeten. Alla djur som fanns var vattendjur. Sen utvecklades de så de kunde vistas på land. De blev förmodligen kräldjur osv osv.
Ni kan kolla på bilder på foster i väldigt tidiga stadium och jämföra. Alla har svans och gälar, JA även vi MÄNNISKOR! Asså det är så coolt, haha!
 
Ta en titt på de här:
Är det samma djur? Nu kanske veckorna är olika, men men.

Positivt förvånad

Oj oj! Härom dagen lämnade jag in en muntlig uppgift där jag skulle argumentera och analysera om ifall KUB-test ska införas som rutin för alla gravida.
(KUB-test är när man ger blodprov för att kolla två hormonhalter i blodet, samt mäter nacken på fostret (NUPP) allt detta för att kolla om det finns risk för att barnet ska ha kromosomavvikelser - t.ex. Downs syndrom).

Grejen är att jag helt misstrodde mig själv. Hade jag verkligen förstått uppgiften? Vad hade det så mycket med biologi att göra? Men men, jag skickade in det och tänkte att detta får jag säkert göra om.

Idag kom domen! C!!! Hade jag aldrig trott! Haha! Men skönt kändes det i alla fall =D

Tradera

Då var det dags att sälja lite fler saker som bara ligger här hemma och skräpa. Denna gången blev det några spel... Jag funderar på att sälja lite böcker med kanske... Får se hur jag gör.
Men kolla gärna om det är något ni är intresserade av.

God morgon!?

Det här bladet var min väckarklocka idag... eller ja, inte bladet utan hen som lade lappen i lådan var det. För hen ringde på först... Hen var väl lite pratsugen antar jag.... Men det var inte jag i mitt sovande tillstånd, haha.
Men jag gick i alla fall upp då och startade dagen liiiite tidigare än vanligt.
Så det var det... tillbaka till biologin... egentligen ska jag göra ett prov idag, men jag har inte ens hunnit läsa ett av de två kapitlen som provet ska handla om, så jag får skjuta upp det någon dag eller två.

Katt med demens?

Kan katter få demens?
Jag undrar om inte vår Sondre har det... fastän han inte är gammal, haha.
Men ibland verkar han inte veta var han är.
Vi har ju nämligen ett fönster öppet för katterna hela tiden. Det vet de mycket väl. Men ibland så hoppar Sondre upp i andra fönster och ser sig förtvivlat omkring... Mjauar hjärtskärande och börjar krafsa på fönstret. Precis som om han tror att det är det öppna fönstret som är stängt...

Eller är han kanske bara lat? Han är knepig den kissen, hehe.

Är det på grund av mig?

Jag blir lite osäker... det känns som att efter varje gång jag har haft en inlämningsuppgift eller prov så skriver läraren i de allmänna nyheterna på elevsidan hur viktigt det är att skriva si och så och göra uppgifterna hit och dit.
Känns som att det är jag som gör honom frustrerad, haha...

Kläder till salu

För första gången i mitt liv har jag skapat annonser på Tradera. Annars är jag alltid den som köper. Jag har aldrig sålt något där.

Är du intresserad av en fin klänning eller ett par sköna jeans, så varsågod att buda! =D

Dammian

När jag hade köpt robotdammsugaren så sa jag att jag skulle lägga upp ett klipp på den "in action". Så här kommer det.... Han heter Dammian!


Usch..

Nu har jag nyss lämnat in mina svar till DNA-provet. Det var inte det lättaste kan jag säga. Herregud vad det flyger runt massa konstiga namn i huvudet nu.
Det känns faktiskt som att jag kanske inte blir helt godkänd på denna uppgiften =( Aja, det visar sig. På att igen i morgon och då ska det handla om genetik. Åh svårt!

Dummsugare

Idag fick jag meddelande om att robotdammsugaren jag hade beställt hade kommit. Så vi var och hämtaden den när vi handlade... De ser ju för roliga ut egentligen, haha. Men vi har inte hunnit packa upp den ännu. Får så när det hinns med.
Det ska bli spännande och se om vi ens får igång den, hehe. I så fall ska jag lägga ut ett litet filmklipp på den in action så att säga ; )

Fy tusan!

Jag måste nog säga att gener, DNA och RNA är det svåraste jag har försökt lära mig. Jag läser och läser men det bara kryllar runt i huvudet med nukleinsyror, kvävebaser, mRNA, tRNA bla bla bla.
Först nu känner jag att det är riktigt jobbigt med den här kursen. Jag tvivlar på att jag kommer klara av denna biten =/

(O)intressant information!

Hey! Visste ni att bladlöss förökar sig genom kloning? Det blir bara honor! Och de lever bara några veckor, de stackarna. Vad hinner de få för mening med livet då liksom!?
Bladlusmamma till sina nyfödda ungar:
"Åh va kul att ni föddes! Skynda er nu att börja tugga växter för om två veckor dör ni!"
Naaaw! Vilken stress...

Och bara för att de ska kompensera att de lever så kort tid så förökar de sig kraftigt och fort. Därför hinns det inte med någon parning utan det får bli kloner. Ungarna kan till och med födas gravida! Uuuäää!

 

Våra djur

Hej igen!
Skulle det nu vara så att du som läser detta känner mig väldigt väl och umgås mycket med mig, så vet du redan det jag ska skriva om nu, så antingen kan du klicka vidare eller läsa ändå. Det gör du som du vill =D

Jag tänkte i alla fall presentera våra små hårbollar vi har här hemma. Jag tar det i åldersföljd och börjar med äldst.

James (döpt efter sambons idol - Ronnie James Dio) är en helt vanlig bondkatt. Det enda vi vet är att mamman är norsk skogskatt... fadern är okänd.
Vi köpte han när vi fortfarande var särbos - tidigt i januari 2011 tror jag. Jag tänkte att "åh, nu kommer han ty sig till mig för jag är med honom på dagarna", men sen började skolan och näää han är minsann pappas pojk.
James ska jämt ligga i Juggis knä, men aldrig mitt =(
När han äter så tar han många bitar i munnen, sen skakar han på huvudet så det flyger hej vilt, till Lily's (se nedan) glädje. Och när han var mindre så brukade han ofta sitta med tungan hängandes utanför munnen, därför trodde jag att han hade Downs syndrom, hehe.

Sondre (norskt namn, döpt till det för att jag är Norge-tokig hihi).
Mycket märklig katt må jag säga. Från i stort sett dag två (någon gång i juli-augusti 2012 skaffade vi han) har han varit väldigt egen. Myser jättemycket med de andra djuren, och han gillar att bli klappad och kliad, men lyfter vi honom så kämpar han för sitt liv att komma loss. EN gång kom han och lade sig i mitt knä för inte så längesen... då vågade jag knappt röra mig för jag tyckte det var mysigt, och jag ville inte han skulle hoppa ner, haha.
Han verkar ha "stängd-dörr-fobi" då han sitter utanför garderober och klädkammaren och jamar för att sen börjar krafsa frenetiskt. Ni må tro att jag vrålat av frustration när detta händer om och om igen mitt i nätterna.
Nu har våra katter tillgång till öppet fönster och kan gå och komma som de vill, så det är inte lika mycket nu. Men är fönstret stängt så får han panik. Då sätter han sig vid ytterdörren och skriker, vi släpper ut han, fem minuter senare hör vi han skrika utanför eller klättra på fönsterkarmarna, vi släpper in han och så om och om igen. Men han är go på sitt lilla vis.

Lily (heter så för hon var/är så liten jämfört med sina syskon.... sen gjorde det ju inget att för mig som är Harry Potter-fan ha två djur som heter James och Lily, hehehehehe)
Henne fick vi hem några veckor efter Sondre. De två är i stort sett jämngamla och bästa vänner. Lily är den dominanta i förhållandet, haha.
En go hund som har mycket kärlek att ge. Älskar människor! Så fort det kommer hem någon till oss eller vill hälsa när vi är ute och går blir hon megaglad och vet knappt var hon ska ta vägen. Hon hoppar, snurrar runt, slänger sig på rygg och skakar i varenda lem, hihi.
Vi har inte lärt henne många trix, men hon kan i alla fall "sitt", "stanna", "varsågod" och "dansa".
Hon har respekt för mig - skäller aldrig när jag kommer hem (för hon vet att hon inte får), gör som jag säger på en gång (för det mesta, haha), men Juggis kör hon över totalt. Hon skäller och gapar när han kommer hem som en tok. Säger han till henne så skäller hon tillbaka och börjar bita i hans byxben oftast.
Hon är som James, pappas flicka. Tyr sig hellre till honom, men det är säkert för att jag är hård emot henne =)

Och så nytillskottet då... Tyzon! (lite gammal bild ser jag då han är mycket större nu).
Han var egentligen bara besökare hos oss först. Eftersom vi har öppet fönster så är det ju lätt för andra att komma in om de känner för det, haha. Nä, men han bodde hos grannar som vi umgicks med, och en dag när matte var inne hos oss, hörde han väl säkert henne genom fönstret och hoppade in. Sen började han komma då och då ibland längre stunder.
Sen så blev det så att grannarna skulle flytta och kunde inte ta med Tyzon. Eftersom han redan var mycket hos oss så blev det bäst att han fick bli våran helt och hållet.
Han är lite mer mysigare än de andra två, men ändå lite nervös. Hoppar för minsta lilla och kollar efter flyktväg. Suttar gärna på filtarna i soffan, haha.

Ja, dammråttorna tänker jag inte presentera... de är alltför många.
Nu är det Farmen på TV. Tja!

Buzzador

Hej svejs!
Mitt i pluggandet så loggade jag in på datorn och då hade jag mail, så jag har blivit sittandes med det ett tag, haha.

Jag vill tipsa om något som jag har tipsat om förut, men det går att påminna.

Jag är inte säker på att många vet vad Buzzador är för något. Kan säga som så här att jag är en Buzzare i alla fall. Och det har varit bra många gånger :)
Låter kanske som en sekt, men det är det minsann inte.

Buzzador är en sida som hjälper företag att pröva sina produkter som nyss kommit ut eller så kanske de inte ens har det än.
Man kan själv välja om man vill "buzza" saker som bara är gratis eller om man är villig att ge en liten slant.
Själv har jag buzzat både det ena och andra, bl.a. schampo, deodorant, Lovefilm och Storytell. Dessa grejer har varit helt gratis!
Jag fick hem flaskor med schampo, balsam och en hårinpackningsburk av ett jättebra märke! Och en bra deodorant vid ett annat tillfälle. Och då har jag även fått hem provexemplar att dela ut till nära och kära - gratis såklart!
Jag har fått gratis abonnemang på lovefilm och Storytell, inte fy skam det hehe.

Jag tycker att alla ska gå med i Buzzador, vad har man att förlora? Ingen klagar väl på att få hem lite gratis saker då och då ;)
Bli medlem via den här länken: https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=SajberFina86

Ha det så bra!

Hihihi

För någon vecka sedan så var det Siba-reklam på TV och vips så dök det upp en robotdamsugare för 299 kr. Jag hojtade till för jag trodde sådana saker kostade flera tusen. "En sån måste vi ha!" utbrast jag, men responsen från Juggis var föga upphetsad. Vilket var lite konstigt tyckte jag.
"Vi har ju redan en damsugare" kontrade han.
"Ja, men den måste vi ju styra själva!" försökte jag.
Fortfarande verkade han inte övertygad. Trots att vi har fyra håriga djur, bor på bottenplan (grus och smuts dras in i hallen) och jag hatar att städa, så var han inte positiv.
 
Jag gick i alla fall in på deras hemsida för att kolla lite information om den. Och det jag kunde läsa var bra saker. Recentionerna var bra och alla var nöjda.
Aja, sen har jag inte tänkt på det så mycket.....
 
Men så idag så kikade jag in på sidan igen för att se ifall erbjudandet var kvar. Det var det!
 
Så nu ligger en order på en robotdamsugare hos Siba. Höhöhö... vi får se hur det funkar =D

Grammatik

Jag är superdålig på grammatik och meningsbyggnader. Allt som har med det där att göra. Men vi har lite skyltar här och där i området som ser ut såhär:
Så som jag fattar det så får jag gå här med min hund i koppel och hon får göra ifrån sig (klart tar jag upp nummer två), men hon får inte gå lös och göra ifrån sig. Så tolkar jag den meningen.
Eller får min hund inte gå där alls, varesig hon har koppel eller inte?
Eller får jag gå här med henne i koppel, men hon får inte göra ifrån sig alls?

Pollen?

Kan man ha ensidig pollenallergi? Haha. Det är bara höger öga och näsborre som rinner =b

Missförstånd

Återigen så trodde jag fel om ett prov...
Det stod diagnosistisk prov på kapitel 1 och 2. Jag sitter och råpluggar, går igenom frågor och hit och dit.

Sen visar det sig att det är några få frågor som inte ens kommer bli bedömda... De är för min egen skull, haha.
Jag som var lite orolig! Tji fick jag =b

Jag fick i alla fall 17/23 så det är väl godkänt eller? Helt dum är jag inte i alla fall =)

Fulle rulle hela helgen

Det hela började på fredagen med att gubben och jag packade in oss och vovven i bilen för att dra till Anderstorp. Vi hann inte långt förrän jag kom på att vi glömt en av katterna instängd i sovrummet eventuellt. Bara att vända, och det var tur för där inne låg han och sov så skönt på min stol, stackarn.
Väl framme hos vänner så var det snabbt iväg igen för att käka lunch. Det blev på ett grekiskt ställe och det var mumsigt!
Dagen fortsatte med häng, tacokväll och slutade med mycket skratt framför chatroulette.

Lördagen kom och vi skulle upp lite tidigt för att hinna iväg för vi hade bokat tid för klippning i Ullared. Frukost intogs och det packades in i bilen igen. När vi rullade iväg var vi ungefär 10 minuter efter vår tidsplan. Hinner åka en bit... sen blev det vända även denna dagen så jag glömt min jacka. Jag kanske borde demensutreda mig!? Haha.
Nu var vi i stället en halvtimma sen och gubben bestämde sig för att gasa... Jag vet ingenting för jag tokslocknade, som alltid, och plötsligt var vi framme.
Hunden dumpades av hos svägerska och byttes mot dottern i familjen som ville shoppa på Gekås. In for vi till Ullared och fick armbåga oss fram till tredje våningen och frisörsalongen. Men då var vi en kvart tidiga, vilket var meningen från början, så vi gjorde ett bra jobb, haha.

Nyfriserade och fräscha skred vi runt i varuhuset för att söka nödvändigheter. Gubben införskaffade många nya jeans och jag hittade tunikor som jag blev tokförälskad i. Dock har jag inte sett dem på mig själv, för det finns inga speglar i den nya avdelningen för stora storlekar (jag går aldrig till provhyttar (och nej, jag klär inte av mig naken ute i butiken!)), men jag fick förlita mig på min andra hälft.

På kvällen var det final i Melodifestivalen, och såklart hejjade jag på Sanna Nielsen som jag alltid gjort när hon varit med. Jag skrek högt när det var klart att hon vann. Nästan så jag till och med höll på att börja gråta! Lyckan var total!

Söndag innebar kalas för lill-killen till svägerskan. Lego och lego i stora mängder fick han. Det bjöds på massor av gott fika!
Tyvärr blev jag toktrött och kunde inte hålla ögonen öppna till slut. När gästerna hade ebbat ut gav jag efter, vände mig om i soffan och slocknade. En timme(!!!) senare hoppade hunden upp på mig viftandes på svansen. Kunde inte fatta att jag hade sovit så länge. Brukar jag inte göra i en soffa.
När jag kom ut i köket var det lego-byggdags och jag blev lycklig när jag hörde "det är bara att ta för dig". Det må låta fånigt, men jag älskar att pilla ihop sånt där. Därför jag gillar att handla från t.ex IKEA också, för att det ska byggas ihop, haha.
Vet ni inte vad ni ska köpa till mig i presenter så lovar jag att jag skulle bli överlycklig av lego-grejer. Gärna tekniklego! :D

Ja, det var helgen lite snabbt dragen. Det har varit stoj och stim och massa kul. Söndagskvällen bestod av att ta igen skolarbete som missades på fredagen, men jag tror det gick bra. En inlämningsuppgift där jag skulle skriva en vetenskaplig rapport om ett experiment gjort för att se cellanding i ärtor :)

Lite bilder från helgen!

Nyklippt tjej

Nyklippt kille

Storhandling pågår


Sanna vann!!! =D


Kompisar!

 Söndagströtta!

C?

Okej.... provet är rättat och betygsatt... Kan någon förklara för mig vad ett C innebär i "IG-MVG-skalan"?
Jag är ju gammal och grå och hänger inte med i utvecklingen här haha.

Prov

Sådär ja... Då har jag gjort mitt första prov i Biologin. Jag trodde det skulle handla om kapitlet jag har läst - Biologins historia, men det var det absolut inte. Vilket var både bra och dåligt.

Nä jag skulle i stället utvärdera en fejk-elevs experiment-rapport. Först tänkte jag "men är inte det lärares jobb?", men det är ju för att få oss elever att förstå vad hur en dålig respektive bra rapport kan skrivas. Vad lärarna vill ha.

Jag hoppas att det gick bra i alla fall... Jag tänker ju hela tiden lite att jag inte vet om jag kommer palla det här. Men nu har ändå en vecka gått och även om jag låg lite efter så är det mesta igentaget vid det här laget.

RSS 2.0