Balkongmöblerna ut... DÅ kommer...

SNÖN!!! Det har varit strålande vår-väder i Göteborg i flera veckor nu. Idag så bestämde Roger sig för att vi skulle ta oss en tripp till Jysk för att inhandla en kontorsstol (eftersom vi slogs om den enda han hade) och balkongmöbler.

På Jysk fanns en väldigt "vanlig" stol som typ inte alls var skön att sitta på. Eftersom det bara funnits en kontorsstol hemma så har en av oss fått sitta på en köksstol, som efter en liten stund känns väldigt obehaglig att sitta på. Den "vanliga" stolen var billigast, men det fanns en annan stol, dock lite dyrare fast bättre, som tilltalade mig mer.
Roger gillade inte att den vippade bakåt, men efter att vi frågat personal som visade oss hur den låstes så blev han lite mer positiv.
Så till slut blev det den och två balkongstolar med dynor till. Nöjda tog vi bussen hem =)

Väl hemma satte vi ut balkongstolarna direkt, sen skulle jag sätta ihop kontorstolen medans Roger skulle göra maten.
Jag kom halvvägs, sen var det stopp! Vart faan var armstöden!?!?! Det var inte mer med det än att jag ringde en snabbis till Jysk och sen fick jag gott ta bussen tillbaka och hämta armstöden. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.... till råge på det så gick jag av vid fel hållplats när jag åkte hem så jag fick gå dubbelt så långt.

Men, men. Jag kom ju hem till slut och fick ihop stolen, och jag kan säga dig att den är väldigt behaglig att sitta i. =)
Och nu står balkongmöblerna ute och snön faller. NICE!!!

God natt!

=)

Hihihi! Jag gillar mitt liv.

Ligger och sover till lunchtid. Idag åt jag Spagetti och falukorv till frukost. Haha!

Härligt!

Dumma, dumma mig!

Jag blir så trött på mig själv ibland!

Förklaring: Igår var jag den som jobbade sist på jobbet, och eftersom jag inte skulle jobba idag så skulle jag slänga in nyckeln till lokalen i brevinkastet efter att jag hade slutat.
Jag kollade noga att jag hade med mig mobilen och att jag inte glömt något, och så låste jag och slängde in nyckeln.
Jag gick hem till min syrra för att det var avtalat så. Vi skulle gå hem till min pappa, och när vi precis skulle gå så slog det mig i huvudet som en slägga att jag hade glömt min väska på jobbet! Fan va sur jag blev på mig själv. Det jobbigaste var att mina nycklar låg i väskan, och eftersom jag inte hade nyckeln till lokalen längre så kunde jag inte komma åt min väska.
Så jag fick skynda mig att ringa till pappa för att säga att han inte skulle gå ifrån lägenheten (en lördagskväll är det väldigt stor chans att han inte är hemma), men han svarade inte. Jag fick ringa två gånger till med mellanrum innan jag fick tag i han. Som tur var var han hemma, och skulle inte gå någonstans, så det fixade ju sig ändå.

Jag får väl ta mig till jobbet någon gång idag och hämta väskan men då måste någon vara där, annars är det låst.

Så att, jo, jag är irriterad!

Ok...

Klockan är snart 14. Jag har jobba klart mitt första pass för dagen. Lagat och ätit lunch. NU tänkte jag gå och sova en stund. Det ska bli skönt! =)
Sen vid 16-tiden får jag laga middag och sen får jag iväg och jobba igen.

Ikväll tänkte jag försöka hinna med att se "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" Eftersom jag slutar jobba samma tid som det börjar så hinner jag nog inte med hela, men jag vill i alla fall se om det är något som är värt att ha påminnelse i mobilen för, hehe =)

Nä, nu får jag dra mig iväg till sängen. *gäsp*


Reser runt

Nu är jag i Värnamo igen. Jag reser runt och fram och tillbaka hela tiden. Men så är det att ha distansförhållande, och det gör mig inte så mycket faktiskt. Det enda som bekymrar mig är bara att brevlådan där hemma blir överfull av reklam. Ibland kan jag ha varit borta i ca två veckor och när jag kommer hem är lådan proppfull... av reklam. typ ett eller två brev har jag fått. Jag borde sätta upp en "Ej reklam, tack"-skylt när jag är bortrest. Då skulle jag kunna vara borta hur länge som helst utan att lådan blir full. Haha!

Jag ska jobba i morgon så det är därför jag har vägarna förbi Värnamo.

Jag har dessutom lite dåligt samvete för att jag reklamade min andra blogg för ganska längesen och än har jag inte börjat skriva där.
Idéer flödar i huvudet hela tiden, men jag kommer aldrig till kritan. Jag måste rycka upp mig och låta mig fångas av fantasins värld igen, för jag tycker det är helt underbart när jag väl sitter där och skriver. Jag kan liksom skapa vad som helst om jag vill!
Men snart... snart händer det nog.

Du får gärna ge mig förslag om något händelseförlopp som jag kan skriva om. Jag är öppen för alla förslag =)

Gamla x

Gamla x kan vara en riktig plåga. Särskilt när de inte ger upp! *suck*

Litet meddelande!

Jag har en till blogg. Det var bara det jag ville att ni skulle veta. Titta in där lite då och då så kanske det har kommit något nytt. Och skriv gärna vad ni tycker om det =)

Tja!

Sjukresa - en resa du blir sjuk av

Idag ska jag prata om sjukresor. Det är en resa som en preson gör tillsammans med en ledsagare till vårdcentral eller sjukhus.
Nu vet jag inte om det är så här överallt eller om det bara är i Värnamo, men jag tycker att de sköter det väldigt dåligt.
Det går till så att ditresa ska beställas senast ett dygn före avtalad tid. Hemresa beställs på plats efter besöket, och då får patienten och ledsagaren vänta tills det finns en ledig bil/buss. Grejen är bara den att det tar aldrig mindre än en timme.

För några veckor sedan var jag med en vårdtagare på vårdcentralen och efter att vi var klara där så gick jag och ringde efter taxi. Jag fick svaret att det kommer någon och hämtar oss så fort det kommer in en ledig bil.
Jag tänkte att det kan väl inte ta så lång tid, typ 10-15 minuter, så vi stod precis vid ingången så att vi skulle se när bilen kom. Men minutrarna gick och blev till en timme, och då dyker det upp en buss, och eftersom vi hade åkt med buss dit så tänkte jag att vi kanske skulle göra det tillbaka också,dessutom hade vi väntat tillräckligt länge tyckte jag, så vi gjorde oss berädda att gå ut.
Det som hände gjorde mig väldigt irriterad. Ut ur bussen stiger en gamling och sen åker bussen därifrån... tom! De kunde ju lika gärna tatt oss med. Taxibolaget visste ju att vi väntade där, så då kunde de ju meddelade den som körde bussen att plocka upp oss eftersom den ändå skulle dit.

Jaja, det fanns ju inget annat att göra än att fortsätta och vänta och efter en stund kom det ytterligare en buss, och jag tänkte "Äntligen!" Chaffören stiger ur och kommer in i foajen.... och ropar upp namnet på en annan tant. Jag tänker "Det här är inte sant!?!?"
Varför kunde vi inte bara fått åka med i den bussen tillsammans med den andra tanten och hennes ledsagare??? Plats fanns ju!

Nä! Efter nästan två timmar kommer en taxibil och hämtar upp oss.
Det måste ju finnas något bättre system de kan ordna med. Om de vet att det är fler personer på samma ställe så kan de ju skicka en buss och ta alla på en gång. Så slipper både personerna vänta så länge och chafförerna behöver inte åka fram och tillbaka med tomma fordon.

Jag säger bara "SUCK!"

Hur tänker de?

Jag kom på en sak som jag tänkte på innan, som jag ville skriva om här.
Det handlar om Jönköpings länstrafik. De har startat med något nytt nu efter nyår. Det är att om man vill köpa eller fylla på kort på bussen eller tåget så får man betala extra nu.
Senare fick jag höra från en kollega att det var för att de inte vill ha mycket kontanter på bussarna och tåget pga av rånrisken. Vettigt tycker nog många, men jag tycker det säger emot sig självt.
Om det nu är så att de inte vill ha mycket kontater varför HÖJER de då avgifterna? Då får de ju ännu mer kontanter än innan! Nä, jag tycker det är knäppt! Då borde de ta bort att man får köpa kontantbiljetter över huvud taget, fast jag gillar ju inte det systemet heller.
Knepigt det här, men jag gillar verkligen inte att de har höjt avgiften. Det finns faktiskt många ställen som man inte kan köpa eller fylla på korten, och är därför tvungen att betala den där avgiften.
Då får de minsann öppna fler kontor som man kan köpa kort på eller göra så att det går att beställa på internet eller liknande.

Skräddan säger NEJ!

Idag lekte jag lite skräddare. Jag hade inte sytt på väldigt länge så det var faktiskt kul, och jag blev nöjd med resultatet, och det blev Roger också, och det var ju det som var meningen.
Lagade några hål i hans byxor, så vi får väl se hur länge det håller.

Sen har vi haft en liten rymling idag med. Smilla bestämde sig plötsligt för att ta språnget över balkonräcket och få en smak på friheten för en stund. Roger försökte hämta fram henne från buskarna, men det ville hon inte, utan försökte pressa sig in genom en springa vid sidan av balkongen. Med lite hjälp av mig som tryckte undan en flik så kom hon in på balkongen igen.

Slutet gott, allting gott!

Gitarrhjälte

Jag är i Göteborg... därför har jag inte skrivit eftersom det då blir ganska mycket spelande av SWAT4 och Sims, så därför "glömmer" jag liksom bort att surfa lite.
Just nu står min egna lilla gitarrhjälte och glänser bakom mig. Han spelar igenom sina kompositioner, som är riktigt bra. Det går att lyssna på honom på YouTube, fast inte just de här kompositionerna, men några andra stycken där han spelar piano och lite annat. Det är bara att skriva "Roger Lindfors" i sökrutan på YouTube.

I söndags när jag jobbade så kom jag hem till en som förmodligen hade fått en stroke, så det blev att tillkalla ambulans och hela köret. Usch, det är hemskt att känna sig så hjälplös. Inte kunna göra någonting utan bara måste stå och vänta på andra som kommer med hjälpen.
Och jag kanske inte kommer jobba mer i den hemtjänstgruppen, så då vet jag inte om hon klarat sig.

Jaja... idag känner jag mig nyttig då jag både har gjort rent toalett och tvättat. Nu skiner toaletten med all sin prakt och kläderna ligger vikta och gott doftande i skåpet =)

RSS 2.0