Kören

Idag var det tisdag om någon missade det! Eller tja... igår rättare sagt när jag kollar på klockan nu. Men eftersom jag inte gått och lagt mig ännu så är det fortfarande tisdag för mig. Deal with it! =D

Tisdagar innebär ju oftast körövning vilket bara i sig är fantastiskt roligt. Men bättre kan det inte bli när det är en bra övning dessutom. Idag var en sådan gång. Allt lät i stort sett perfekt och rysningarna på kinderna (ja jag får det!?) var inte få.
Sen gör det ju inte saken sämre att vi har börjat öva in två Disney-låtar! Disney ftw!!! =D

Här är ett litet smakprov... ok det klassas väl som en jul-låt, men vem gillar inte julmusik liksom?! ; )
 

Taggad

I morgon börjas det. Då börjar Biologikursen. Jag känner mig peppad! Men frågan är hur jag känner mig i slutet av veckan, haha.

Det är alltså via NTI-skolan som jag ska läsa Biologi 1 på distans på halvfart (10 veckor). Jag gör det lite som ett test för att se om jag ens klarar av distansläsning.
Jag och studievägledaren kom överens om att jag även ska söka till ett tekniskt basår på högskola (men jag är säker på att jag inte lyckas komma in) som en andra utväg.
Men det ska bli spännande och se om jag klarar av det, och framförallt om jag gillar ämnet. Men fixar jag det väntar det fler kursen innan jag är redo för nästa steg.

Det är en lång väg jag har påbörjat... vi får se om jag når hela vägen fram eller om jag hoppar ner i något dike och stannar där.

Barnvakt

Ni ikväll så har jag och gubben varit lite barnvakt åt min fina systerson. Han är verkligen en liten guldklimp. Och han har blivit så duktig och börjat gå. Nu finns det inget som kan stoppa honom, hehe.
(Gammal bild)
 
Det var inga problem att lägga honom heller. Surplade i sig sin välling och sen inte ett ljud när han kom ner i sängen.
Sen blev det melodifestival!

Ellinore från "Hur många lingon finns det i världen" tyckte jag mest om. Men det är ju jag och mina ballader. Tur hon kom till andra chansen i alla fall.

IKEA

Jag och gubben min for till Jönköping idag och jag föreslog att vi skulle ta ett varv på IKEA. Jag tror hela besöket tog max 20 minuter (bara för att det är så stort och det inte finns några genvägar till kassorna) och vi kom ut med två lakan och en bakform. Nödvändigt besök? Haha.

Nä, men hela Jönköpingsresan gick ut på att besöka fina vänner som saknas här. Så blir det när det flyttas och håller på.
Det fikades gött och pratades som alltid. Himla mysigt!

Det är skillnad att ha dem så långt bort när de bodde grannar med oss förut. Innan var det bara att traska bort och plinga på. Nu ska det planeras och finnas tid. Jag vill ju ha de kära nära =)

Och i morgon flyttar de andra fina grannarna. Vad finns då kvar? Kanske vi får se oss om efter någon annan stans att bo? Jönköping? Gislaved? Where to go!?
Var finns det där lilla huset ute på landet? Det vid en liten sjö med egen brygga och roddbåt. Där det enda som hörs är djurens betande i hagarna, vindens sus i träden och fåglarnas sång.

Ooops! God morgon! Jag drömde visst......

Äntligen

Nu kan jag äntligen skriva inlägg via min dator igen. Vet inte vad som hände igår, men själva rutan där jag ska skriva inlägget och redigerar-raden försvann så fort jag kom in på "nytt-inlägg-sidan". Men nu finns den där igen. Skönt att det ordnade sig.

Och mitt spel kom idag, äntligen! Efter att ha gett dåligt omdöme till säljaren blev det minsann fart på det hela. Men han vill (bönade och bad flera gånger igår) att jag ska ta bort det dåliga omdömet... Men jag vet inte... Han skötte ju inte sin del av affären - skrev fel adress (påstår han) och svarade inte på mail (men efter omdömmet tog det inte mer än fem minuter att maila... hmmm).

Utmanad!

Det finns väl ingen som har undgått öl-utmaningen som snurrar runt på Facebook. Så himla meningslös, så jag förstår inte. Och öl som är så ÄCKLIGT!
Näää... Men jag gör min egna utmaning (och många fler har gjort såhär). Jag startade en insamling till Cancerfonden i stället så jag hoppas att DU kan låta bli att köpa den där ölen och lägga de pengarna till forskningen i stället.
Tillsammans kan vi rädda liv!!!

(Tryck var som helst i inlägget för att komma till insamlingen!)

RedoI ett fint blommigt kuvert kom boken med blomman på. Nu är jag redo att börja studera om en vecka.

"Merci för att du finns"

Det har stört mig mer och mer... Reklamen för chokadasken "Merci".
Innan sjöngs en gullig låt på engelska, men för ett tag sedan ändrade de det till en svensk text.

Då sjunger de "du är skalvet som skakar min kontinent".

Sen när är en jordbävning något romantiskt eller något att säga tack (merci) till!?
Det är något hemskt och fruktanavärt, många förlorar nära och kära och hem!
Så respektlös!

Hur ska det här gå?

Ojoj, jag var inte beredd på detta. Jag trodde bara vi skulle diskutera möjligheterna till att plugga på distans, inte att jag skulle sitta 30 minuter senare anmäld och inskriven på NTI-skolan med kursstart om en och en halv vecka...
 
Men efter mycket diskuterande kom vi överens om att i alla fall ge det en chans. I halvtakt. En kurs i taget. Jag får se om det helt enkelt är min grej. Ämnerna är inte de lättaste direkt, och att läsa på distans över huvud taget kräver mycket självdiciplin.
 
Sen ska jag fundera på om jag vill söka mig till tekniskt basår som det kallas. Ifall jag skulle ha svårt för distanskurserna alltså. Men jag har förstått att med mina dåliga betyg från gymnasiet skulle det bli svårt för mig att komma in på högskola över huvud taget.
Därför får jag också fundera på om jag ska göra ett högskoleprov!? Jag vet inte om det är lite out of my league. Och om jag känner så.... klarar jag verkligen av högskola alls? Jag har ju alltid varit skeptisk!
 
Så därför ska jag börja lite smått... med Biologi 1 som det så fint kallas för nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gaaaaaaaaaaaaaah! Jag vet inte ens hur betygskalan funkar längre! Vad är bra och vad är dåligt!?

Förväntningar?!...

I morgon (eller senare idag, om jag ska vara korrekt) så ska jag på ett litet "möte" som jag hoppas kan ge mig lite ljus för framtidens mörka väg.

Hemlighetsfull!? Jag!? Nääää! =b

Reklam

Beställ pizza från Pizza24.se. Finns nu även i Värnamo! :D

Ingen kommentar...

Det är säkert ingen som har läst mitt senaste inlägg. Men jag ska förklara ändå ifall någon gör det senare.

Jag testade ju en sak sa jag.... och det hade med bilden att göra. Jag ville provocera lite =b
De som såg bilden (om det nu är någon som har gjort det) tänker kanske "Ska HON ha så mycket godis!? Hon som är SÅ tjock!"

Vet ni hur länge det godiset har stått orört i skafferiet? I över en vecka!
Och bara för att jag är tjock betyder inte det att jag ska smälla i mig allt det där på en gång. Jag ser de som är betydligt mindre än mig men äter konstigt nog mer än vad jag gör i både godis- och matväg.
Den där lådan med godiset kommer förmodligen räcka i 1-2 veckor för mig. Många andra hade gjort av med den på några dagar.

Även fast jag vet detta om mig själv... att jag sparar godiset under en lång tid så känns det alltid som att folk dömmer mig när jag väl handlar den där stora påsen. Tänker lite som att "ja, ja... DÅ förstår jag varför du ser ut som du gör".. och visst. Det är såklart mycket beroende på godis som gör att jag ser ut som jag gör idag. Men det finns många andra faktorer också.

Jag vill slutligen bara tillägga att man kan faktiskt må bra fysiskt fastän man än tjock. Och man kan vara sjukt otränad som smal med.
Det är nog inte många i min storlek som hade orkat hålla igång så som jag gör t.ex... Och då menar jag med hur mycket jag cyklar runt en jobb-dag.

Bara en liten tankeställare (hoppas jag!).
Tack för mig!

Ett litet experiment

Lite som att komma tillbaka från de döda kanske? Det var ju inte igår jag bloggade precis haha.

Men jag tänkte testa en sak bara...

Ni ska få se vad som gör mig sällskap vid TV:n just
nu....

Mmmm gott va!? =)

RSS 2.0