Reklammationsnämden för övervikt

Eftersom jag jobbar (som vikarie) i hemtjänsten träffar jag en hel del åldringar. En del bättre, en del sämre. Oavsett så har jag ibland fått höra hastiga kommentarer om min (över)vikt vid ett flertal tillfällen.
Jag vet inte om det är så att det när dessa gamlingar var ynglingar var dålig tid i Sverige så att det inte fanns många överviktiga? För den vanliga frågan har varit "hur har du kunnat bli så stor?" eller liknande. Och visst, det KAN ju finnas många olika anledningar förutom att jag kanske ätit mig till det. Sjukdomar och sådant till exempel.
 
Jaja, saken är inte den att jag tar illa vid mig. Absolut inte! Jag brukar skratta bort det, speciellt om jag vet att personen är dement eller förvirrad.
Och idag när jag jobbade så tyckte jag att en brukare sa något extra roligt. Eller bilden jag fick i huvudet var snarare rolig, hen menade säkert det inte det på det sättet.
 
Händelsen var den att jag stod och rättade till min tröja lite och då kläckte hen ur sig "du har en bra vikt" och då menade inte hen bra som något positivt utan som något bra tilltaget. Och jag svarade bara lite nonchalant "jaa". Då säger hen "varför har du inte tagit bort den?"
 
Då fick jag bilden framför mig om hur jag hackade bort lite fett här och där och lämnade in någonstans. "Hej, jag vill gärna reklamera mitt fett, tack!"
Ah, det var det hela. Hehe

Det känns bra nu

Helgen som varit kan beskrivas väldigt enkelt. Trivsam!
 
Det var ju inte helt fel att fylla år på fredagen och bli bjuden av Juggis på supergod buffé hos Rose garden (min förfrågan, hehe). Dessutom blev det första gången som han åt där och han tyckte det var jättegott. Sen fick vi gratis dricka och Juggis bjöds på kaffe... allt för att servitrisen spillde rödvin i hans knä, haha. Men det gjorde ingenting!
 
Sen på lördagen var det slapp, dega och mys. Sen tog vi tag i oss själva och städade hela lägenheten (och jag gjorde sönder ett finger typ) för vi skulle ju få gäster =) Det blev massa handling av diverse ostar, kex och skaldjur. Sen dök min allra käraste syster med man upp för att intaga detta. Jag fick massa skraplotter av dem som jag vann 70 kr (tror jag det var) totalt.
 
Och slutligen på söndagen så hade vi båda bestämt att ha en soff-dag. Jag kröp ner under en filt och vi kollade först på en film som heter Weather wars. Urkass film, men dock bara på grund av specialeffekterna. Det var så dåligt gjort att vi skrattade åt det. Lågbudgetfilm om något! Handlingen var faktiskt helt ok.
Senare kollade vi på New years eve, och den gillade vi verkligen. Riktigt rolig och med lite romantik här och där. Och alla dessa skådespelarna! Gamla veteraner med nya stjärnskott. En potpurri som inte kunde bli fel!
 
Ja, det var lite om helgen det. Veckan har ju knappt hunnit börja, men jag känner att det blir en bra vecka detta också. Lönevecka! Hehe. Och sen har jag fått alla mina papper som behövs för att skicka iväg min mobil som slocknade helt plötsligt.
Och så jobbade jag igår kväll och även i kväll igen. Jag älskar mitt jobb! Men Elcy finns inte kvar så jag får förlita mig på Gamle svarten i stället. Gammal kärlek rostar aldrig! Fast han är lite skadad i bakpartiet, men rusar på bra ändå med min hjälp, haha.
 
Ja, det glömde jag att säga med. Juggis har genomlididt handledarutbildningen och vi har skickat in till trafikverket så (förhoppningsvis) snart kommer jag kunna köra varenda dag =D
 
Nä, nu får det räcka. Tack för ordet!

Citat

"Klockan var ett på morgonen. Harry kände en konstig stöt i magen. Utan att inse det hade han varit tretton år i en hel timme."
 
Ja, må JAG leva... Haha!

Sniff sniff

Jag gillar skarpt lukten som blir i badrummet när man händer upp blöta badkläder (om man har badat i pool alltså). Klorinet lägger sig som en lätt stickande, men inte obehaglig lukt i näsan och minnen drar sig bakåt i tiden.
 
Det är en vecka innan julafton -95 och det är varmt. Väldigt varmt och solen skiner från klarblå himmel. Vi konkar på våra fullpackade väskor och kommer in på hotellrummet. En vecka på Teneriffa väntar!
Och där är lukten! Den svaga doften av klorin som städerskan har använt för att städa bort tidigare gäster från rummen. Det luktar rent och fräscht. Från balkongen kunde vi se den stora poolen som väntade på oss barn med sitt svalkande vatten.
 
Detta var första gången vi åkte på charterresa. Det har blivit två till - till Fuertuoventura och Portugal - och det har varit likadant på alla hotellrum. Den mysiga doften av svag klorin. Så när jag känner den i badrummet hemma känner jag att jag vill utomlands.

Får inte tjockisar äta pizza eller!?

Jag blev bara så upprörd på en grej nyss. Kan kanske bero på att jag redan är på dåligt humör, men ändå. Jag skra berätta vad som gjorde mig arg.
 
En bekant jag har som vän på Facebook skrev att hen var sugen på pizza. Hen råkar nu vara överviktig så som jag. So far, so good. Det händer väl tusen gånger om dagen att folk skriver vad de är sugna på eller vill ha på Facebook, och det var absolut inte det som störde mig. Det lät bara gott, haha.
Det var däremot första och då enda kommentaren hen hade fått som jag reagerade på. En kvinna hade svarat på den statusen med "aja baja, ingen pizza".
Nehe, men what!? Sen när blev det förbjudet att äta pizza här i världen? Den nypåkomna reglen måste jag ha missat, sorry!
Eller vänta nu? Så är det ju inte alls!
 
Så den här kvinnan menar på fullaste allvar att hon tror sig ha rätten att förbjuda någon att äta vad den vill!? För att hen är överviktig!?
 
Ok, jag inser att jag kanske vet väldigt lite bakgrundsfakta till det här målet, men det kändes bara onödigt uppkäftigt. Varför sticker det någon i ögonen om en överviktig äter något som klassas som onyttigt? De vet väl inte hur ofta det sker?
 
Ibland tycker jag bara att det finns så stor orättvisa mellan tjocka och smala i tillåtelsen av vad vi får och inte får äta. En överviktig som går på ett café och ta en kaka ska genast få höra att "det kanske inte var ett så bra val" när det nu var enda gången på det året som personen gjorde det. Men den smala tjejen som sitter där och smäller i sig både en gräddig tårtbit och en biskvi för tredje gången den veckan sägs det inget om. Eller jo, kanske. Att hon behöver det!
 
Ja, herrejessus. Jag skapar verkligen min egna verklighet! Suck on that folks!

Jungfrufärd

Minns du i början av sommaren när jag och syrran åkte till Dalarna? Jag gjorde ju en liten film av hela resan. Den innehöll både stillbilder och videosnuttar. Dock så filmades allt med min digitalkamera, som för övrigt är jättebra, men just filmning är den inte super på. Lite flimmrig bild och kasst ljud.
 
Eftersom det har blivit lite av en tradition för mig och syrran att åka iväg på små roadtrips (förra sommaren var vi i Västervik och på Öland) så kommer det förmodligen bli fler. Som till exempel nu till helgen, men det återkommer jag till senare.
Det var ju så att vi ville göra en roadmovie redan förra året, men det blev bara inte av =/ Och med tanke på hur bra resultatet blev detta året, så vill vi klart göra fler.
Men som den "perfektionisten" jag är (eller bara för att jag gillar att ta bra bilder och filma med bra ljud och bild) så vill jag ha bättre kvalitet.
 
Så därför gick jag i veckan och köpte mig en filmkamera! Eller ja... det var faktiskt inte bara därför. Jag gillar överlag att filma (när jag har bra grejer till det) och Juggis har ju många gånger fått filma kören med både mobil och digitalkamera, men det har ju tyvärr inte gått att se eller lyssna på sen för den dåliga kvaliteten.
Så ja... det finns ju lite andra anledningar till varför jag köpte den. (Någon gång i mitt förflutna har jag velat bli reggisör, haha)
 
Men till saken dårå, som jag sa innan. Nu till helgen ska kameran ut på sin jungfruresa. Jag och syrran ska denna gången åka söderut. Resan blir som såhär:
 
* I morgon eftermiddag packar vi in oss i BMW:n för att åka till Karlskrona där det ska firas födelsedagsbarn.
* Lördag åker vi vidare längs med kusten för att bosätta oss i Ystad en natt. (Förra gången bodde vi på tåg, denna gången på en station. Det är väl inte för intet som vi har vår morfars gener, hehe.)
* Och slutligen på söndag åker vi lite västerut för att komma till Lund innan vi far hemåt.
 
Förmodligen kommer denna resans filmsnuttar vara upptagna av gamla kyrkor och städernas arkitektur. Men jag vet också att det ska bli lite annat smått och gott =)
Jag ser fram emot resans slut bara för att kunna lägga in filerna i datorn och se skillnaden på kvaliteten.
 
Ha en bra helg!

Gammalmodig?

Nu vet jag inte om jag blir en partydödare eller tjatig kärring.
Men jag tycker inte det verkar så bra att dricka (alkohol) så pass mycket att man måste medicinera (alvedon, ipren, resorb, bakis, treo eller annan tablett som lindrar bakfylla) sig dagen efter för att kunna fungera.
Och jag må låta elak nu, men jag tyker det är lite respektlöst mot andra att be dem dämpa sig för att man har huvudvärk eller vad det nu kan vara. Det är självförvållat liksom! Sluta drick så jävligt då om du inte klarar liv dagen efter.
Jag är faktiskt glad att jag inte dricker så mycket själv. Aldrig har jag varit bakfull, men så kan man ju räkna mina fyllor på en hand. Det kanske förklarar saken.
Visst, jag kanske är känslokall nu, men detta är ett fenomen som händer överallt! En vanlig söndag om man är på besök hos någon. Man kanske skrattar högt och busar eller så. Så kommer någon trippandes på tårna och viskar lite menande "vi får nog vara lite lugnare. ***** festade igår". Jaha, och!? tänker jag. Skyll dig själv!
Tack för ordet!

Ändring

Nu har jag återigen ändrat mig. Jag köper med mig något i stället. Jag klarar inte av att bara ta med mig en ussel lite sallad.
 
Nu återstår bara ett problem... VAD ska jag köpa???

Beslutsångest

Det är såhär va att idag är jag bjuden på ett litet knytkalas. Det blir en liten skara (trodde hon som jag pratade med igår) och jag frågade vad jag skulle ta med mig. "Ta vad du har hemma" fick jag till svar.
 
Gud va svårt att komma på något som är lätthanterligt att ta med på cykel, men som också ska falla i smaken för alla, men som jag också vill ska vara lättlagat. Jag har funderat och funderat, kommit på men slopat, kommitpå nytt men nä...
 
Nu har jag i alla fall bestämt mig för att knåpa ihop en konstig sallad av det som jag har hemma. Det blir ingen upphöjade grej direkt, och jag nästan skäms för att visa fram det.
 
Det jag har hemma är vitkål, majs och morot. Kan det bli något gott av det? Och är det inte lite väl tanigt att ta med? Ska jag ta med kakor också som jag har i skafferiet? Bara för att det inte ska bli för lite?
 
Aaaah! Jag har aldrig gjort sådant här på egen hand. För när det har varit knykalas har det typ varit till jul och då har det bestämts förväg vem som ska göra vad.
 
*panik!*

Jag är störd!

Eller kalla det vad du vill; blåögd, mesig, lättpåverkad. Men det är ju så att jag tror på hela den här "jorden-kommer-gå-under-21:a-december-i-år"-grejen.
Och det är ju så att nu på höstkanten så känner jag att det börjar närma sig. Och jag är faktiskt rädd! Livrädd =/
Någon gång nu i sommras så hörde jag ett stridsplan (tror jag i alla fall) rätt högt utanför fönstret. Det kan låta rätt läskigt, som att det är på väg att störta. I min hjärna såg jag bilden av ett stort brinnande klot som var på väg rakt emot vår lilla stad, och det var en sådan stark känsla att jag fick ta ett krampaktigt tag om soffans armstöd, dra ett djupt andetag och hålla andan och inom mig skrek jag gång på gång "jag vill inte dö!"
 
Andra gånger efter det då jag hört liknande saker så har jag visserligen inte blivit lika rädd, men jag har fått stanna upp med vad jag håller på mig och tyst i min hjärna säga "ta det lugnt, det är bara ett flygplan (eller vad det nu kan vara)"
 
Om jag är såhär rädd nu, hur kommer det då vara om en månad? Två? När vi kommer in i december? Jadu... den som lever får se...

Pantene Pro-V

Tjo och tjimm i natten!
Ja, jag har ju inget liv nu när sommaren är över och därmed arbetet. Bara lite småpass inbokade här och där.
 
Det jag tänkte berätta lite om nu är vad rubriken säger. Pantene Pro-V är ett schampo som jag fick hemskickat av Buzzador för ett litet tag sedan.
Det är en produkt som ska lanseras i höst och kommer därför snart finnas i en butik nära dig ; ) Men vad jag har fått höra av andra som jag delat ut proverna till så har detta schampo funnits förut för många år sedan. Men det är ju en annan historia.
 
Hur som helst. Min uppgift nu är ju att testa produkten och säga vad jag tycker om den. Och ärligt talat så ska jag säga att jag tycker den var bättre än förväntat. Efter varje tvätt tycker jag att mitt hår är hur lent som helst och känns lätt och fluffigt.
Det finns lite olika sorter beroende på vilken hårtyp du har; normalt/tjockt/tunt/färgat hår. Själv använder jag den som är för normalt/tjockt hår och tillhörande balsam.
Jag fick också någon slags spray som jag inte har testat på mig själv ännu, men däremot på min kära sambo. Jag känner inte att jag har någon användning för det då det enligt flaskan ska vara värmeavstötande (alltså säkert för de som använder lock- eller plattång, vilket jag inte gör) så jag testade det på honom för att se om det håller frisyren. Men det gjorde det tyvärr inte. Dock ska det ge en glans.
Ytterligare en produkt jag fick var en inpackning. Den har jag heller inte testat än och det beror väl mest på att jag faktiskt inte har använt inpackning någon gång förut. Jag får se om det blir av att jag smetar in håret i det någon gång.
 
Till kardemummans summa tillhör då alltså att jag är mycket nöjd med schampot och balsamet, och skulle definitivt kunna köpa det när det kommer ut i butikerna, även om det kostar lite, lite mer än det billigaste. Jag är väl inte smålänning för intet? =b
 

RSS 2.0