Löning

Tjohoo! Idag är det den 27:e och det betyder pengar!.... Inte för att jag hade brist på det (konstigt nog), men det är alltid skönt att få lite klirr på kontot.
Personligen fattar jag inte att jag två månader i rad har kunnat ha pengar över från lönen när nästa kommer. Jag tycker inte jag har blivit sparsam i alla fall. Men visst är jag glad över att för en gångs skull ha ett par tusen på sparkontot i stället för att det är länsat till sista öret och vanliga kontot övertrasserat =)

Idag har jag haft Cornelia i tre timmar. Det gick bra utan några problem. Först var vi inne en liten stund och målade lite, sen ville hon ut och spela kula, så vi traskade ner för alla trapporna och var ute en stund. När hon hade tröttnat på det var det bara att konka sig uppför trapporna igen och så spelade vi lite tv-spel och målade lite till. En livlig 5-åring sitter inte still många minuter så en stund efter vi had ekommit in ville hon ut till en park jag har runt hörnet. Eftersom tiden började närma sig hämting så sa jag att vi väntade en stund och så skulle vi gå ut och vara ute tills hennes mamma kom, så så gjorde vi.

Jag hade tänkt åka till Rydaholm nu i eftermiddag, men jag tror jag skjuter upp det till i morgon i stället. Känner att jag ville vara hemma i kväll.

Och dagarna närmar sig avgång till Stockholm. Än har nerverna inte visat sig, men jag vet hur jag funkar. Jag är lugn som en filbunke tills minuten innan, så jag blir hypernervös. Jaja, vi får se hur det går.

Trött

Nu är jag väldigt trött. Dagen har varit lång med jobb i ortan till sena eftermiddagen. Nu är jag så där tröttfrusen så jag sitter och ryser. Egentligen borde jag krypa ner under duntäcket i soffan och halvsova bort kvällen, men en viss person ville se mig på MSN, så jag offrade mig för honom.
Han heter Ali och vill träffa mig på fredag när jag åker upp till Stockholm. Som alltid inför sådana möten kommer jag väl bli helt till mig av nervositet, men vi får se hur det går. Han verkar i alla fall vara typ helt tokig i mig, så det är ju lite charmerande =)

Ibland så är jag väldigt IQ-befriad... som i morse till exempel. När jag kom ner i cykelskulet och inte hittade min cykel så slog det mig att jag hade lämnat den någon stans.... men jag hade fan inte en aning om vart. Lätt tacksam blev jag över att jag hade gått ner i bra tid, så jag visste ju att jag till och med skulle hinna gå till jobbet utan att komma försent.
Efter en bra stunds förvirrad brainstorming kom jag ihåg att jag hade lämnat cykeln hos pappa en dag när det regnade och så hade jag tagit bussen hem. Jag och mitt minne alltså!
Men, men! Det ordnade ju sig ändå, det finns ju cyklar på jobbet som jag alltid lånar så inga problem där inte. Nu måste jag bara försöka komma ihåg att hämta cykeln innan måndag, då jag ska jobba igen. Får se om jag kommer ihåg det eller om jag står lika förvånad i cykelskulet då också, haha.

En saga

Jag ska berätta en liten saga. En saga som handlar om ett äldreboende. På detta boendet bor endast gamlingar som är i sista skedet av sitt långa liv. De behöver alltså mycket stöd och hjälp. På denna avdelningen har kommunen precis sagt upp en del tjänster för att göra sina besparingar.
Utanför fönstrerna går tre (3) kommunarbetare och blåser höstlöv.

Ibland undrar vi nog alla hur kommunerna prioriterar!

Boken

Ni kanske har glömt bort det.... ibland jag med, men jag skriver ju en bok.... Ett sjunde kapitel är nu avklarat. Klicka och läs vettja!

Stulit från Annelie!

Inte för att jag behöver tidsfördriv egentligen. Jag skulle snarare behöva en sisådär 8-10 timmar extra per dygn. Men eftersom att jag har noll motivation att göra något vettigt nu, så gör jag det här istället! Bra, va?


1. sätt igång media player eller mobilspelare på slumpvis
2. tryck nästa efter varje fråga
3. svara på frågorna med hjälp av låt titlarna


1.Hur mår du idag?
Regn hos mig

2.Kommer du komma långt i livet?
The winner takes it all

3.Hur ser dina vänner på dig?
Lijepa tena

4.Kommer du gifta dig?
Bridge over troubled water

5.Ditt livs themesong?
Money, money, money

6.Vad är ditt livs historia?
Track 4 (haha)

7.Hur går skolan för dig?
Chiquitita

8.Hur kommer du komma fram i livet?
Voulez vous

9.Hur kommer morgondagen vara?
Upp över mina öron

10.Det bästa med dina vänner?
You're beautiful

11.vad finns i lager för nästa vecka?
Me merr ne enderr (Take me into your dreams)

12.Vilken sång beskriver dig mest?
Frozen

13.Hur är det med ditt liv?
Is it true

14.Vilken låt ska spelas på din begravning?
Track 15 (haha)

15.Hur ser världen på dig?
Fernando

16.Kommer du ha ett lyckligt liv?
Illusion

17.Är dina föräldrar generösa mot dig?
Gläns över sjö och strand

18.Har du en djup och mörk hemlighet?
Track 6

19.Brukar folk fantisera om dig?
Track 3

20.Hur kan jag göra mig själv glad?
Hello

21.Kommer jag någonsin ha barn?
Sheena is a punkrocker

22.Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
I was made for loving you

23.Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
With or without you

24.vad är några tips till mig?
Manic depression

25.Hur kommer jag bli igenkänd?
Say you say me

26.Din danssång?
O, helga natt

27.Vad är det bästa med livet?
Welcome to the jungle

Storstadsbesök

Igår anlände Annelie till stationen här i stan. Hon ska vara här hela helgen, hihi =) Idag var vi på stan och eftersom jag hade fått presentkort på Åhlens så gick vi dit för jag ville ha ny Singstar-skiva. Jag köpte en som hette Legends. Det var några bra och några som jag inte hört alls.
Så vi har spelat mycket Singstar idag =)

I morgon blir det kul, men jag kan fortfarande inte säga vad det är. Haha!

Låtskrivare

Idag har varit fullt upp hela tiden. Först var det upp kl 6.15 (åh, herregud) för att börja jobba 7.30. Sen jobba måååååånga timmar, ända till 16.30 men jag orkade mig igenom det.
Sen var det att skynda mig hem för att ta en snabbdusch och sen hämtade syrran upp mig.

Hemma hos henne fick jag börja laga maten för hon i sin tur skulle duscha. Det blev en god gratäng med kassler och pasta. Mumsigt och den fick bra betyg också =)
Efter en stund kom Maggan dit med guran för vi skulle öva på lite låtar som hon ska sjunga i morgon på ett café. Hon hade klart tre låtar och hade börjat på en fjärde men ville ha hjälp. Så jag skrev ner några rader som hon pusslade ihop med melodin. Blv himla bra faktiskt. Nästa hit på radio, hehe.

Senare så ville syrran hyra film så vi åkte till Preem och kollade vad de hade. Hon hittade en film som hette Knowing. Skitbra var den. Se den!

Nu är jag ganska seg. Kunde inte somna igår så jag låg vaken ganska länge, så det blev lite lite sömn. God natt!

Nytt!

Nu sitter jag här. I min tre-sits-soffa från Erikshjälpen. I min nya lägenhet! Det känns rejält skönt att äntligen kommit hit, och idag fick jag också mitt internet, så det är bra med allt.
Visst saknas det lite saker så som bokhyllor och skrivbord och lite inredningssaker, men det får komma undan för undan. Huvudsaken är att jag är här i alla fall.

Jag är himla glad också för jag fick köpa Rogers ena dator som jag har haft som min medans jag bodde där, så där är ju redan en massa spel och program installerade som jag använder. Nice!!!

I morgon ska jag jobba lite i hemtjänsten och det ska bli skönt för det har jag inte gjort på någon vecka nu.

Annelie kommer till mig på torsdag och stannar hela helgen också. Ska bli så kul att träffa henne igen. Så längesen!
Sen händer en hemlig sak på lördagen som ska bli så rolig. Har aldrig varit med om något sådant förut, men jag tycker det är så kul, hihi. Berättar efter helgen vad jag gjorde, kan inte det nu. =b

Flytt-dax

Idag bär det av till Göteborg om några timmar för att lasta in de få ägodelar jag har och köra tillbaka dem hit till min nya lägenhet. Ska bli skönt att få det gjort, det jag fasar för är bara allt spring i trapporna som det kommer bli. Jag räknade efter igår hur många trappavsatser där är... 7 st är det! Ojojoj, snacka om att vi kommer ha ont överallt när detta är färdigt.

Så igår var alltså första gången jag kollade in lyan. Den har sin charm =) men jag tyckte den var mindre än jag väntat mig... och ändå är den bara två kvm mindre än i Rydaholm och den lägenheten tyckte jag var stor. Jaja, det blir säkert bra detta. Bara jag får det lite hemtrevligt så.

Föresten så hade jag en tuff dag igår. Jag hade blivit inkallad till jobbet för en var sjuk. Jag visste att jag skulle jobba 7.30-16.30, men att från 12-tiden skulle jag vara i en annan hemtjänstgrupp. Jag hade aldrig varit i den förut. Från 7.30-16.45 var det full rulle hela tiden. Han sitta ner en kvart för hastigt intagande av lunch. Stress, stress, stress! Att komma till en grupp där jag aldrig jobbat i förut var väldigt hektiskt. Jag kom dit 12.15 och då skulle jag egentligen börja med ärendena där. Jag hade ingen aning om var personerna bodde, var jag skulle göra där eller vad de hade för nyckel mm. Det var ett väldigt flängande och farande och vid 16 när jag var klar med allt jag skulle göra där så åkte jag tillbaka till min vanliga grupp för att avsluta med papper-skrivande. Icke sa nicke! Så fort jag satte foten innanför dörren ringde de från den andra gruppen och sa att jag skulle åka iväg på ett larm åt dem. Men va!?!? De hade ju personer i sin lokal. Då kunde de ju ta det! Men nej då! De hade fått besked att jag skulle vara hos dem till 16.30 så då skulle jag också vara det. Bara det att det blev ju övertid för mig för det drog över 16.30. Suck! Jag var psykiskt utmattad efter det.

Så, nu fick jag klaga lite också. Kändes skönt!
Om lite mer än en timma ska jag åka buss till pappas jobb, så ska vi åka därifrån direkt när han slutar. Sen blir det full rulle hela kvällen kan jag tänka mig.

RSS 2.0