20 dagar

Dag 3 - Min favoritårstid och varför

Jag måste bara poängtera att jag gillar något i alla årstiderna, så det spelar egentligen ingen roll för mig.

Men mest tror jag att jag gillar hösten. När augusti kommer väntar jag spänt på att få se färgskiftningarna som börja visa sig i björkarna och lönnen. Sådana underbara färger det blir sen. Knallrött och guldgult blandat i en härlig kompott.
Jag älskar de där lite fuktiga dagarna då det luktar ruttnande löv.
Jag älskar att gå genom en lönnalé och höra prasslet från de torra, färgglada löven yra runt mina skor
Jag älskar att se stora V:n av svanar och andra flyttfåglar mot den matta, klarblåa himlen.
Jag älskar att sitta inne och mysa i soffan medans regnet smattrar mot fönstret.
Sen är det ju ett pluss att jag fyller år på hösten också ; )

Vem kan inte älska det här!?:

Biverkningar...

Jag sitter och gör en liten läxa där jag ska leta upp olika läkemedel på Fass för att ta reda på lite vad de gör och vad de har för biverkningar.
Hittade en liten "rolig" sak bara...

"Isoptin"... "sänker blodtrycket"... "Eventuella biverkningar"... "lågt blodtryck"

Först tyckte jag det var lite motsägelsefullt eftersom ett lägre blodtryck eftersträvades... Men biverkningen är ju den att blodtrycket kan sänkas för mycket.
Det var bara när jag läste det som jag tyckte det lät roligt som sagt...


Mugglarportalen

Idag när jag loggade in på Facebook hade jag fått ett litet meddelande av Sanne. Hon vet vilket troget Harry Potter-fan jag är och även om hon inte kanske skulle erkänna det så är hon själv rätt glad i honom.För många år sedan fanns det en community för oss Harry Potter-fan som hette Hogwarts.nu. Enligt mig var den riktigt bra gjord. Roliga funktioner fanns med så som att bli sorterad i elevhemmen eller köp av trollstav och kvast. Det fanns även roliga spel varav ett var att vinna knutar, siklar och galleoner... Det hette "Vem vill bli galleonär" haha.
Sen efter att ha varit medlem där många år kom meddelandet om att sidan skulle läggas ner. Jag var uppriktigt sagt väldigt ledsen. För på den sidan hade jag fått upp ögonen för en ny form av fantiserande för mig... Rollspel! När folk frågar mig vad det är brukar jag säga att det är inprovisationsteater på nätet.
Du hittar på en karaktär och miljö. Kanske skriver ut en liten historia bakom det hela och sen är det bara att tuta och köra. Det hänger på folk som i sin tur har skapat sena karaktärer och så berättar man var för sig vad man gör, säger eller vad som händer.

Nog om det... sidan lades ner i alla fall med löftet om att en efterträdare skulle öppnas. Jag blev medlem där också, men det var inte alls samma sak. Allt det "roliga" var borta och sidan var mest skapad som ett forum. Visst kunde man rollspela där också, men det gick inte att bevaka trådarna som förut så man hade aldrig någon koll om det var nytt skrivet. Så jag lade ner det rätt snabbt igen.
Sen ytterligare efter en lång tid slog tanken mig en dag att kolla upp sidan för att se om det skett förändringar. Det hade det... Sidan hade lagts ner den också och ytterligare en efterföljare hade uppkommit. Jag blev medlem där också. Den var i stort sett likadan som tidigare, men bevakning och sånt funkade. Jag är medlem där än och rollspelar lite, men är inte inne så ofta.

Men så idag då... Fick jag tips av Sanne att kolla in Mugglarportalen. Jag klickade in där och blev varm i kroppen =) Hogwarts.nu har återuppstått för mig! Jag har hamnat i mitt gamla elevhem - Hufflepuff - och jag tjänar pengar genom att svara på frågor om Harry Potter-böckerna/filmerna. Jag kan handla trollstav och annat skoj i Hogsmead. Och forumen finns såklart där =DJag har kommit hem igen, hehe

20 dagar

Dag 2 - Tre låtar som jag lyssnar på när jag är arg, glad och ledsen

Arg: Det är inte ofta som jag är arg, men ibland händer det. Och på senaste tiden har det varit två dominerade låtar som jag satt på då. Vet inte riktigt varför, men de har en skön gång tycker jag och de får mig glada rätt snabbt. Jag kan inte bestämma mig för vilken jag ska välja så du får veta båda =)
If you wanna - The Vaccines Spotify YouTube
Euphoria, take my hand - Glasvega Spotify YouTube

Glad: Det här är mycket mycket svårare att sätta en speciell låt på. Det finns så ofantligt många låtar som jag tycker är fantastiska och det går i omgångar som jag lyssnar på dem mer eller mindre. Men bara för att välja en av alla de miljardtals låtar som är bra så kan jag ju kanske begränsa mig till att nu är det jul och då sjunger vi mycket julsånger i kören vilket gör att det nynnas mycket på sådana just nu. Därför väljer jag en låt som vi har fått ny för i år med kören. Vi hade premiär med den i söndags på adventsgudstjänsten, och det lät superbra =)
Koppången - Py Bäckman Spotify YouTube

Ledsen: Kan väl inte direkt påstå att det finns en speciell låt som jag sätter på när jag är ledsen. Jag bara sätter på min lista och lyssnar för all musik får mig på bättre humör. Sen finns det ett par låtar som får mig att gråta, och de kan vara några jag väljer när jag är ledsen bara för att sätta ord på mina känslor. Denna gången får ni två igen =b
Bright eyes - Art Garfunkel Spotify YouTube
Skin (Sarabeth) - Rascal Flatts Spotify YouTube

Haha... jaha... Jag var ju tvungen att lyssna på låtarna lite. Så nu sitter jag här också gråter =b

Ett tjugotal människor...

... insvepta i vita lakan. De befinner sig i ett kallt, mörkt rum. Ingen av dem fryser. Någon gång kanske de var rädda för ett mörker men inte längre. De är nämligen döda allihop. De är inga människor längre utan själlösa kroppar - lik.

Jag vet inte om det är den plötsliga kylan som får mig att dra armarna tätare om mig, eller om det är alla kroppar som ligger där gömda under lakanen. Ett mystiskt lugn ligger i rummet. Där finns människor, men inte liv. En sjuk tanke slår mig: tänk om jag ser något av lakanen röra sig!

Skymtaktigt slänger jag blickar till höger och vänster. Det känns inte riktigt rätt att gå förbi för att titta på kropparna. De vet ju inte om det. De har inte gett oss tillåtelse.
Tänker: Där är en kista... Våningssäng... Tomt... Vilken konstig form!?... Vem kan det vara?...
Det ligger alltså kroppar i ett kylrum på bårar. Något fåtal låg redan i kista. Bårarna stod antingen sida vid sida, men det fanns också de som var... tre tror jag... på höjden... Precis som en våningssäng.
Det ena lakanet var inte format som det andra. Alla ser vi olika ut levande och så även döda. Jag minns att jag såg en kropp som verkade ha en väldigt stor mage. Alltså det såg inte ut som personen hade varit överviktig som levande, utan som att magen hade svullnat konstigt där uner lakanet. Jag minns att jag ville fråga om det, men vågade inte.

Helt okända människor... Kanske? Att ha jobbat i hemtjänsten under några år har fått mig att lära känna gamlingarna som får hjälp. Även att jag varit med om många som har gått bort (inte när jag varit där), men sen tänker man inte riktigt på det.
Men här... i rummet där de nyligen döda från hela kommunen ligger, kanske någon jag själv bäddat sängen åt eller matat ligger under ett vitt lakan, på en kall bår av metall.
En äcklad nyfikenhet finns. Jag vill, men samtidigt inte, veta vilka som ligger där under. Men jag tror nog det kan vara känslan av ovisshet också. Om du möter en fara vill du se den i ansiktet... inte bli påhoppad bakifrån.

Rummet är indelat i två delar, men det tog inte många sekunder att gå igenom. Värmen kommer tillbaka och andningen blir aningen lättare.Ja, det var alltså dags för studiebesök på bårhuset idag med klassen.
Först satt vi i kapellet då Stefan (han som jobbar där) berättade om allt från själva dödsförklaringen till det att kistan lämnar bårhuset på väg till begravning.
Allt var mycket intressant, och han var riktigt duktig på att berätta.
Sen fick de som ville gå igenom kylrummet där de döda låg. Det var för tillfället halvfullt, alltså lite mer än 20 st som låg där sa Stefan.
Sen kom vi in i obduktionsrummet (inga obduktioner görs i Värnamo längre, och har inte gjorts på många år, men rummet heter fortfarande så) och han visade oss en balsameringsapparat.
Jag kände mig helt blåst.... Jag har alltid trott att balsamering av en kropp innebär att man smetar in kroppen i olika oljor eller serum för att den inte ska torka ihop. Gud så fel jag hade! Det innebär att man skär ett snitt på insidan av låret och ända ner till pulsåderna där. Sen öppnar man ådern och börjar spruta in en blandning, kommer inte ihåg av vad dock, som då sprider sig genom hela kroppens blodsystem. Detta medlet gör att föruttnelseprocessen stannar av helt under mycket lång tid. Kroppen blir som en konservburk ungefär och kan därför ligga så under många år utan att något händer inuti kroppen.
Som sagt.... väldigt spännande och givande studiebesök, men läskigt att se alla kropparna.

Där kommer vi alla hamna en dag...

20 dagar

Hehe, nu så! Nu har jag hittat en lista hos Tuula som jag ska försöka fylla på under tjugo dagar. Får se om jag kan hålla på det och komma ihåg det =)Dag 1 - Bild på mig. Och tio fakta om mig1. Ja, jag är 25 fast jag säkert uppfattas mest som 2,5
2. Jag bor hos min pappa
3. Det går inte en dag utan att jag antingen lyssnar på musik eller sjunger
4. Jag är Harry Potter-nörd
5. Jag tror på spöken
6. Jag har sett ett UFO
7. Jag gillar att härma dialekter
8. Jag har velat ha barn sedan jag var 16 år
9. Jag har brytningsfel (på ögonen alltså)
10. Jag vill ha en ny dator

Lista

Jag efterlyste ju listor för några dagar sedan och Tuula gav mig några förslag. Tack så mycket! =D Så nu kommer det ytterligare lite (o)nödig information om mig =b


STEG 1


Namn? Josefine Kerstin Iréne Lindahl
Födelseplats? Värnamo
Bor? Värnamo
Ögonfärg? Grönbruna
Hårfärg? Brunt
Skostorlek? 43
Civilstatus? Pojkvän
Höger eller vänsterhänt? Höger

STEG 2


Skor som du bar idag? Ett par svarta kängor i lite jympasko-typ. Och Foppatofflor.
Dina svagheter? I stort sett allt som går att äta
Rädsla? Döden

STEG 3


Första tanke när du vaknar?
Stänga av larmet!
När somnar du? Allt mellan 22 och 07 typ hehe.

STEG 4

Pepsi eller Coca Cola? Coca cola
McDonalds eller Burger King? Hmm... svår den där. Men det blir nog Burger King i slutändan ändå
Adidas eller Nike? Inget av det
Lipton Ice Tea eller Nestea? Öhm! Jag kommer inte ihåg vilken det är jag tycker är god. Men med persikosmak är det i alla fall
Choklad eller vanilj? Choklad!


STEG 5


Svär du? Japp, det svär jag på ; )
Sjunger du? Ja, typ hela tiden
Duschar du varje dag? Nej
Röker du? Nej
Gillar du skolan? Ja, men den kan vara riktigt tuff ibland
Tror du på dig själv? Ibland. Men det visar sig att jag inte gör det tillräckligt för jag blir alltid förvånad när jag får bra resultat på prov och sådär haha
Kommer du överens med dina föräldrar? Pappa är inga problem. (Ensambarn liksom, haha) men mamma är värre =b

STEG 6


Har du under den senaste månaden..

Druckit alkohol? Hmm... ja, jag tog mig allt en klunk av syrrans rosé i helgen. Äckligt som vanligt =b
Rökt? Bara passivt
Shoppat? Om jag nu ska utgå från att shoppa är sådant utöver nödvändigheter, så nej. Jag vill inte räkna med grejen jag köpte på marknaden, för shoppa för mig är att springa runt i affärer och sprätta pengar.
Ätit en hel ask müsli? Nej
Ätit sushi? Nej, jag tror inte det i alla fall. Kommer inte ihåg hur längesen det är jag och syrran var på Rose Garden nämligen. För vid det tillfället åt jag det =)
Stått på scen? Japp
Skejtat? Nej, det har jag väl inte gjort i hela mitt liv ens haha.
Bakat? Hmm... nää. Smörgåstårta räknas ju inte... det är mat =b
Stulit något?
Ljugit? Har jag säkert, haha
Kysst någon? Ja
Kramat någon? Ja

STEG 7

Har du någonsin..


Busringt någon? Absolut! Gör jag fortfarande, haha.
Gjort något som du ångrade? Men teori är ju att aldrig ångra något, men visst gör jag det ändå, så ja.
Fått IG i nått ämne eller på något prov? Japp - Svenska B som jag sen läst upp på Väddö till ett VG =D
Kastat en sten på nån ruta? Nope!

STEG 8


I framtiden..

Namn på barn? Isélinn Evelina om det blir en flicka eller Xondré Johann om det blir en pojke.
Hur vill du dö? På en gång utan att ha en aning om att det ska ske. Typ skjuten i huvudet eller något.
Vad vill du bli när du blir gammal? Överlevare?

STEG 9


Antal människor du skulle ge ditt liv för?
Jag må vara en grym människa, men min rädsla för döden tar överhand... så ingen. Sorry folks!
Antal CD-skivor du äger? Inga för tillfället. Jag lyssnar aldrig på CD så jag gav bort dem till pappa
Antal piercings? Två - ett i vardera öra. Hade i höger näsvinge för några år sedan.
Hur många gånger har du varit med i tidningen? Ingen aning. Ett par stycken. När jag tänker efter lite så vet jag garanterat att det är 4 och då antingen på bara bild eller med någon notis också.

STEG 10


Vad ska du göra i sommar?
Ojoj, planer så långt fram har jag inte. Men det blir förmodligen att jobba gärnet och framförallt söka jobb eftersom jag precis då avslutat min utbildning! =D Säkert kommer det bli några campingturer med syrran igen. Sen får framtiden utvisa resten =)
Vad ska du göra i vinter? Jag ska bara ta det lugnt och vila upp mig inför nästa termin. Kanske kanske att jag tar någon jobbdag, men inte precis vid jul eller nyår. Då vill jag bara njuta av familj och vänner =)
När har du tagit/tar du studenten? Har tagit det två gånger innan och ska ta det igen till sommaren. Först var det gymnasiet 05, sen från Väddö folkhögskola 08 och nu till sommaren från KomVux.
Vad gjorde/gör du efter gymnasiet? Jag sökte jobb som aupair och fick det först ett halvår senare. Jobbade ett år som det i Norge och började sen på Väddö. Sen efter det har jag vikarierat mig fram till beslutet att gå utbildningen som leder till undersköterska.
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Ja, det hade jag inte tänkt något annat. Fast jag bodde ju i Norge när jag var aupair =)
Vad händer till helgen? Ska åka till Jörgen och bara ta det lugnt. Slappa framför TVn och sånt mys =)
Vad vill du helst göra just nu? Åh det finns ju massor jag skulle vilja göra. Kan inte bestämma mig för bara en sak ju =(

STEG 11

Vill du ha pojk/flickvän? Det har jag ju, så ja.
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Det första jag ser när jag tittar på någon är ju såklart ansiktet, men frågan menar säkert vad jag söker för bra utseende hos en kille/tjej, och det gör jag inte.
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först? Herregud det är ju ingen tävling. Man ska ta det lugnt och vänta tills den rätte dyker upp.
Vem är den perversaste person du känner? Jessica =b
Hur många gånger har du varit utomlands? Oj, nu måste jag räkna efter... 6 st typ - Frankrike, Teneriffa, Fuertoventura, Portugal, Bryssel och Norge. Och så massa gånger till Danmark och Finlandsfärjor =)
Vilket land är bäst? Alla länder har sin charm tror jag nog. Och kan ju inte tala för alla eftersom jag inte besökt dem. Men jag skulle väl i stort sett kunna bo var som helst på de ställerna jag besökt


Helgen som helhet

Ojoj, helgen har bara flygit förbi känns det som.

När jag kom hem från skolan i fredags satte jag mig att spela Sims 2 igen (jag är inne i en sådan period igen) för sen skulle syrran komma och hämta mig när hon slutade jobba.
Det skulle bli mysmiddag och Idol såklart, sen skulle nattbesök också komma, så nice så. En liten miss var att jag tog mina foppatpfflor då jag tänkte att vi inte skulle ut och gå eller så. Men sedan drack alla de andra viner så då kunde jag ine bli körd hem. Och regnet öste ner utanför, så det blev allt till att krypa ihop på soffan och slagga. Men jag hatar att sova på soffor så det gick inget vidare. blev väl en 3-4 timmar kanske.

Sen var det lördag! Jag halvsov på soffan tills de andra vaknade til liv. Sen var det julmarknad som gällde i stan. Det fikades och sen strosades runt. Jag hittade en julklapp till Jörgen (jag hoppas bara han gillar den), så det var skönt. Visste annars inte vad jag skulle ge honom.
Sen när vi var färdiga där så bestämdes det av syster att det skulle bli pizzatime, och precis i tid till det kom Jörgen ner från Jönköping efter att ha jobbat, så han fick också smaka =)

Idag har gått i musikens tecken. Först sjöng vi på adventsgudstjänst i kyrkan för att sedan ha en liten egen repertoar i församlingshemmet på eftermiddagen.
Det åts på Värdshuset och jag visade Jörgen runt i byn lite grand. Sen åkte vi hem till syster igen och lagade redigt god söndagsmiddag. Färsbiffar med potatis och löksås. Mums var det.
Sen till slut kunde jag inte hålla ögonen öppna utan somnade gång på gång på älsklings axel, så då sa jag att det nog var dags att åka hem.

Lite smått orolig är jag för att någon olycka ska hända hjärtat när han kör hem i blåsten. Men han ska höra av sig när han är hemma, så än är jag lugn =) Kanske borde sätta igång telefonen också som dog innan, annars kan jag inte få något meddelande. Haha.

Choo choo!

"Listor"

Hmm... jag är sugen på att göra någon sådan där dag-för-dag-lista. Är det någon som har ett bra förslag på en sådan lista?
Bara så jag kommer igång lite mer med bloggandet =) Kan ju bli kul både för mig och dig ; )

Fakta

Nu fick jag det svart på vitt efter mycket om och men. Inte för att det ställer till med något, men lite irriterande är det. Jag försatte mig inte i den här situationen själv utan blev i stället försatt. Men ska jag nu behöva gå och känna dåligt samvete?
Åh, och nåt som gör mig sur är att det inte är första gången...

Rättstavning!?

Nu sitter jag och skriver ett skolarbete om Ledgångsreumatism och kommer till ett ord som jag undrar lite över stavningen på.

Heter det symtom eller symptom?

Från början trodde jag det var det andra alternatviet, men när jag började skolan så såg jag att stavningen i böcker och allt var det första alternativet.
Nu när jag sitter och googlar på sjukdomen och klickar in på Wikipedia så står det återigen andra alternativet. Vilket är rätt???

Provet avklarat

Herrejissanes vilket prov. Haha. Typ första halvan hade jag hjälp av min lilla fusklapp, men sen svek den mig och det blev inte lika mycket skrivet på de sista frågorna.
En del skrev jag inte alls på. Inte ett blekaste minne att jag läst om det.
Usch va jobbigt... jag hoppas att jag i alla fall lyckades skrapa ihop ett G så jag slipper göra omprov. Då är jag nöjd.

Resten av dagen ska bestå i att sitta här och ta det piano. Jag har redan pluggat till morgondagens Psykiatriprov (nej, jag skrev inte fel. det var PsykOLOGI vi hade idag. i morgon blir det PsykIATRI, hehe) så det får gå som det går det också. Känns dock som jag har liiite bättre koll på det än vad jag hade idag.

Pappa sa också igår att vi kunde övningsköra lite idag också, se det blir väl framåt kvällen när alla har gått och lagt sig så ingen kommer till skada =b

Lunchrast

Tar väl och bloggar till lite snabbt nu när jag är hemma på lunchen.

Det har varit en rätt soft dag hittills. Först hade vi omvårdnad och fick lära oss om frakturer. Sen var det dags för sista lektionen i Vård och Omsorg, så där blev det ett litet litet test i Utvecklingsstörning. Sen fick vi skriva varsin fråga själva och dra så vi fick svara på någon annans fråga. Som tur var fick jag en lätt om vad som innebär med Rashygien. =)
Sen bjöd läraren på fika, nom nom.

Nu sitter jag hemma och har ätit resterna från gårdagens tonfisksås som jag gjorde. Alltid lika gott!

Och nu stundar psykologiprovet sista timmarna av torsdagens skoldag. Känner som vanligt att det här kan gå helt åt skogen, men hoppas att jag någonstans har snappat upp vissa saker på lektionerna. Fusklappen kanske är till någon hjälp också, det återstår att se.
Så när jag kommer hem så ska jag rapportera om hur det kändes.
Hej så länge!

Psykologiprov

I morgon ska vi ha ett psykologiprov, vilket jag nu har suttit de senaste typ fyra timmarna med att försöka läsa igenom alla sidor.
Det handlade om behaviorism eller hur det nu stavas, inlärning, perception, minne, kognitiv utveckling och KASAM *andas ut och torkar bot svetten från pannan*
Den vanliga frågan vid ett sådant här prov är för mig: "Hur i helvete ska jag komma ihåg alla de där krångliga orden och namnen och teorier hit och teorier dit?"
Haha! Roligt att skriva ett prov om minne och inte komma ihåg någonting =b

Men ny är det ju så att vi har fått en ny lärare i Psykologi för våran ordinarie är sjukskriven terminen ut. Mycket irriterande för oss att byta lärare mitt upp i allt som har en ny stil att lära ut och säkert en annan stil att skriva prov på.
Dock en liten, ja bokstavligt talat liten, nyhet är att vi får tilldelat oss en fusklapp av läraren. Den är väl i storleken liten större än en tändsticksask och på den får vi skriva vad vi vill.
Så nu har jag suttit och klottrat ner massa knäppa ord på den lilla gula lappen som knappt är läsliga för de är så små, haha. Så jag får se om den är till någon hjälp i morgon.

Önska mig lycka till =D

Tiden går...

Ja, tiden bara rusar iväg känns det som. Jag ska berätta en liten händelse, så jag varnar för att det kan bli ett långt inlägg, bara så du vet =)
Det är så här att min "lillebror" Odin fyller tre år idag. Synd att stackarn är lite sjuk och även de andra. Men jag hörde att de skulle fira han till helgen så då får vi hoppas att de är friska.
Varför jag säger "lillebror" är för att han inte är det blodsligt med mig på något sätt, men hans mamma var tillsammans med min pappa i många år och jag säger fortfarande styvmamma om henne. Och hans pappa har jag bott hos för att passa hans äldre barn för många år sedan, så jag känner mig hemma där också. Som en i familjen =)

Men det var ju då den där våren/sommaren/hösten för tre år sedan. Jag minns beskedet då jag först inte fattade någonting. Vid det tillfället bodde jag hos mamma, men hade precis tagit beslutet att avbryta allt i Stockholm - säga upp mig från jobb, göra slut med pojkvän och flytta hem till Småland.
Jag stod på mammas balkong och pratade med Jeanette i telefon när jag fick beskedet. Hon sa något om att de skulle få tillökning. Det första som ploppade upp i huvudet var valpar, men stammade fram "vad menar du?" varpå hon svarar att hon är gravid.
Det kom som en blixt från klarblå himmel kan jag säga. Det hade alltid sagt att hon inte kunde få fler barn, för hon hade försökt ack så länge utan resultat. Och det var rätt så nytt att hon och Stefan blivit ett par så allt var helt oplanerat.
Men jag som alltid velat ha småsyskon och gillar barn blev självklart överlycklig. Och det passade ju så bra när jag nu skulle flytta hem igen.

Sen kommer då the happening event =D

Jag hade rätt nyligen flyttat in i min första alldeles helt egna lägenhet i Rydaholm och Jeanette och Co bodde inte så långt därifrån. 15 minuter promenad kanske.
Torsdag 13:e november ringer det på kvällen. Det är Jeanette som säger att värkarna gått igång, men att de ska avvakta. Saken var den att Stefan skulle till jobbet och för att hon skulle slippa vara själv så frågade de om jag ville komma dit. Självklart sa jag! Häftig upplevelse =)
Så jag traskade dit och vi satte oss i tv-rummet. Då och då kom en värk som hon andades igenom. Jag satt och lästa böcker om graviditet och speciellt om själva förlossningsarbetet. Jag minns att jag kunde stirra på henne när hon andades. Att jag tittade på magen och tänkte att snart så kommer det kommer ut en levande liten varelse därifrån. Detta händer här och nu och jag är med på det. Det var en sådan speciell känsla som inte går att beskriva.
In på småtimmarna avtog dock värkarna och den blivande mamman gick och lade sig för att spara på krafterna så mycket som möjligt, men jag stannade i alla fall tills Stefan kom hem på morgonen. Sen gick jag hem och sov också.
Sen hörde jag väl egentligen inte så mycket under dagen vad jag minns. Jag följde med syrran och svåger till Linköping för att spendera helgen med bror. Och på kvällen vid 18-tiden tror jag det var fick jag SMS om att de var på väg in till BB. Snacka om spänd lycka =D Ytterligare några timmar senare, typ 1 eller 2 på naten kom beskedet om att lilla Odin hade kommit till världen.

Bara veckan senare fick jag träffa knytet för första gången. De hade varit i stan och jag också så jag åkte med dem hem till Ryet. Kunde ju knappt hålla ögonen borta från den sovande klumpen i baksätet bredvid mig =D
När vi kom hem skulle han matas, sen fick jag hålla honom när han skulle sova =D Jag hade aldrig hållt en sådan liten bäbis någon gång. Total lycka!

Och nu har hela tre år gått. Herregud!
Grattis Odin!


Första bilfärden med honom. 4 dagar gammal


Jag får hålla! Stolt "storasyster" =D


Inte helt up-to-date, men ändå äldre. Lilla busfröet =)

Nu så

Jag vet att det har varit väldigt tyst här ett bra tag. Jag har ofta tänkt på att klicka in här och skriva några rader, men sekunden senare är både tanken och orken borta.
Det är väl så jag kan summera senaste tiden. Allt rusar fram och jag hinner knappt med. Skolarbetet har fyllt mina eftermiddagar och även ibland småtimmarna på början av natten. Jag far och flänger hit och dit och känner mig aldrig riktigt som att jag kan sätta mig ner och andas ut för då ska jag genast studsa upp från stolen och göra något annat.
Jag har helt enkelt varit fysiskt trött. När jag kommit hem från skolan har jag inte velat något annat än att bara stupa i säng, men så har någon läxa eller arbete legat och gnagt som ska vara färdigt till nästa dag så jag har fått börja med det i stället.
Mycket har kommit i skymundan. Knappt ingen kontakt med vänner eller träffat syster eller liknande vilket är väldigt sorgligt. Men jag tycker nu att det börja ljusna så smått när vi går mot terminens slut. Skolarbetet är inte lika ihärdande som förr att det fanns något att läsa eller skriva på till nästa dag. Visst... vi har två prov denna veckan, men om det hade varit för någon vecka sedan hade det varit typ två inlämningar också, haha.

Men hur går det nu i skolan då? Jodå... jag ligger på VG hela tiden på prov och uppgifter så jag har ju stor marginal till att jag skulle kunna bli underkänd, så det känns väldigt skönt. Det stärker min tro på mig själv då jag oftast brukar sitta som frågetecken på provet. Men frågetecknet får sällskap av ett utropstecken varje gång jag får resultatet. Haha.

Och annars då? Jag mår bra! Äntligen =) Jag har alltså inte haft några nerbrytningsperioder på ett bra tag. De gånger som jag bara skunkit ner i ett mörker som omfamnar mig och får mig att gråta och gråta. Vad som helst kan får mig att brista.
Visst gråter jag! Men som vanligt =) Till filmer och böcker såklart. Och annat som jag berörs av.

Jag nämnde innan att jag far runt mycket just nu. Det är inte någon klagan egentligen, men när det var så mycket skolarbete och stress så kändes det extra mycket. Jag kan bäst beskriva det på det sättet att det kändes hela tiden som att blodet rusade runt i mig fastän jag låg ner och försökte vila. Det kändes som jag hela tiden var på språng och inte hade tid att vila.
Men detta är självvalt kan man säga. För jag hade för längesen avtalat med min styvmamma att passa barnen när både hon och hennes man skulle få nattjobb, vilket skedde för några månader sedan. Så därför sover jag i Rydaholm några nätter i veckan hos barnen.
Och sen på helgerna åker jag nu för tiden till Jönköping... Tja... jag har ju gått och skaffat mig pojkvän på senare dar =D Ja, alltså han bor i Jönköping då va, hehe. Min alldeles egna underbara älskling =D
Så att det är klart det blir lite flängande hit och dit men det är det värt =)

Nähä... nu hade jag faktiskt tänkt göra något som jag inte gjort på evigheter känns det som - spela Sims 2. Jag bara fick den längtan att göra det när jag gick från skolan idag, som vi slutade redan vid halv tio by the way... i stället för kvart i tre. Det gillas kan jag lova! Haha.

Trött!

Okej... jag hade tänkt att blogga idag. Ett riktigt inlägg om vad som händer och så just nu, men.... Eftersom jag nyss satt och somnade vid datorn så får det vänta.

Jag är sjuk och har inte sovit ordentligt på nästan en vecka så det är sömn som står som prio ett för mig nu. Så...natti!

RSS 2.0