Överklagar

Ja, jag bestämde mig sen senare under onsdagen att jag i alla fall skulle överklaga. Inte för att jag tror att det kommer göra någon skillnad, men då tar jag i alla fall chansen. Försöker jag inte så är det ju garanterat att jag blir utan pengar. Överklagar jag så finns ju den minimala chansen att överklagarmyndigheten ändrar beslutet.

Nu är det i alla fall helg (ja, helgen börjar på torsdagseftermiddagarna för mig) och då kanske jag kan hämta lite ny energi och ta nya tag nästa vecka.

Fattig student

Så kom då beslutet idag som jag har väntat på i någon vecka. Innan jag ens öppnat brevet hann jag tänka fram och tillbaka många gånger. "Klart de är barmhärtiga och förstår att jag MÅSTE gå denna utbildning och samtidigt behöver bidrag." eller "Känslokalla människor som inte ser längre än näsan pekar."

Det blev tyvärr det sista alternativet! Inga pengar till mig inte. Och ingen förklaring.
Jag kände att jag behövde veta varför. Få höra dem säga vad i mitt lilla fina meddelande om att jag MÅSTE fullfölja utbildning för att NÅGONSIN kunna bli fast anställd inom vård-yrket. Jag ringer...
"Inte synnerliga skäl!"!?!?

Nehe så enkelt var det bara. Då kommer ju också frågan... Ska jag överklaga? Ska jag ens orka och sedan få ytterligare ett avslag? Är det ens någon idé? Jag har ju uppenbarligen inga synnerliga skäl.

Dessutom vill de att jag ska börja betala tillbaka på lånet i april. Hur sjutton ska jag kunna göra det när de ynka få kronorna jag får tag via timvikariat måste gå till hyra, el, telefon och mat hade de tänkt? Jag blir vidarekopplad...
"Ska du inte jobba också då?"
Eh... hur tusan ska jag veta det när jag bara har timvikariat och blir "inringd"? De turerna jag fått hittills har bara varit 3-4 timmar i stöten. Det ger inte precis mycket i slutet av månaden kan jag säga!
"Du får hem en blankett där du fyller i beräknad årsinkomst, så får vi se."
Återigen! Hur tusan ska jag veta min årsinkoms!? Varför i hela friden kan de inte bara frysa det så länge så hör jag av mig när jag fått ett jobb? Är de verkligen så giriga?
De vet ju att jag studerar fram till juni. Kunde de inte sträckt sig så långt som till juli i alla fall? Ja, jag ska väl vara glad att de väntade till april. Idioter!

Det roliga är ju att det är en trevlig cirkel som vanligt.
Jag får inga pengar - Jag måste sluta skolan (Nej det ska jag inte) - Då kan jag inte bli anställd på något yrke - Då kan jag aldrig få en inkomst och börja betala tillbaka lånet till dem.
De sätter sig själva i skiten. Återigen... IDIOTER!!!

Ok, jag är lite sur nu... Denna dagen skulle ju gå åt till att tvätta och göra läxor. Nu blir det i stället massa uppgifter som jag ska ta fram till en överklagan. Ska jag ens orka? Jag vet faktiskt inte...

Något som är etiskt rätt kan vara moraliskt fel...

Och så går det att vända på det också. Det är etiskt fel men moraliskt rätt.

Hela dagen har gått åt att försöka banka in de olika etiska begreppen i våra huvuden. Stackars våran lärare måste bli galen på att vi inte fattar, haha. Om och om igen får hon förklara.

Men det är verkligen skitsvårt! Jag tror att många glömmer bort att här finns inget rätt och fel utan helt enkelt är det var du själv tycker som spelar roll.
Jag kan till exempel tycka att en sak är rätt, men en annan tycker det är helt fel.

Och så många vinklar man kan se på en händelse är ju otroligt. Handlade personen utefter ett pliktetiskt eller konsekventetiskt perspektiv? Vilka saker värdesatte personen? Kunde det gjorts på något bättre sätt?

Så här låter det om och om igen. Min hjärnan har nog svullnat nu efter 5 timmar och 45 minuter (om jag räknat rätt) etiklektioner.
Tur att morgondagen är till för återställning. Men då ska det göras handledningsuppgifter i stället. Ingen rast, ingen ro, hehe.

Smärta!?

Annelie säger att det inte gör ont att tatuera sig. Och att det går fort.


Tja... för vissa gör det säkert inte ont. Och så beror det väl på vilka ställen på kroppen som man blir punkterad vad jag har förstått.
Vi uppfattar alla smärta på olika nivåer, och jag vet med mig att jag är en riktig mes! Det finns inte mycket jag klarar. Jag blir ynklig till och med av lite menssmärta.

Och att det ska gå fort!? När jag var med Juggis så var vi där i fem(5) timmar! Och då tycker jag personligen inte att det blev så mycket gjort. Det beror väl lite på vad man ska göra också.

Om någon kunde klubba mig så skulle jag säkert kunna utstå en tatuering, hehe =D


Etiska begrepp

I morgon är det dags för Etik och livsfrågor igen. Tills dess skulle vi läsa (en jäkla massa) i läroboken om vilka begrepp som finns.
Det är så svårt att förklara saker som etik, moral, normer, värden och plikter med egna ord. Jag vet ju vad det är men att sätta egna ord på är mycket krångligt. Men det får väl gå på något sätt.


Jag saknar dig

När jag såg trailerna första gången för den filmen var det en sådan film jag önskade att se på bio. Som nästan alltid så blev det inte så. Och nu i efterhand, när jag har sett den hemma så känner jag att det var nog lika bra att jag inte såg den på bio.
99% av all tid som jag gråter är det ingen som ser, och eftersom jag grät mig igenom filmen så kändes det bra att jag inte satt i en salong fylld av främmande människor och grät.

Ja, filmen var alltså helt klart en film i min smak. Den rörde djupt ner i själen och väckte jobbiga känslor från förr. Jag vet att det låter konstigt att säga att en ledsam film är bra. Men att gråta till en film visar för mig att den berör och känns verklig. Och då har ju regissören och skådespelarna verkligen lyckats, eller hur?

Tatuering

Alltså... jag trodde att jag hade gjort ett inlägg om det redan, men det visade sig att jag misstog mig.

Jaja... det handlar alltså om att nu när jag har varit med Juggis hos tatueraren två gånger så har det varit påtryckningar från båda han och Rebecka om inte jag ska ha en tatuering också.

Men nålar... ja ni känner väl mig? Om inte annars så läs inlägg från augusti när jag praktiserade, haha.

Men ändå har det legat lite och gnagt i mig. Jag är inte alls emot själva tatueringarna utan det är smärtan jag inte gillar. Hade jag vetat att det inte gör ont så hade jag nog inte tvekat. Det är samma sak med piercingar. Jag hade haft många om det inte hade gjort så jäkla ont att ta dem, haha.

Men för att komma till saken någon gång... Jag har funderat ett tag på vad jag skulle ha för tatuering OM jag någonsin gör någon. Självklart skulle det förmodligen bli något som har med musik att göra, eller min andra passion - Harry Potter.
Jag fick upp en bild i huvudet på hur den skulle bli och försökte göra en i photoshop som jag blev himla nöjd med. Så bli inte förvånade om jag någon gång kommer visa upp den här bilden på min kropp:

Etik och livsfrågor

Idag hade vi första lektionerna i etiken. Det är ju ett himla roligt ämne egentligen med mycket diskutioner om vad som är rätt och fel. Hur vi skulle göra i vissa situationer. Hur våra normer ser ut. mm.

Vi fick se filmen "Säg att du älskar mig" och sen diskutera de etiska och moraliska aspekten. Hade sett den filmen en gång innan, men det var riktigt längesen. Vilken gripande film även om det är lite av en svensk b-film.

Och så ska vi läsa en bok i smågrupper. Jag valde en bok som heter "Kalla det va fan du vill". Har inte börjat än men på baksidan verkar den bra. Handlade om en invandrarfamilj i alla fall. Det är väl det ända som jag vet =) Ska bli spännande.Så nu har vi gått två dagar i skolan och har fått två böcker att läsa, haha. Men den vi fick igår är bara en kort berättelse. Det som blir lite mer arbete med den är att den ska recenceras. Det ska iofs den andra också på sätt och vis men egentligen bara genom små reflektioner varje gång efter att ha läst en lite del.

I morgon är det "ledig" dag vilket jag behöver så jag får sova ut. Har haft barnen både igår och ska ha dem idag så blir inte jättemycket sömn då =)

Svar på frågor

Tuula undrade vad det var för ett samtal jag skulle ringa idag...

Det är nämligen så att en vän till mig opererades idag och jag är väldigt nojjig och tror att det värsta ska hända. Samtalet skulle jag alltså göra till avdelningen som hon skulle ligga på så att jag eventuellt kunde få lite information om hur hela förloppet hade gått.
Tyvärr visste de inget än när jag ringde, men hon ringde själv sen och allt är bra :)

Lycka!

Allt har gått bra! =D


Ett litet telefonsamtal

Att det ska vara så svårt =( Jag vågar inte, men vill. Jag är orolig men ändå förväntansfull. Samtalet kan faktiskt ge besked om liv eller död. Jag är rädd för att jag ska få höra det sistnämnda, men vill samtidigt få information om det förstnämda.
Oron äter upp inne i mitt bröst och för varje minut som går blir oron hungrigare och mer girigare. För varje tyst minut som går. För varje minut utan ett besked från hon... eller någon som kan tänkas veta något.
Men lösningen är enkel. Jag kan ju bara ringa själv. Men jag är rädd..

Naturlig?

Hur naturlig är du?

Du har..
( ) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
( ) En locktång
( ) Designparfym
( ) Fondation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
( ) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr
Poäng: 0/13


Du..
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder lypsyl varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Klipper dig varannan/varje månad
Poäng: 0/11

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Haft hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen
Poäng: 4/6


Slutpoäng

(x) 0-10 Naturligtvis naturliga tjejen.
( ) 10-15 Konstgjord behandlad blomma.
( ) 15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
( ) 20-25 Fryst jordgubbe.
( ) 25-30 Barbiedocka. Bara plast!

 


Skoldags!

I morgon börjar skolan igen och jag ser fram emot det. Sista terminen nu så det ska bli himla skoj. Dock ett bakslag när jag fick reda på att det fanns en maxgräns för studiebidrag, så jag blev bara beviljad tre veckor =( Har skrivit till dem nu i kväll och ska se ifall de kan ge förlängt. Om jag förstått det rätt så har många klasskompisar råkat ut för samma sak. Nu ligger i alla fall bollen hos CSN.

I morgon händer det också en annan sak som är rätt så stor... Men liiiiiite orolig är jag över att något ska gå fel, så direkt när skolan är slut och om jag ens kan hålla mig tills jag kommer hem ska jag se om jag kan få lite information.
Jag håller tummar, tår och hela min kropp för att allt ska gå bra i morgon.

UFO

Ja, jag kanske ska berätta om vad som hände igår som jag berättade om. Jag satt nämligen på tåget och skrev det där via SMS och hann inte berätta så mycket mer.

Jag tycker det är viktigt att än en gång poängtera vad UFO står för. Bara för att jag säger att jag sett ett UFO betyder inte det flygande tefat eller aliens. UFO står för Unidentify Flying Object alltså odentifierbart flygande object. Alltså sådant som flyger på himlen som jag personligen ser inte är flygplan eller helikopter eller sådant som jag vet hur det ser ut. Sen vad jag själv väljer för slutsats att det är är upp till var och en.

Det som hände igår var vid 7-tiden på morgonen. Jag hade precis kommit till stationen i Rydaholm och det var stjärnklart så självklart stod jag och kollade på månen och stjärnorna i väntan på tåget. Då såg jag en - vad jag först trodde var stjärna - ljusprick som åkte över himlen. Tänkte att det var ett stjärnfall som åkte sakta, men "stjärnan" slocknade aldrig. Och plötsligt så dök det upp en till som korsade den förstas väg. Båda två såg likadana ut. Alltså som två stjärnor, men det var uppenbarligen inte det.
Jag följde båda två under någon minut och tappade bort den första. De var ju så små... Så jag koncentrerade mig på den andra.
Under tiden som jag tittade på ljusprickarna så åkte ett flygplan förbi så jag kunde ju gott och väl jämföra och det var absolut inga slags flygplan jag såg. Och med tanke på hur små ljusprickarna var så var det inte helikoptrar heller för de flyger inte så högt. Och inget ljud gav de ifrån sig heller.
När jag tittat en stund på den andra pricken så kollar jag på ett helt annat ställe på himlen och får syn på en till! Det kan såklart vara första pricken som dykt upp igen, men då hade den vänt för nu var den på väg åt samma håll som andra. Så antingen var det två eller tre prickar ute och flög runt över Smålands skogar igår morse.

Med tanke på vad jag såg första gången som detta hände mig så tror jag automatiskt att det är utomjordiska farkoster som jag såg även igår, men eftersom de "bara" var ljusprickar förstår jag att det kan vara mycket annat...

Jag vet inte hur stor del av jordens befol...

Jag vet inte hur stor del av jordens befolkning det är som tror att vi inte är ensamma i universum. Jag är i alla gall en av dem. Varför? Jo för den enkla saken att jag tror på vad jag ser och det råkar hända att jag såg ett UFO för många år sedan. Jag facineras av natthimmeln och kan allt som oftast inte slita ögonen ifrån den en stjärnklar natt. Jag tycker den är vacker med alla stjärnor och en starkt lysande måne. Men många gånger tittar jag också för att söka något nytt. För att se det igen som jag en gång såg..... Och idag hände det!


Barnen

De har blivit så stora... fast de är så små. Men det är så livet ser ut våra första år. Då går allt rätt snabbt. Tillväxt och nya kunskaper. Vips sitter man där en dag och är 10, 15, 20, 25 år.

Ibland kan jag fundera långt tillbaka. Till exempel på hur livet hade sett ut idag om vissa saker inte hänt.

Jag menar... jag är lycklig som det är nu. Men många olyckliga saker har hänt på vägen. Men hur hade jag varit som person om de inte hade hänt?
Jag hade ju i alla fall inte suttit här i Rydaholm hos familjen Christiansson... Eller?

Hade mina föräldrar inte skiljt sig (vilket var en dålig sak) hade min pappa aldrig träffat Jeanette. Hade de aldrig träffats så hade de ju heller inte kunnat göra slut (vilket var en dålig sak). Hade inte de gjort slut så hade inte Jeanette flyttat in hos Stefan. Han hon inte flyttat in här hade hon aldrig blivit tillsammans med Stefan. Eller blivit gravid... TVÅ gånger! Då hade jag inte fått två underbara, söta, bråkiga, kloka, busiga "småsyskon". Vad tråkigt det hade varit!

Och återigen - om mamma och pappa inte hade skiljt sig. Då hade mamma aldrig träffat den konstiga karlen (vilket iofs inte var så bra) från Norrtälje. Om hon inte hade träffat honom hade hon aldrig flyttat dit. Då hade hon inte lärt känna området omkring, det vill säga Väddö folkhögskola. Då hade hon inte kunnat tipsa mig om Livsstilskursen de startade där. Och jag hade aldrig sökt till den kursen. Inte träffat de underbara människorna jag lärde känna där. Få de livserfarenheterna jag fick därifrån. Fy vad hemskt!

Tänk vad en lite händelse kan ha stor betydelse senare. Och hur en jävligt jobbig situation kan leda till så mycket bättre...

Varför är det så med katter att när de lek...

2012-01-04_20_13 (MMS)

Varför är det så med katter att när de leker - springer, hoppar och rullar runt - som mest så stannar de helt plötsligt upp för att snabbt, som i ren panik tvätta sig någonstans? Är de "för.fina" för att bli tilltuffsade eller vad? Jag har alltid undrat detta då alla katter jag känner har gjort så.


Kändisar! *skriker som en fjortonåring*. B...

Kändisar! *skriker som en fjortonåring*. Både jag och Äpplet hade glömt att det var idag. Inte förrens vi stod på bussen hemåt kom han på att idag skulle Amanda, Moa och Robin (ja från Idol då alltså) sjunga på A6. Vi bytte snabbt buss och kom fram i tid till Robins framträdande som skulle vara det sista. Han började starkt med "Entertain me" och gjorde sen en lite aukustisk potpurri av "Halo" och låten som han sjöng på sin audition. Så jäkla bra han är alltså! Han gjorde ett extranummer - duett med Moa och de var jätteduktiga! Jag gillade dem båda riktigt mycket när de var med i Idol. Jag hade oturen att mitt jatteri på telefonen var dåligt så jag kunde varken filma eller ta kort :-(


AVPM

Jag har blivit helt tokig i en sak... Eller det är väl egentligen ingen ny sak jag blivit tokig i eftersom det handlar om Harry Potter och han har jag varit tokig i länge =b
Men genom många gemensamma trådar hittade jag fram till ett härligt skolgäng som kallar sig numera för Team StarKid. De har gjort två Harry Potter-musikaler. Båda är lite parodier men ändå följer böckerna rätt så bra genom att blanda ihop skolåren.
Storyn är jättebra och sångerna fantastiska. Det är Darren Criss som har gjort musiken och han är ju inte dålig heller i Glee som jag älskar =D

En annan sak som jag blivit tokig i är genom Team StarKid. Jag fick höra och se dem första gången på en Youtubevideo som några medlemmar på Mugglarportalen hade filmat. De hade varit på ett Harry Potter-event i USA förra året som heter LeakyCon och det var där som Team StarKid framförde några låtar från musikalerna.
Saken är ju bara den att jag bara måste på ett LeakyCon någon gång i mitt liv. Jag kollade faktiskt priser på kommande event igår. Det ska vara i augusti i år i Chicago. Det kostar $200 bara eventet. Sen hade de fixat billigare priser på ett hotell så jag tror det billigaste låg på $175/natt/dubbelrum. Sen kostar ju flyg en hel del och russel på det.
Allt det där är så långt borta från mig nu så jag blir helt deprimerad. Men någon gång i mitt liv kanske jag har lyckats spara så mycket pengar att jag kan åka på ett LeakyCon.... synd bara att jorden går under detta året, så det kommer ju inte fler =(

Men åter tillbaka till AVPM (A Very Potter Musical) och Team StarKid. Jag har blivit tokig i musiken och bara lyssnar om och om igen. Och när jag inte gör det så går den om och om igen i mitt huvud. Helt otroligt egentligen hur besatt man kan bli av musik.
Fast nu när jag minns tillbaka så var det likadant när jag lyssnade på Kristina från Duvemåla-musikalen. Sen fanns det inget annat för mig ett bra tag framöver.

Båda musikalerna och andra som Team StarKid har gjort går givetvis att se på Youtube och deras hemsida =D Tror jag ska kolla igen nu... Men de är låååååånga så ska nog strökolla lite, hehe.


Nu äter han!!! :-D Det värmer gott i hjärtat.

Nu äter han!!! :-D Det värmer gott i hjärtat.


Lite hemlighetsmakeri har det varit men de...

2012-01-04_20_13 (MMS)

Lite hemlighetsmakeri har det varit men det är bara kul. Men det var ju så att vi hämtade hem den här lilla krabaten igår. Riktigt myspaket! Det lilla enda som bekymmrar oss är att inte verkar vilja äta :-\


Längtan och väntan

De hör liksom ihop. Komiskt att vi sjunger så i en körlåt också, haha. "Vi har en längtan, och en stor (för)väntan". Oftast är det väl så att om man väntar på något är det något man ser fram emot och då längtar man.

Jag tycker det kan bli eftermiddag nu så jag kan sätta mig på bussen. Då känner jag att något händer i alla fall för att bara sitta här och vänta =b

Nu händer det grejer

Innan fick vi ett infall, Äpplet och jag. Ett litet telefonsamtal så var det klart. Eller ja... inte helt klart. Det blir det i morgon.
Sen efter telefonsamtalet var vi tvugna att springa ut till bussen. För vad som komma skall i morgon behövdes lite saker och de skulle inhandlas idag.
Jag kommer även köpa lite kompletterande saker i morgon och sen så! =D

Nu blev ni allt nyfikna va? =b

Året var 2011...

30 frågor om året:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, det är massor. T.ex så har ju mycket nytt varit relaterat till skolan. Jag har jobbat (praktiserat) på ett äldreboende, och samma sak på en vårdcentral. Speciellt på vårdcentralen var det massor med nya saker jag aldrig gjort; blodprov, EKG mm.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Japp! Mitt enda nyårslöfte var att jag skulle klara av första året i skolan, och det gjorde jag. Nu återstår en termin till =)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nja, inte direkt vänner. Men många bekanta.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov. Och jag hoppas det dröjer ytterligare många år innan det behöver hända igen =(

5. Vilka länder besökte du?
Inga alls förutom Sverige =)

6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
Hmm... Först var jag tvungen att tänka lite på saken, men sen kom det självklara svaret. Det är något jag alltid saknat och viljat ha inom en snar framtid - barn..

7. På en skala mellan 1 - 10, hur har ditt år varit?
Åh, sånt där tycker jag är så svårt. Att summera en sådan lång period och betygsätta hela är omöjligt för mig. Livet är en berg-och-dalbana (som Ronan Keting sjöng om.... och som jag föresten åkte för första gången. Det borde jag ju skrivit där uppe, haha) så vissa gånger under året har det varit 1 och andra gånger har det varit 10.

8. Vad var din största framgång 2011?
Det skulle jag nog säga var att jag började skolan och lyckades att ta mig igenom två terminer. Och med tanke på hur bra det har gått är jag säker på att jag tidigt i juni besitter titeln Undersköterska =D

9. Största misstaget?
Oj, det var svårt! Jag brukar aldrig ångra saker... Jag ser inte meningen med det eftersom jag bara lider av det, men kan ändå inte göra något ogjort. Men en sak som gav mig rejäl ångest efteråt var att jag missade min systers möhippa. När jag fick reda på efteråt hur mycket det hade sårat henne klarade jag knappt av mig själv.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag fick en sådan där hemsk halsfluss i våras på sportlovet. Jag vet inte vad det är med de kommer alltid på loven konstigt nog. Tack och lov tvingade jag läkaren att skriva ut Kåvepenin så jag blev bra igen på de dagarna. Men sen har jag självklart haft efterdyningar av den som jag alltid brukar ha, så jag har haft ont i halsen båda mycket och lite men i stort sett varje dag efter det. Och ibland svullnar det till utan förvarning och försvinner efter ett tag. Ja... min hals och näsa är ett mysterium.
Förutom det kan jag väl minnas att jag haft någon förkylning och sådär.

11. Bästa köpet?
Hmm... jag kommer inte ihåg allt jag köpt i år. Eller jo! Min Samsung Galaxy SII... fast den är ju inte färdigköpt kan man säga =b

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Skit som vanligt! Haha, nä men jag vet inte. Men jag tror allvarligt att jag spenderar mest pengar på godis och annat onyttigt.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, det finns massor som har gjort mig riktigt glad under året. De två gångerna jag fick veta mina betyg till exempel.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Kanske inte just året 2011, men till händelser som hänt under året.
Du är allt - Shirley Clamp
Aldrig varit kär - Mojje
Ännu doftar kärlek - Marie Fredriksson
Shine your light - Gospelsång till kör

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat faktiskt. Jag slappade till mig på vårterminen eftersom jag fick lån från CSN och inte behövde några pengar. Sen fick jag enorm skatteåterbäring och hade därför bra ekonomi över sommaren. Jag kände att jag ville ha lite sommarlov också så jag jobbade bara fyra veckor av åtta möjliga. Men fick ändå rätt så bra med pengar som har räckt under höstterminen tillsammans med bidraget som kommit varje månad.
Men detta resulterade i att jag blev rätt lat. Jag hade kunnat jobba många gånger av de jag blivit tillfrågad, men tyckte att jag inte orkade.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Blivit kär... eller betuttad kanske jag mer ska kalla det. Under våren och sommaren träffade jag några som jag blev kär eller fattade mycket tycke för. Det sket sig hela tiden vilket resulterade i många depressioner.

18. Hur tillbringade du julen?
Det har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg så de som läser min blogg och därför detta testet har säkert redan läst det.

19. Blev du kär i år?
Ja, många gånger

20. Favoritprogram på TV?
Big brother återvände till TVrutorna och jag följde det slaviskt, fast via datorn för jag inte hade kanalen. Och Idol med såklart. Får inte missas!

21. Bästa boken du läste i år?
Jag läser så mycket böcker hela tiden så jag vet inte vilka jag läst tidigare i år.

22. Största musikaliska upptäckten?
Att jag kanske inte är så dålig på solosång som jag trodde.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag tror inte jag önskade mig någonting. Jag brukar inte göra det. Mer än i min hemlighet då och i så fall så fick jag det inte.

25. Något du önskade dig men inte fick?
En bättre dator

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Jag var hos ett ex. Firade inget särskilt precis.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Som jag sa innan. Humöret går upp och ner men för det mesta tycker jag allt är ok. Det är självklart småsaker som kunde gått bättre eller som jag kunde ha fått slippa. Som halsflussen t.ex. Jag tror ingen kan förstå hur sjuk jag verkligen blir då. Visst kan jag förklara, men ändå. Man måste uppleva det. Jag blev i alla fall så pass dålig att jag blev enormt depressiv.... och till slut ville jag inte leva längre. Så dåligt har jag aldrig mått förut psykist och det skrämde mig enormt.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Jag har inte ändrat mig så de som känner mig vet att allt är som vanligt =)

29. Vem saknade du?
Jag saknar många när jag inte träffat dem på ett tag. Många gånger tänker jag på Ewelina. Hur livet skulle se ut om hon fortfarande levde. Och många gånger saknade jag farmor. Att bara kunna traska bort till henne för ett parti kortspel och fika.
Jag saknade syrran när vi inte hade setts på ett tag. Just för att vi är galna och har tokroligt ihop. Jag saknade mina vänner norrut eftersom skola, jobb och ekonomi begränsar antalet visiter enormt.

30. De bästa nya människorna du träffade?

Först tänkte jag - jag har väl inte träffat någon ny - men sen när jag grubblar mer. Joo, många nya. Men många har också försvunnit efter ett tag eller ligger i alla fall långt i skymmundan, så då glömmer jag så lätt. Men det finns de som jag träffat nu men som jag känner att det var längre tid sen, haha.
En ny vän är ju Tuula =) Och via henne träffade jag nytt folk.
Killar träffade jag också. Några mer betydelsefulla än andra. Och Jörgen betyder mest =D
Sen självklart... Hela min klass! Och lärarna på skolan. Toppen!

Gott nytt år!!

RSS 2.0