Kuratorn

Jag fick rätt mycket respons på ett inlägg för några veckor sedan där jag släppte ut lite av min frustration. Det var många tips på vad jag kunde göra för att hjälpa mig själv och även på att få hjälp. Jag var självklart väldigt tacksam över det! Och jag ska berätta vad som hände efter det.

Det hela fick mig i alla fall till att skicka en förfrågan till vårdcentralen om de kunde skicka mig till någon som jag kunde diskutera om KBT, rörelse på recept och hur jag kan få hjälp med min överätstörning.
Alltså än en gång bad jag om hjälp av sjukvården. Jag vill bli av med min överätning, för jag vet att jag kommer bli sjukare och sjukare.

Vad jag glömde att nämna i förra inlägget var att även om jag rör på mig mer (cyklar när jag jobbar bl.a), jag äter bara en portion vid måltider (visst finns det undantag), dricker aldrig saft eller läsk (ytterst sällan i alla fall) så händer ingenting! Ok, nu har vi ingen våg så jag vet ju faktiskt inte, men det känns inte på kläderna, vilket jag går lite efter.
Detta beror på att jag även har PCO vilket gör det ungefär 10 gånger svårare att förlora vikt. Så mycket som en "vanlig" person måste göra för att förlora 10 kg måste jag göra för att gå ner 1 kg. Är det konstigt att jag tappar suget?

Ja ja... åter tillbaka till rubriken!

Jag fick alltså en kallelse till en kurator. Ska inte hålla under stolen att jag blev lite paff. Kurator känns för mig.... som... en halvdan psykolog..
Men jag försökte trycka bort de tankarna för att ha ett positivt förhållningssätt. Bollen var i rullning igen. Kanske den skulle kunna rulla i mål denna gången?

Så var jag då där i torsdags.....

"Jag har aldrig jobbat med något sånt här.... KBT... jag vet inte... Vad är det du vill ha hjälp med egentligen?"
Jag förklarade att jag vill ha hjälpen till att få motivationen på topp. Motiverande samtal hade varit toppen! KBT handlar ju om att man hjälper sig själv genom stöd och pushande från en terapeut. Men hon kunde inte hänvisa mig vidare.
Rörelse på recept då? Chans till vattengympa i terapibassängen?
"Remiss till sjukgymnast så får de bedömma."
"Du måste sluta med ditt ätande...." Ja det är ju därför jag kom hit... för att kunna få hjälp med det.... "Du kan äta nötter.... mandel är ju gott..." !!!!!!!!!! O.o Bara en liten sak jag tänkt nu efteråt... Om en alkoholist satt där framför henne... Hade hon då sagt "ta en lättöl i stället?"
"Jaha... vad tycker du? Ska vi ses igen?" Öh... ja? Tycker inte du? Jag vill ju ha kontinuerlig coachning liksom...
"Jag tycker du inte verkar vilja detta tillräckligt. Det finns en motsträvan.... Ingen kan sluta äta åt dig!" Jamen du har ju så rätt så! Det är ju bara andra gången jag söker för mitt problem..... vi väntar väl ett par år till då... till 5:e... eller varför inte 10:e gången jag försöker få professionell hjälp. Då jag till slut har blivit sängliggande! Det är ju bra.

Det är väl meningen att man ska gå hem från en kurator och känna sig väl till mods. Man fick berätta om sina problem och fick hjälp för att lösa dem. Man känner sig lättare. Visst?!
Det är ju inte meningen att man ska gå hem med gråten i halsen och slänga sig på sängen för att lipa sig till sömns.... Någonting gick fel.... Väldigt fel.... IGEN!

Hur långt kan de gå?

Bara en hypotetisk fråga eftersom jag läser biologi och därför gör några laborationer ibland.
 
Hur mycket kan en lärare kräva av en distanselev inför ett experiment? Kan de kräva att eleven ska införhandla saker som behövs för att genomföra ett experiment? Hur dyra ska de sakerna få vara i sådana fall?

Vad tycker du?

Bara tjat och tjat

Ja, jag tråkar väl ut er med mitt gnällande om att jag hela tiden ligger efter i skolarbetet... Men det finns ju så mycket roligare saker att göra hela tiden, hehe. Nä, men jag måste försöka komma ikapp nu i veckan här för sen är det bara en vecka kvar och då ska det göras prov och muntliga uppgifter bl.a. Nervöst!
Men kan inte fatta att jag klarat det hit... och snart är det färdigt... Kanske jag till och med klarar hela kursen ; ) Det vore ju toppen... så är jag ett steg närmare slutmålet =D

Ahaaaaa!

Nu vet jag! NU vet jag! Hahahaha.
 
Jag har alltid undrat varför katter som leker med varandra (eller en katt som leker med en leksak eller blir busad med) helt plötsligt stannar upp och börjar tvätta sig jättesnabbt.
 
Tack Biologi 1! =D
 
Jag läser nu om etologi (läran om djurens beteende) och beteendeekologi (läran som djurens beteende som påverkas av miljöns signaler.... typ).
Det finns något som kallas för överlagshandling och det är när ett djur utsätts för en nyckelretning (signal som leder till en medfödd handling - typ, du blir attackerad = FLY! hehe) som får djuret att vilja göra två saker samtidigt - slåss eller fly t.ex. Dessa två saker strider emot varandra och gör djuret stressat. Då överlägger den och kan göra något helt annat i stället.
 
Så t.ex såhär: Två katter busar hetsigt. Båda är ungefär lika stora och starka. Buset kan väcka instinkter hos katterna om att det är på riktigt - slagsmål! Eftersom katterna är jämnlika i sina styrkor så vet de inte ifall de ska kunna anfalla med gott resultat eller hinna fly.

Då börjar de helt plötsligt att tvätta sig i stället! Hahaha. Detta är då överlagshandlingen. Underbart!
 
 

Kom och köp, kom och köp!

Har spenderat en hel eftermiddag och kväll framför Tradera känns det som. Men det tar verkligen tid att lägga upp bilder och skriva massa information.
Men nu är det gjort i alla fall... Så om du är intresserad i lite gamla telefoner och tillbehör så kolla in mina annonser på en gång!
Tjao!

Hopplöshet?

Jag vet inte hur många gånger om dagen/natten jag tänker "nä nu jävlar ska det bli ändring på det här", men sen sekunden senare är det som bortblåst.

Jag har försökt få hjälp av professionella instanser, men det finns inte rätt hjälp att få här. Jag har funderat på om jag bara ska vända mig till min läkare på vårdcentralen och låta henne skicka mig vidare till vad hon tycker är rätt. Men... kunde inte psyk ordna det förra gången, så hur ska en allmänläkare göra det då?

Jag har tänkt mig lite att jag får ta en omväg då... Tänkte att jag kanske ska försöka få terapibad utskrivet för min knäppa rygg (som för övrigt har blivit helt fucked up av någonting som hände för några veckor sedan) och på så vis hitta motivationen till att utöka till gym.

Jag har funderat på att skaffa mig medlemskap på 24/7-gymmet och då gå dit om nätterna när det förhoppningsvis är tomt... för det är också ett problem för mig... Jag vill inte synas! Ska jag gå till ett gym vill jag vara själv där!
Det finns många saker jag skulle vilja göra - zumba bl.a och andra "dansgympor", men det är ju självklart andra där och det hindrar mig.

Och dessa JÄVLA speglar då! Som bara skriker åt en att "titta på dig själv! Se hur du ser ut! Titta på de andra! Va duktiga de är! Och du då!? Usch!"
 
Och så kommer jag bara tillbaka till grundproblemet.... jag - kan - inte - sluta - äta! Jag behöver hjälp med det! Och den verkar inte finnas... inte här i alla fall....

Och så här går det runt och runt och runt, dag ut och dag in, nätterna igenom, och så kan jag inte somna... för jag är rädd.... rädd för att aldrig vakna igen.... för det hugger i vänstra delen av bröstet flera gånger om dagen.... och jag börjar faktiskt närma mig 30.... Jag tror inte jag överlever efter 35....

Det här blev mycket längre än vad det var meningen. Förlåt för att jag tog er tid! Ni kanske inte ens orkade läsa ända hit, så då var det ju inte så farligt. =)
Klicka bara vidare.... Klick klick!

Lite rolig fakta som är oviktig

Jag sitter här med böckerna nu och läser om växter. Inte lika intressant som evolutionen, men det ska tragglas igenom ändå.
Sen kom jag till en uppgift i boken där jag ska ta reda på fem olika växtfamiljer och beskriva dem. Jag surfar ut på Google och hamnar på Wikipedia.....

Först måste jag ta lite bakgrundsfakta, annars blir det roliga inte så roligt =)

Min sambo heter Jörgen, hans mamma är från Ungern (från en del som numera är Serbien), de länderna "där nere" var Jugoslavien innan (eller?). Därför blir ju Jörgen lätt Jugge eller Juggis.... för att han kommer från Juggeland i smeknamn, hehe.

Nu var ju han och jag i Ungern förra hösten.... där fick vi se ett valnötsträd (det tyckte vi var häftigt i alla fall, haha).

När jag nu satt och bläddrade bland växtfamiljerna råkade jag hamna på "valnötsväxter".... vad hette de på latin då? "JUGLANDaceae"...

Alltså, det tyckte jag var jätteroligt! Att när jag var med Jugge i Juggeland så plockade vi "frukt" (valnötterna) från JUGLANDaceae. Hahaha!

Förlåt min dåliga humor! Bara för det ska ni få se bilder på juglandaceae ; )
 

Fredagsskoj

Jag tyckte detta var jätteroligt! hihi


Testing testing

Jag bara gör en liten koll nu. Jag har nämligen fått för mig att de inläggen jag skriver på mobilen inte läggs upp på Fejjan eller Twitter.Föresten så vet jag inte om det finns utomstående som läser min blogg... Men jag har ju Instagram också där jag ibland lägger ut lite bilder på katter, mat och annat skojjigt haha. SajberFina heter jag där.
Ja det var det hela för stunden.... Den där John Blund verkar ha gått vilse på väg till mig.

Morgontrött

Jag är en kvällsmänniska... eller kanske snarare nattmänniska för det går ju knappast en natt då jag lägger mig innan kl 3.
Det ställer ju till det lite nu i morgon för jag ska jobba tidigt. Halv sju ska jag nog försöka gå upp. Problemet är ju bara att jag vaknade efter 12 idag på förmiddagen... Jag är ju inte ett dugg trött, och kommer säkert inte bli det än på en stund.

Men lägga mig ska jag ändå! God natt!

RSS 2.0