Ibland lär jag mig något nytt

Idag har det varit en hel del i skolan. Både psykiskt och fysiskt. Det var nästan så jag kände att jag inte skulle palla gå tillbaka efter lunchen, men det gjorde jag och det är jag glad för.

Halva klassen fick sovmorgon för att andra halvan skulle göra HLR första lektionen, och jag hade turen att få sovmorgon, tack!
Sen när andra lektionen började fick vi veta att vår lärare precis fått veta att hon har bröstcancer och ska opereras nästa vecka. Förmodligen kommer hon inte tillbaka resten av terminen om vi har otur. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, tur satt jag längst bak.

Men som sagt. Jag var glad att jag gick tillbaka efter lunchen för då fick vi lära oss hur vi ska linda ben för att förhindra dem från att svullna bland annat. Läraren har sagt att det är jättesvårt, men de som jag övade med och även jag tyckte inte det var några problem.
Sen fick jag äntligen lära mig ta blodtryck, vilket heller inte var så svårt som jag hade trott. Jag har rätt högt; 140/100. Sen tog vi lite puls också och min låg idag på 88.


Sommarkänsla

Eller det ska ju egentligen vara vårkänsla, men det jag var med om idag ger mig i stället sommarkänsla.

Jag tycker det är underbart! Vädret börjar skifta, sakta med säkert blir det lite varmare och marken syns mer och mer under den smältande snön. Blommor poppar upp i rabatterna och knoppar på buskar och träd. Våren är definitvt här.

Men idag när jag gick från skolan såg och hörde jag MITT sommartecken.....

Fiskmåsar!

Ja, jag vet att de finns här året om, men inte inne i landet där jag bor. Därför känns det så härligt att höra deras skri. Det får mig direkt att drömma mig bort till en solig havsstrand med vågor som brusar och salt vind som sliter i mig.

=D

Marken

Igår var det första markanden i stan för året. Tur hade vi att det var soligt och fint. Massor med folk var det.

Eve shoppade loss på både väskor och strumpor medans jag stod för fikat som bestod av munkar och kokosbollar. Det var uppskattat =)

Dumma mig

Varför försätter jag mig i situationer som jag inte vill sitta i? Eller varför låter jag något fortsätta när jag egentligen inte vill?
Jag vet svaret! Jag vill alltid vara andra till lags och vill inte göra någon annan arg eller ledsen. I vissa situationer är det en väldigt bra egenskap, men ibland.... it sucks!

Resplaner...

Hihi! Jag sitter och tjuvtjikar lite på vad flyg och hotell kan kosta lite här och där..... hihi

Hallå??

Var har allt tagit vägen? Var är min glädje? Positiviteten?

Jag är bara trött.... Ingenting som jag har framför mig är.... glädjande

*gäsp*

Jag är så fruktansvärt trött efter all sömnbrist. Ändå så var natten till idag den bästa på länge. Får se hur denna natten blir. Skulle vara skönt att sova normalt en enda natt för en gång skull.


Men gud vilken bra dag det har varit. Jag har ätit kött för första gången sen på en vecka. Så gott!


Usch... jag vill bara lägga mig ner och sova nu, men jag måste vänta till 24 innan jag kan ta mitt penicillin. Sen får jag sov a så gott jag kan.

Sjuk igen

Det tog inte lång tid förrens jag vart sjuk igen!! =( Förra onsdagen började jag få ont i halsen. På torsdagen skulle jag åka iväg på en liten weekendresa. Men jag kom inte långt.......

När jag vaknade på torsdagen ville jag bara sjunka genom jordens yta. Jag ville sluta exictera. Utplånas!
Jag funderade starkt på att bara skita i allt och åka direkt till sjukan och tvinga dem att lägga in mig. Men det kändes inte riktigt snällt mot Davve som så entusiastiskt pratat om denna dagen i över en månad. Vadå liksom!? Jag hade ju bara lite (smärtan går inte att förklara) ont i halsen.

Halvt gråtandes packade jag bestämt min väska. Tänk att jag aldrig vill göra någon ledsen....

Jag ringde Davve och berättade läget för att se ifall han ändrade sig. Eller ja... det var inte så lätt att få fram några ord. Hmm... hur kan jag jämföra det?... som att jag har en halvkokt potatis i halsen ungefär. Så kanske det låter.
Han ville fortfarande att jag skulle komma så jag åkte iväg.

Jag var helt utmattad efter en i stort sett sömnlös natt och att jag heller inte hade kunnat äta eller dricka sen dagen innan hade väl säkert också något med saken att göra. Men så fort jag satte mig ner på tåget slockna jag och flöt in och ut i sömn tills jag var framme i Jönköping.
Jag gick som i dimma. Helt avskärmad från omvärlden. Jag fick se att mitt nästa tåg var inställd och ersatt med buss. Det bådade inte gått för de ytterligare två bytena jag skulle göra, men jag försökte vara positiv.
Bussresan var likadan som tåget. Jag var i dvala 99% av tiden.

Så där stod jag sen... På Falköpings station och min bytes-tid var såklart missad. Jag försökte få hjälp inne på SJ men de hänvisade mig till att ringa till Vässtrafik. Åh nej! Jag klarar inte av att prata, men så fick det ju bli ändå. Efter mycket om och men fick jag en ny biljett och när jag fick se de nya tiderna så rasade mig värld. Jag ville brista ut i gråt där på fläcken... eller hoppa framför ett av tågen kanske?

I stället för att vara framme 15.30 skulle jag vara framme vid 20-tiden. Jag skulle få byta tre gånger och vänta 1-2 timmar vid varje byte.
Det fick bli ytterligare ett samtal till Davve där jag förklarade att jag verkligen inte skulle orka med det. Han var förstående.
Så biljetterna åkte i soptunnan och jag tog första bästa tåg tillbaka hem.


Jag fick en tid bokad på jourcentralen på sjukhuset och pappa var snäll och körde mig på sin rast från jobbet. Men jag visste hur det skulle bli. Proverna de skulle ta för halsfluss skulle såklart vara negativa som de alltid är. Och visst hade jag rätt.
Doktorn kom in i rummet och sa att det inte fanns något de kunde göra för mig. Ska jag skratta eller gråta. Där sitter jag och kan knappt andas för att min hals är så svullen och de påstår att jag i stort sett inte är sjuk. Inte första gången detta händer, men jag tänkte fanimej inte ta det denna gången.
Jag förklarade för honom att jag VET att penicillin kommar att fungera. Han tittade på mig som om jag vore dum i huvudet men suckade att han kunde väl skriva ut det dårå, till vilken nytta det nu skulle vara *mummel, mummel*


Nu har jag bara legat och inväntat känslan av lättnad när jag kan svälja utan att behöva vrida mig i plågor. Stunden då jag kan andas problemfritt utan att känna det som om någon håller strypgrepp runt min hals.

Det hände en liten stund igår. Plötsligt på eftermiddagen kunde jag svälja saliven utan att det gjorde jätteont. Direkt tänkte jag på vad jag ville ha att äta. POTATISMOS!!! Älskade pappa kastade ihop det. Åh herregud! Mat har ALDRIG smakat så gott!
Och idag har det varit rätt så bra hela eftermiddagen/kvällen. Jag har ätit ännu mer potatismos och druckit massor.


Det värsta när jag är så här sjuk är att jag tappar livslusten helt. Jag vill bokstavligen talat dö. Jag skrämmer mig själv med vad jag planerar i huvudet......

Rolig grej!

Du och jag vaknar upp på en psykklinik. Med 4 ord, vad skulle du säga till mig? Om du kommenterar måste du kopiera till din blogg så jag kan kommentera dig. Var hygglig och delta i leken. 4 ord är svårare än du tror! ;)

Jag lever i alla fall

Du behöver inte vara orolig, jag lever! Jag vet att jag har varit frånvarande länge nu, men jag har varit sängliggande med feber och andnöd, så jag har inte orkat att sitta upp ens =(

Det kom som ett knytnävslag i onsdags morse när jag vaknade. Snabbt fram med febertermometern.... 39.0... Jävlar! Det blev till att sjukanmäla mig och missa två rätt så viktiga dagar i skolan.

Nu mår jag bättre och hoppas att jag kan gå till skolan i morgon igen.

Hektiskt

Jag är sååå dum! Jag borde ha börjat för länge sen. Nu sitter jag här med ett arbete som jag inte har börjat på, men som ska vara inlämnat i morgon.

Och vad gör jag då här i stället för att börja!? Ja, säg då det!

Svar till Nelly

Nelly skrev: "Usch de lät inge vidare de där med din mamma.. =( Hoppas hon mår bättre och kryar på sig."Jag vet att jag låter bitter och så, men mamma skulle må mycket bättre om hon sökte hjälp för sin rätta sjukdom. Egentligen "får" jag inte säga så här om min egen mamma, men det skiter jag faktiskt i. Det är hennes eget fel, när hon har behandlat oss som hon gjort alla år. Klart hon får en bitter dotter då...

Rösta!

Klart att denna ska vinna eller hur? =D

Nehe... Jaha?

Planer ändras så snabbt och lätt.

Mammas hemresa från Jönköping blev i stället några timmar på "akuten" här i stan. Det heter inte akuten egentligen för dit fick vi inte gå utan fick gå till Jourcentralen på vårdcentralen i stället.
Hon höll på att hosta ur sig alla organ verkade det som.


Som vanligt fås ingen hjälp...
Suck!

Gårdagen

Ja, det blev ju en liten tripp till Växjö, eller ja... kanske inte så liten. Vi åkte väl vid 11-tiden och var hemma vid 18-tiden.

Efter mycket om och men så hittade vi fram till mammas kompis, Kalle, som vi tog med till stan för att leta efter butiken Singoalla. Till slut kom vi fram....

.... Ja, jag ska vara ärlig.... Jag blev kär!

Jag har alltid varit anti bröllop just för min egna del. Inget för mig, liksom. Men när jag fick se alla UNDERBARA klänningar ville jag börja prova själv! =O *viskar* Det fanns till och med i storlekar för större än mig!!! Iofs var de vita, och det vill jag inte alls ha, men ändå. Bara det att jag fick svart på vitt att det faktiskt görs så stora klänningar gav mig.... tröst!?


Jaja, nog om det. Efteråt åkte vi hem till Kalle igen och åt en massa god mat i form av nybakat bröd med goda röror på =D Och nybakad Toscakaka, mums!
Tyvärr hann vi inte till vattentornet för att mamma och Eve skulle festa till det och hade varsina gäster som väntade hemma.

Jag var med lite på festandet hos syrran, sen när de drog vidare till krogen åkte jag hem. Punkt och slut!

Växjö, here we come

Idag ska jag, syrran och mamma åka till Växjö. Det som står på schemat är att gå i någon bröloppsbutik och sen skulle vi hälsa på en kompis till mamma som vi alla har känt väldigt länge.
Han har visst nyligen flyttat till Växjö, så det ska bli trevligt att se hur han bor nu och givetvis att träffa honom över huvud taget. Väldigt längesen nu.

Sen hoppas jag att vi även kan åka till vattentornet. Jag vet att det kan låta lite konstigt, men det är riktigt häftigt att åka dit. Det är sjukt häftigt eko ifall man står där under. Här kan du lyssna!

Jag ska försöka ta lite bilder också, så kanske jag lägger upp dem här =)

Tänk så det blivit

Tänk vad allt kretsar kring Internet nu för tiden. Och speciellt Facebook.

Jag läste nyss att en bekant hade skrivit en statusuppdatering på Facebook att hon satt och väntade på ambulans som skulle hämta hennes sambo, och att hon var orolig för honom

Tänk att ens tanken om att göra en statusuppdatering i det läget kommer upp.


Tankeställande......

Inte varje dag det händer

Idag fick jag ett samtal. Ganska allvarligt kanske? Jag visste att samtalet skulle komma, men ändå blev jag lite nervös när jag såg att det stod "Okänt" på displayen.
Det var polisen som ringde och förhörde mig O.o

....

Det var roligt att jobba idag också, jag säger inget annat. Men jag kände mig inte pigg på slutet. Kändes nästan som jag skulle svimma och kroppen hoppade till i feberryckningar hela tiden.
När jag kom hem var det första jag gjorde att stoppa i mig en Ibumetin, sen åt jag lite och la mig och somnade i lite mer än en timme.

Nu känner jag mig piggare! =)

Mina tanter! =D

Igår eftermiddag när jag låg och läste ringde det plötsligt på mobilen. Jag tittade vem det var och då stod det jobbet....

De hade fått en sjukling på extraturen och frågade om jag kunde hoppa in akut. För en halv sekund tvekade jag... jag var trött efter skolan, skulle behöva vara i säng tidigare än jag kommer hem ifall jag jobbar och sen upp igen morgon efter för en superseg dag i skolan.
Men va fan! Jag har inte jobbat sen i mitten av december känns det som, så jag sa ja.

Det var så himla trevligt att träffa mina tanter igen. Snacka om att de blev förvånade när jag dök upp, haha.

Så nu blir det samma ikväll, och i morgon ska jag jobba förmiddag; 7.30-12.30. Sen kommer jag förmodligen snabba mig hem och stupa i säng, hehe.

Jag vet inte om det beror på jobbet, men jag har haft ont i någon konstig muskel i nacken/huvudet idag. Det gör ont när jag rör huvudet och när jag sväljer!? Sen har jag fått ont i mitt ena knä, så det är bra att jag får cykla runt lite =)

Studiebesök

Dagen började med att pappa var så snäll och körde mig upp till brandstationen för klassen skulle på studiebesök där.

En trevlig liten tjej pratade med oss om diverse brandrisker, regler och händelser. Visade några filmer och liknande. Det hela slutade med att vi fick gå ut och släcka en liten eld. Allt gick utan problem, och ingen behövde räddas från flammande kläder ; )
Det var en bra "föreläsning" men jag hade gärna önskat att få kolla runt i lokalerna och bilarna och sådant där. Fast det är ju sant... vi var ju bara där för att lära oss hantera eld, inte för att se hur brandmännen jobbar.
Btw så fick de ett larm när vi var där... någon bilbrand sa de i högtalarna.

Sen var det lite lunchätande; kebabrulle =) Det var första gången jag åt tillsammans med några av min klasskamrater och det gick bra. Annars så blir jag ju rätt stel i sådana situationer, men jag tyckte jag skötte mig bra, hehe.

På eftermiddagen packade vi in oss i bilar och åkte till företaget Etac och fick en föreläsning om deras produkter och en rundtur i verkstaden. Också intressant =)


Nu är det dags för mig att åka till kören. Sing along! =D

RSS 2.0