SajberFina

20 dagar
Förlåt, jag missade gårdagen! Så idag blir det två sådana här inlägg =)

Dag 11 - Mitt drömbröllop

För några år sedan var jag jätteanti till bröllop. I alla fall för min egna del. Jag stod fast vid att jag aldrig skulle gifta mig - varför då? Alla sklijer ju sig ändå. Jag kan ändå inte komma i en sådan klänning. Det kostar bara en massa pengar.

Men jag ändrade mig. Faktiskt när min egna syster gick i giftastankar och började planera och boka och beställa och kika runt mm. Men jag tror faktiskt mitt slutgiltliga beslut gjordes när jag följde med henne till en butik i Växjö med klänningar.

Jag anser mig inte så "kvinnlig" i den bemärkelsen att jag i stort sett aldrig bär kjol eller klänning. Dock så gillar jag klänningar och skulle gärna vilja vara mer villig att bära dem. Förstår du hur jag menar? haha!

Så jag gick runt där bland klännigarna och alla var så vackra. Och på en radda längs med ena väggen hängde de traditionella vita bröllopsklänningarna och till min stora förvåning gick de upp i storlekar långt över 60! Det betydde alltså att det fanns färdigsydda klänningar som fanns i min storlek till inte ett alltför dyrt pris, vilket jag aldrig hade trott. Jag hade alltid tänkt mig att jag säkert får specialbeställa för hur mycket pengar som helst.
Och då skönk det liksom in att jaa... jag kan ju faktiskt gifta mig om jag någon gång skulle vilja det.

Och såhär föreställer jag mig det hela:
Det ska vara utomhus på hösten - september är nog en bra månad - med en solig dag. Prästen och ett så kallat altare ska stå under en enorm ek som färgats av hösten - rött, gult, grönt i ett härligt potpuri.
Själv skulle jag vilja ha på mig en långklänning i något material som skiftar metalliskt. Dock vet jag inte vilken färg som skulle passa mig då jag är så dålig på sånt. Och så skulle jag vilja ha ett släp där det är fastsytt färgade höstlöv under ett slöjtyg. Det ska inte vara långt, bara en liten bit efter mig.
Jag skulle inte vilja att det var mycket folk. Bara de allra närmaste så som syskon föräldrar och bästa vänner. Sång och musik skulle kunna framföras av min syster och bror tillsammans.
Efteråt skulle det vara en fest, men ingen sådan med bordsplacering och sådant utan mer ledigt. Och fler skulle få vara med på den.. övrig släkt och vänner alltså.

Ja något sådant har jag tänkt mig när jag fantiserat =)