Jag överlevde tågresan men det var med nöd...

Jag överlevde tågresan men det var med nöd och näppe hehe. Sen var det en promenad hem i minusgraderna men det var bara uppfriskande. Sen när jag precis kommit innanför dörrarna så ringer syster. Då var det bara att traska ut igen och bli upplockad. Så nu fikar vi på Burger King efter maten. Prövade en ny börgare idag; Chicken Royal. Den var god! Ska ta den igen när jag äter på BK nästa gång.


Nu är det dags för mig att åka hem en rund...

Nu är det dags för mig att åka hem en runda. Sitter på tåget och nu vid Rocksjön steg det på MASSOR med folk. Barn som skriker och så. Hehe. Blir en angenäm resa hem det här. Och inget att läsa har jag heller :-( Det är ingen teckning halva vägen så jag kan inte surfa så mycket. Jaja. Det går det här också.


Gjorde eget rotmos som vi åt nyss med julk...

2011-12-29_17_50 (MMS)

Gjorde eget rotmos som vi åt nyss med julkorv till. Riktigt gott var det!


Kläder jag köpte på Gekås. Blev superglad ...

2011-12-27_20_12 (MMS)

Kläder jag köpte på Gekås. Blev superglad över att det fanns. Än är hoppet inte slut för oss tjockisar att handla kläder i butik. Dock är utbudet begränsat över landet. Tack och lov ligger Ullared inte långt bort. Det var skönt att kunna gå där inne bara någon timme i stället för att åka dit över en hel dag. Det pallar jag inte. Detta räckte för mig. :-)


Tomt i grytan... Då uppskattades nog min c...

2011-12-27_19_43 (MMS)

Tomt i grytan... Då uppskattades nog min currygryta :-) Den som vill veta receptet så finns det inget :-P Ta lite strimlad paprika, purjolök, champinjoner och kyckling och fräs i en gryta. Häll på majs, jordnötter, creme fraiche och grädde. Låt allt puttra ihop en stund med curry och andra passande kryddor. Smaklig måltid!


Det blev potatsmos och korv på Hamnkrogen ...

2011-12-27_12_55 (MMS)

Det blev potatsmos och korv på Hamnkrogen här i Falkenberg. Jag älskar potatismos wå jag hänger inte läpp som två personer redan påpekat att jag borde haha.


I natt sover jag och Jörgen i skillda säng...

I natt sover jag och Jörgen i skillda sängar... Men det är lugnt! Han har bara varit gentleman och överlåtit vanlig säng till mig och tagit pysande luftmadrass till sig :-) I morgon ska vi åka till Falkenberg en runda och äta lunch på en restaurant som hans kompis äger. Ni får se i morgon vad det blir för gott. Efter det åker vi och hämtar svägerska och barn för att sedan ta oss en promenad inne i GeKås. Det finns lite jag behöver så får se om jag shoppar loss. Btw så är jag riktigt nöjd med att jag kan blogga såhär via sms nu. Blir lite mer tillgängligare och definitivt nu när vi är borta. God natt!


Jag fick testa att spela lite Sims 3 :-) V...

2011-12-26_13_26 (MMS)

Jag fick testa att spela lite Sims 3 :-) Vet inte varför men jag gillar tvåan bättre i alla fall :-\


God morgon från Köinge! Lite fika direkt p...

2011-12-26_12_01 (MMS)

God morgon från Köinge! Lite fika direkt på frukost är aldrig fel. Nybakta för idag också. Nom nom! Ja, jag och Jörgen är hos hans ena syster. Vet inte riktigt vad som händer idag men de har kollat runt på affärers öppet-tider så det blir kanske att åka till någon större stad för det jag gillar mest av allt... Shopping! Haha eller not! Men kul att åka runt lite i alla fall :-)


Jaha då skulle de funka att skicka genom S...

2011-12-20_22_10 (MMS)

Jaha då skulle de funka att skicka genom SMS/MMS också...


Testing testing

Nu prövar jag igen att skriva via telefonen.

Julafton

Får passa på och göra som alla andra och hälsa God jul!

Den här julaftonen var anorlunda mot hur det har varit de senaste åren. Och då anorlunda på ett bra sätt. Förra året gjorde jag än förfrågan till min syster, en önskan, om hon, jag och vår bror kunde fira tillsammans nästa år (alltså detta året). Det tyckte hon lät som en bra idé.

Och så blev det! Bror min kom igår och så dök vår moder upp idag så allt som allt var vi sex stycken. Lugn jul, ingen stress med tidschema och skrikande (krävande) barn. Vi tog allt som det föll sig. Först massa god julmat (som jag har längtat) och efter det helt däsiga framför Kalle, haha.
En stund efter Kalle var det dags för julklappar. Fick bland annat en jättefin skyddsängel av Jörgen. Alltså en halskedja med en lila glasängel. Ett par örhängen av syster som var av riktig bergskristall. Sista Harry Potter- och Skönheten och Odjuret-filmen. Och så lite annat också. Jätteglad =D

Jag och bror spelade några parti backgammon på brädet som han fick av mig i julklapp och han vann med 3-2. Det var jättelängesen jag spelade det live.

Sen blev det gröt och julmacka. Och julmust har jag druckit massor så nu är jag jättetörstig, haha. En så lyckad julafton på mycket länge =D Jag hoppas alla andra hade det så bra som de önskade och gjorde det till.

 
Hela sällskapet utom syrran som tar bilden


Den mumsiga maten. Och janssonen stod på spisen såklart.


Mina julklappar


Hjärnorna jobbade på helvarv =)

Varför funkade det inte?

Häromdagen försökte jag blogga via mobilen, men fick det inte till att funka. Gjorde ändå som jag blivit tipsad. Är det någon som kan berätta hur det går till? Och att lägga in bilder med via telfonen. Skulle nog bli lite mer bloggat då då mobilen är mer lättillgänglig ibland än datorn.


Pappersarbete

Nu är jag på hemmaplan igen efter att ha varit hos Hjärtat i nästan en vecka. När jag kom till stan snöade det =D Big happyness! Jag blev upplockad av syrran för ny skulle det bakas lussekatter.

Resultatet blev: Enormt stora och goda dulla bullar. Sitter och småmumsar på en nu faktiskt. För jag fick ta hem några till pappa. Resten är till julafton =D

När jag klev innanför dörren hade det kommit brev till mig. Väntade och roliga =) Det första handlade om sommarjobb så det har jag fyllt i nu. Kan knappt fatta att till sommaren är jag Undersköterska! Fan va nice!

Det andra brevet innehöll papper från Finnvedsbostäder. Nu är kontraktet underskrivet så första mars bor jag inte kvar här längre =) Då blir jag sambo med fina Annelie och gosiga Buffalo =D


20 dagar

Dag 20 - Vad jag har lärt mig under de här 20 dagarna

Att tiden går rysligt fort. Det visste jag ju redan. Men när jag började med det här tänkte jag. Åh, 20 dagar. Det är långt. Nästan en månad. Och nu. Vips sitter jag här och det känns som igår då jag började med det här.

Jag tar inte till vara på tiden som jag borde egentligen. Sitter mest vid datorn och spelar spel. I och för sig är det något som jag verkligen gillar. Men borde jag inte ge mig ut och leva livet? Hur gör man det egentligen? Vad innebär att leva livet?

Något som är lite tragiskt är att jag i stort sett har börjat tänka och agera utefter "Jorden kommer gå under nästa år." Jag tänker... varför ska jag hålla på och banta? Jag ska bara leva ett år till, kan jag inte få leva i lyx då? Jag tänker att jag ska fira jul den 20:e nästa år eftersom dagen efter kommer vi alla att dö.

Jag är rädd!


20 dagar

Dag 19 - Mina favoritprogram

Idol stor helt klart på topp! Jag blev jättebesviken när jag hörde att det inte ska sändas mer. Jag hoppas att det går dåligt för det andra så att de tar tillbaka Idol igen.

Sen kommer Big Brother på en stor andraplats. När det gick nu tidigare i år var jag som besatt. Jag köpte till och med sånt där abbonnemang så jag kunde se dygnet runt på nätet, hehe. Och jag blev skitglad att det kommer tillbaka nästa år eftersom det har varit så långt uppehåll.


20 dagar

Dag 18 - Något jag är stolt över de senaste dagarna

Det får nog vara det att jag klarade av denna terminen också med (enligt mig) höga betyg. VG i alla förutom psykologin där jag klarade mig med ett G =) Jag är supernöjd!


20 dagar

Dag 17 - Någon jag ser mig tillsammans med i framtiden


Min lilla söting, Jörgen såklart! ♥

Väntan

Bara EN dag till! Sen får jag veta om det är vinna eller försvinna, hehe =b

20 dagar

Dag 16 - Mina favoritfilmer

Jag fick ändra rubriken så att det inte stod film. Jag kan omöjligt välja bara EN av världens alla bra filmer.
Men de som står på topp är självklart Harry Potterfilmerna.
Sen är det nästan lättare att säga vilken favoritgenre jag har. Rysare kommer på topp där. Det ska vara spöken och utomjordningar. Inga tråkiga zombies! Sen filmer som är baserade på verkligheten som rör befolkningen till tårar och upprördhet. De är ockås bra.


20 dagar

Dag 15 - En bild på det senaste jag köpte


Inte just dessa sakerna då, men matvaror är i alla fall det senaste jag har köpt.

Filmklipp

Jag håller på att ladda upp filmklipp från våran konsert vi hade med kören innan idag. Jörgen var snäll och filmade ALLT, så det är många klipp, och det tar rätt så lång tid för varje så det är det jag har gjort sedan jag kom hem för flera timmar sedan.

Funderar att lägga ut dem på YouTube också. Eller?

20 dagar

Dag 14 - Innehållet i min skolväska

Jag valde att skriva om min skolväska innehåll eftersom jag inte änvänder någon annan väska för tillfället. Där finns:
  • Schema
  • Stiftpennor
  • Bleckpennor
  • "Suddigumspenna" med körsbärslukt
  • Varierande skolböcker och block beroende på dagarnas lektioner
  • Vattenflaska
  • Almanacka
  • Tamponger

Ja, det var det jag kunde komma på i alla fall


20 dagar

Oops! Återigen blev det missat igår, just av den enkla anledningen att jag inte var hemma och kom ihåg vilken rubrik det var på inlägget. Men här kommer det:

Dag 13 - Något jag ångrar

Jag är inte en sådan som ångrar saker. Saken är redan gjort och det kvittar hur mycket jag ångrar mig och mår dåligt så kan jag inte ändra på det förflutna. Då mår jag bara dåligt i stället.
Det är bättre att lära sig och göra bätter nästa gång.

Men om jag skulle nämna något som jag ångrar så får jag gå bakåt i tiden lite. Ungefär 10 år... Mina föräldrar hade skiljt sig och det var ett herrans liv från min mamma.
Hon visade sina värsta sidor och gick in och ut i olika skov av monodepressivitet. Jag poängterar att jag valde att bo hos pappa så fort jag hörde att de skulle skiljas. Jag hatade nämligen min mamma vid den tidpunkten då hon gjorde alla våra liv till ett helvete på jorden.
Men när min pappa träffade en ny - Jeanette - så blev mamma eld och lågor såklart. Inte skulle en ny kvinna komma och tro att hon skulle vara min mamma, så då gav hon förslaget att jag skulle bo varannan vecka hos henne i stället.
Jag ville verkligen INTE det, men vågade inte säga det för jag tänkte att då kommer hon bråka ännu mer med pappa och påstå säkert att han och Jeanette vände mamma emot mig. Och jag ville skona pappa eftersom hon REDAN var bråkig. Så jag sa ja....

Det "ja:et" ångrar jag. Varför? Jo för många grunder. Som jag nämde innan så var jag inte så glad på min mamma vid den tidpunkten. Och jag hade egentligen ingenstans att bo när jag var där - jag fick sova på madrass på golvet i min systers rum.
Det var mycket bråk, gap och skrik vid den tidpunkten. Även slag... (inte mot mig) och jag hatade henne för vad hon gjorde mot oss och vad hon lät oss utstå. Men jag var tyst....

Det ångrar jag också...


20 dagar

Dag 12 - En bild på mig för ett år sedan


Den här är tagen någon gång i början av december förra året. Jag och syrran (vänster i bilden =b) är på väg med våran kör till en musikal i Malmö - Spamalot.

20 dagar

Förlåt, jag missade gårdagen! Så idag blir det två sådana här inlägg =)

Dag 11 - Mitt drömbröllop

För några år sedan var jag jätteanti till bröllop. I alla fall för min egna del. Jag stod fast vid att jag aldrig skulle gifta mig - varför då? Alla sklijer ju sig ändå. Jag kan ändå inte komma i en sådan klänning. Det kostar bara en massa pengar.

Men jag ändrade mig. Faktiskt när min egna syster gick i giftastankar och började planera och boka och beställa och kika runt mm. Men jag tror faktiskt mitt slutgiltliga beslut gjordes när jag följde med henne till en butik i Växjö med klänningar.

Jag anser mig inte så "kvinnlig" i den bemärkelsen att jag i stort sett aldrig bär kjol eller klänning. Dock så gillar jag klänningar och skulle gärna vilja vara mer villig att bära dem. Förstår du hur jag menar? haha!

Så jag gick runt där bland klännigarna och alla var så vackra. Och på en radda längs med ena väggen hängde de traditionella vita bröllopsklänningarna och till min stora förvåning gick de upp i storlekar långt över 60! Det betydde alltså att det fanns färdigsydda klänningar som fanns i min storlek till inte ett alltför dyrt pris, vilket jag aldrig hade trott. Jag hade alltid tänkt mig att jag säkert får specialbeställa för hur mycket pengar som helst.
Och då skönk det liksom in att jaa... jag kan ju faktiskt gifta mig om jag någon gång skulle vilja det.

Och såhär föreställer jag mig det hela:
Det ska vara utomhus på hösten - september är nog en bra månad - med en solig dag. Prästen och ett så kallat altare ska stå under en enorm ek som färgats av hösten - rött, gult, grönt i ett härligt potpuri.
Själv skulle jag vilja ha på mig en långklänning i något material som skiftar metalliskt. Dock vet jag inte vilken färg som skulle passa mig då jag är så dålig på sånt. Och så skulle jag vilja ha ett släp där det är fastsytt färgade höstlöv under ett slöjtyg. Det ska inte vara långt, bara en liten bit efter mig.
Jag skulle inte vilja att det var mycket folk. Bara de allra närmaste så som syskon föräldrar och bästa vänner. Sång och musik skulle kunna framföras av min syster och bror tillsammans.
Efteråt skulle det vara en fest, men ingen sådan med bordsplacering och sådant utan mer ledigt. Och fler skulle få vara med på den.. övrig släkt och vänner alltså.

Ja något sådant har jag tänkt mig när jag fantiserat =)

Nerver

Åh, nu är nerverna på spänn. Ett bra besked av två idag. Eller vi hoppas på att kunna få ett andra besked. Nu är det vänta, för jag försöker få tag i en person i telefon, men den är upptagen...

20 dagar

Dag 10 - Någonting jag oroar mig för

Jag oroar mig för mycket dagligen. Mycket innefattar min dödlighet. Jag oroar mig över att jag ska dö inom en snar framtid på grund av att jag är så pass överviktig som jag är. Men jag är för rädd för att genomgå en gastric bypass just för att jag oroar mig för att dö under operationen.
Jag oroar mig för att jorden ska gå under nästa år. Eller inte att jorden ska gå under, men att något händer som gör att mänskligheten dör.

Och för tillfället oroar jag mig för hur jag ska klara mig på de få slantarna jag har kvar fram till slutet av januari... =/


Psykiatrihistoriska muséet

Idag for klassen iväg i snö, regn och slask till Växjö för att gå på Psykiatrihistoriska muséet.

Det var inget stort ställe, utan en del av nedervåningen i en villa ute på St Sigrfridsområdet precis bredvid St Sigfridssjukhuset. Villan hade varit läkarbostad för många många år sedan.

Det var intressant att höra och se de olika metoderna som användes för på "dårar". Dock visste vi det mesta för att vi fått lära oss om det i skolan.

Efter vistelsen åkte ekipaget till Grand Samarkand för att äta och några han till och med med att shoppa någon minut.


Tvångströjor som de intagna fick bära om de t.ex försökte riva sig själva eller kladda med avföring.

20 dagar

Dag 9 - Något jag längtar till

Det första jag kan komma att tänka på är ju såklart julafton med allt som kommer därtill. Detta året ska den spenderas i systers hus med svåger, bror, mamma och pojkvän närvarande. Stillsam och privat så det kommer bli mysigt. Julsånger kommer sjungar, god mat kommer ätas, TV kommer se pås mm mm. Måtte snön bara ligga kvar tills dess!


Gårdagens

Angående gårdagens "listinlägg" med bilder på mig och vänner.... Ville bara förtydliga vad jag skrev längst ner: Det finns fler som skulle varit med men har inga bilder!

Om det nu var någon som tog illa upp för att ni inte var med så är det just den simpla saken. Bilden finns inte. Hade det stått att det skulle vara bilder på BARA kompisar så hade det kommit in MASSOR med fler bilder.

20 dagar

Dag 8 - Bild på mig och vänner


Min syster är såklart också min vän =)


"Kanonkul" med Annelie ; )


Såklart bror finns med bland mina vänner =)


Aldrig en lugn stund medd Jesse =b


Och såklart min pojkVÄN <3


Jag har klart fler vänner och kompisar, men inte som jag är med på kort tillsammans med..

LCHF

Jag berättade inte det för någon, men en kväll kände jag det där "jävlar-anamma" som behövs ibland. Jag hade fått nog! Psykologen gav inte mycket hjälp på den fronten jag behövde, och jag hade börjat krypa uppåt, vilket jag inte gjort på många år. Jag vill verkligen inte mer.

Så jag bestämde mig för att försöka med LCHF igen, vilket hade funkat den korta tiden jag prövade det förra gången. Det var ju bara det att det är så jävulskt lätt att få återfall när man ska försöka ta hand om ett beroende utan professionell hjälp.

Därför började jag från och med i onsdags morse äta LCHF, men tillåtelse att äta vad jag vill på lördagar (tack gode gud att jul- och nyårsafton är på lördagar i år, kom jag på senare, hahahaha). Sen ska jag känna att det inte är hela världen om det händer en "olycka" då och då, bara jag klarar att komma tillbaka sen.

Jag vägde mig idag och det förundrar mig hur snabbt det går i början. Men det är egentligen inte så konstigt, för kroppen får väl en chock av att jag inte proppar i mig som jag brukar.

- 7 kg i alla fall...

20 dagar

Dag 7 - En dålig vana jag önskade att jag inte hade

Det är definitivt att jag inte kan låta bli att pilla på sårskorpor och andra "ojämnheter" i hyn. Typ som pormaskar och finnar också. Jämt ska jag trycka, klämma riva, pilla sönder. Och så fort det kommit en ny skorpa är jag där igen.
Detta har då lett till att jag har ärr överallt! Och ansiktet ser hemskt ut.


Lite syns det här. Det mesta är alltså typ ärr efter finnar eller pormaskar som jag aldrig låtit läka utan bara rivit och rivit på.

20 dagar

Dag 6 - En bild på vad som inverkar störst på mitt liv

Det är svårt att sätta en bild på vad som inverkar mest på mitt liv eftersom det inte är en sak. Men jag kan visa det så gott det går.Ja, det är ju då sång och musik som är en stor passion för mig. Hade det inte funnits musik i världen hade den varit grå och tråkig. Jag är tacksam för att jag har en hörsel så att jag kan höra alla vackra melodier och texter som finns. Och jag är också tacksam för att ha fått en någorlunda röst som gör att jag kan sjunga med och leva ut mina känslor via musiken.

Tack!

När jag satt och formulerade det här inlägget i huvudet skulle jag säga att det var stor respons på gårdagens inlägg om mål. Det får det att låta som jag har fått en anstorming av kommentarer.... Men för mig är "stor" respons två kommentarer =)

Det är väldigt skönt att veta att mina vänner stöttar mig i allt. Tack för att ni finns!

20 dagar

Dag 5 - Något jag vill ha mer än annat just nu

Allt det som jag ser i huvudet hela tiden: chokladkakor, glass, smågodis, chips, kakor, läsk
Allt det som mitt beroende får min kropp att skrika efter.
Allt det som jag inte äter nu förutom en dag i veckan.
Allt det som jag får äta i morgon! =D


Diabetes mellitus

Oförberett prov... Klassen höll på att lyfta taket med sina klagomål, men läraren vägde böja sig för grupptrycket. Det enda positiva med oförberett är att man aldrig slipper gå innan och oroa sig. Men själva beskedet kommer alltid som en käftsmäll.Tror dock att jag klarade mig, och det är jag säker på att mina klasskamrater gör också. Vi ska ju trots allt bli "Värnamos bästa undesköterskor" ; )

20 dagar

Dag 4 - Kortsiktiga mål och varför

Mitt främsta mål just nu är väl att klara av terminen, det lilla som är kvar och gå helt godkänd ut från kursen så jag slipper gå om. Så att jag kan påbörja tredje och sista terminen i januari.

Ett nytt mål sedan några dagar tillbaka är att äta LCHF och verkligen klara det denna gången. Varför? Jo för att nu har det gått åt helvete för långt. Många, många år har jag stått stilla, men under hösten har jag börjat öka sakta med säkert i vikt igen. Ändå har jag försökt med psykolog, men det hjälper inte. Hon pratar bara allmänt. Jag sökte just för att få hjälp med mitt matmissbruk, men nada hjälp med det. Det behövs mer ätstörningscenter!!!

Jaa... det är väl dem som jag kan tänka mig att jag har nu.

RSS 2.0