Monsterhelg

Idag börjar min monsterhelg. Börjar nu vid 7 och är färdig 21 i kväll. I morgon samma sak, fast "bara" till 20.30. Leeedig sen på måndagen och börjar inte förrens 15 på tisdag, så det blir ju typ en och en halv dags ledighet.

Det enda som känns trist med de här två långa dagarna är att jag inte kan prata i telefon vilket jag i stort sett har gjort konstant i tre dagar i rad.
Det är lustigt hur man kan connecta med någon på det sättet....

Önska mig lycka till nu!

Ledig

Idag är jag ledig och det var jag igår med. Sitter bara här och gör verkligen ingenting. Så tråkig jag är =b Men jag vilar upp mig infor monsterhelgen som kommer nu...

Fan

Fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan!

Åter!

Mobilen blev hittat idag, tack och lov. Så jag var och hämtade den för en liten stund sedan. Min lilla rubin! =D

Dåligt...

... med inlägg, ja, jag vet. Förlåt, men det verkar hända saker hela tiden, och när det inte gör det så bara sitter jag här och tar det lugnt.


Det är mycket med praktiken. Det går jättebra tycker jag. Idag sa min handledare att det inte känns som att jag är elev utan ordinarie. Väldigt positivt tycker jag =)


När jag inte är på prakitken så är det någon som uppfyller mycket av mina tankar...


Föresten... Idag så har jag tappat bort min ena telefon på jobbet. Jag har letat och letat och höll på att bli tokig. Jag hoppas att den hittas, för det var min "nya" telefon som jag var så glad över =( Den MÅSTE hittas!!! Fattar inte hur den kan försvinna på en liten avdelning bara sådär... Var kan jag ha lagt/tappat den liksom!? Fan alltså!!

Fram och tillbaka.

Min tro går upp och ner hela tiden. I torsdags trodde jag inte alls. Igår var det helt tvärtom och jag var bombsäker. Idag tvekar jag igen.


Och detta handlar absolut inte om Gud! XD

Sista dagen på första veckan

Idag fick jag höra de gyllene orden, hehe. "Va duktig du är, Josefine" =b Det känns skönt att höra! =D


Även om det har varit långa dagar så har veckan flytit på fort. Det ska bli spännande (läs skrämmande) att pröva på nästa helg bara. Alla pratar ju om mardrömshelgerna, så ja... Får se om jag överlever =b

Arg!

Jag bestämde mig efter mycket om och men för att cykla ner till affären. Men tji fick jag minsann. Alla som tror att cykeln fanns i cykelstället räcker upp handen.... någon?..... Nä! Precis!

Någon har tagit min cykel!!! >.<

Jaja, inget kunde jag göra åt det, så jag började traska i stället. Och möts halvvägs av två cyklande pojkar, varav den ena på en cykel med mitt märke, en korg, dålig luft i däcken, och absolut inte i hans storlek. HMMMMMM.......
Jag vände och gick åt det hållet de cyklade. Så klart kunde jag inte följa dem eftersom jag gick och de cyklade, men jag vet att de antagligen håller till på röda gården, så jag tänkte gå dit i natt och se om jag kan hitta min cykel.

Ja... jag är lite sur!

Yes!

När jag kom från praktiken så låg det ett paket i brevlådan till mig. Det var min väntade telefon som jag köpt på Tradera. Så glad!

Så nu har jag legat och fifflat med den ett bra tag. Upptäckte att det fanns ett minneskort i den också.. på 8 GB!!! Så nu tänkte jag kanske pröva att ha telefonen som MP3-spelare också eftersom den jag har både är gammal och bara har 512 MB utrymme =)


Här har vi skönheten! =)

Vad blommor kan pigga upp

Det blir bättre och bättre på praktiken =) Idag kunde jag flera av namnen och fick gå lite själv när det larmade.

Jag och min ena handledare tog ut två damer på en promenad, och det var de väldigt glada över. Min handledare plockade lite blommor till dem, så de blev väldigt tacksamma och sa att vi skulle sätta dem i en liten vas där alla äter så alla kan få glädje av dem. Så snällt! =D

En bra början

Redan andra dagen tycker jag det flyter på bra. Lite svårt att lära mig namnen bara, och det är lite pinsamt. Men de ska väl sitta snart, de med.
Det var lite jobbigt att börja första ordentliga dagen med 7-16 pass, men sånt är livet för fulltidare. Jag vill INTE jobba fulltid senare =b
Men i morgon är det bara till 14, så det är skönt =)

Första dagen

Idag hade jag första dagen på min praktik inom äldrevården. Visst, jag har erfarenhet sedan tidigare, men inte från boende, så jag är säker på att jag kan lära mig mycket här. Boendet ligger bara över gatan, så det är skönt.


Något som jag har (försökt att inte) tänkt på är arbetskläder som jag hade fått sagt till mig att jag skulle få där. Jag förstod ju på en gång att det skulle bli lite problem där, så min stackars handledare sprang runt i alla vrår verkade det som för att hitta något som passade.
Till slut efter att jag krängt i mig i några (vita) byxor, men inte hittat någon skjorta så kom vi fram till att privata kläder var ju ok, bara jag bytta innan jag kom hem. Kunde de inte sagt det tidigare!? XD
Så byxorna åkte av, men helt plötsligt så hittade de en tillräckligt stor (vit) sarong, så då ska jag ha den i alla fall.
Fan... hatar vitt! =b


Mitt första intryck så här första dagen då... Lugnt! Om jag jämför med hemtjänsten där det är att fara runt hela tiden, så var detta värsta relaxen. En annan som jobbade sa att han kunde baka, men hade inte riktigt lust. Baka!? Det hade aldrig hänt i hemtjänsten, haha.

Jag fick hjälpa till lite i alla fall. Mata någon och lägga någon. Sen satt jag ute med några tanter på balkongen en bra stund i solen och småpratade. Det var himla trevligt, haha =)

Får se hur det blir i morgon nu då när jag ska jobba full dag. 7-16... Tufft, men det ska gå det med =)

=D

Ibland kan jag undra om det är tillåtet att vara så glad att jag kan börja skratta bara åt en tanke. Högt! Det går inte att hålla tillbaka.
Men jag blir samtidigt rädd. Jag är så rädd att allt ska bara ta slut och glädjen blir till fruktansvärd sorg. Jag vågar inte hoppas, samtidigt som jag hoppas innerligt.


Ibland är det jobbigt att var kär =b

På rymmen...

Nu är det så att jag inte har skrivit på den senaste tiden för att jag inte har varit hemma. (Ja, jag bortförklarar mig =b)


I torsdags efter skolan (sista dagen innan praktiken börjar i morgon) åkte jag hem till Tuula för att se på film och äta gott =) Himlans trevligt!! Sen satt vi vid datorn och dummade oss, haha.
Vi pratade med en kompis till Tuula om att träffa honom på fredagskvällen och se film och sådär, så det blev bestämt. Tuula gillar att verka som äktenskapsförmedling så jag fick hans nummer, haha.
Sen blev klockan mycket och dags för att sova =)


Lördagen kom och vi åkte iväg till Tuulas familj. Trevligt att träffa dem. Hon fick veta att hon blivit moster igen (grattis gumman!!).
Vi fortsatte mot Jönköping för att träffa några kompisar till Tuula och för att vänta tills vi skulle hem till Steffo, vilket var ganska sent, med tanke på hur tidigt vi var i stan, haha.
De sista, ensamma timmarna satt vi på stationen och spanade, hehe. Det är faktiskt rätt trevligt att sitta sådär och granska folk. Speciellt på en station där det sker många möten och avsked. Någon stod där med blommor, en hund blev galet glad när den fick se husses bil, en intim kram mellan ett par som varit åtskilt. Så sött! =)

Sen äntligen hörde Steffo av sig och sa att han var på hemgång... det var kallt i min tunna jacka, haha.
Vi såg på två filmer; Först Transformers.... riktigt bra faktiskt. Jag trodde inte det var någon film för mig, men jag hade fel. Sen blev det Saw 4, dock så minns jag att jag inte var så koncentrerad på filmen... tur att jag sett den innan ; )
Han var snäll och lät oss att sova över. Det är inte lätt att bo på landet ibland med dåliga förbindelser, haha.


Lördagen skulle vi åka söderut igen... jag hamnade lite på efterkälke, men till slut var vi hos Tuula igen och åt lunch och såg två bra filmer; "10 osaker att hata dig" och "Pojken i randig pyjamas".
Därefter åkte jag hem.

Kvällen spenderades hos syster med god mat och TV, som det brukar, hehe.

=D

Igår fick vi tillbaka Excel-provet och till min förvåning så fick jag full pott. Trodde inte jag var SÅ duktig på Excel, haha. Roligt i alla fall! Sånt som piggar upp =)

Fast idag ska vi få tillbaka Medicin-provet. Det är jag inte så säker på =S

...

Nu har jag några minuter att slå ihjäl innan Eve kommer och hämtar upp mig så då kan jag passa på att blogga.


Helgen som var var.... bra... men dålig om jag vetat slutresultatet av den, hehe. Så jag försöker repa mig, och det går rätt bra =)
Men i överlag på senaste tiden har jag varit så känslig så det är inte mycket som behövs för att jag ska känna mig nere.

Men något jättebra kom utav helgen i alla fall och det är att jag upptäckte två nya band och speciellt två nya låtar. =D

Lyssna på den här och den här! De går varma hos mig just nu och får mig på bra humör =) Lyssna och  njut!

Förlåt!

Nu har jag varit väldigt dålig på att skriva här. Det kommer sådana perioder, och det vet kanske de flesta som läser. Fast vad jag vet enligt Bloglovin så har jag bara en prenumerant där.

Idag har mitt humör åkt berg-och-dalbana. Kan säkert bero på att jag sov väldigt lite i natt och att skiftningarna blir väldigt extrema då.


Men jag är glad för alla vänner som orkar lyssna på mitt tjat när jag blir lite störd. Tack, tack!

Vad har hänt?

Shit... det här måste jag skriva jättekryptiskt för att jag skäms över det hela. Jag vill inte vara sådan här!


Vid varje nytt tillfälle så blir jag besviken. Varför bara sådana!? Är det något nytt fel på mig som drar mig till det? Jag förstår inte. Eller finns det bara sådana där?


Men ändå om det bara gör det... Jag vill INTE vara sådan här!

Prov

Idag var det dags för Medicinsk grundkurs-prov igen. Idag skulle jag kunna en massa saker om blodcirkulationen, andingen och nervsystemet. Inte det lättaste!!
Dessutom var jag lite orolig eftersom jag varit sjuk två veckor och missat en massa lektioner då det hade gåtts igenom mycket.
Men jag tror dock att jag lyckades klara mig från IG. Men håll tummarna för säkerhets skull.


Igår hade vi testprov i Excel på datorn, vilket gick väldigt bra med tanke på att jag inte hade gått igenom hur jag gör diagrammen. Sist jag gjorde det var typ i grundskolan, så det är ju massor med år sedan. Men jag lyckades få fram det i alla fall.
Det enda jag inte visste hur jag skulle göra var att räkna ut MAX och MIN, men det lärde jag mig idag, så jag är nog fit for fight nästa vecka för det riktiga provet =)

Snodd från Jessica

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag fick träffa syrran

Vad gjorde du kl 08.00 imorse: Sov.... tacka vet jag sovmorgon =D

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?: Åt en banan

Det sista du sa högt: "Det visste jag inget om"

Det senaste någon sa till dig: "Vi skickar den på fredag så den kommer hem till henne på måndag"

Vad har du druckigt idag?: Chokladmjöl och juice

Vad var det senaste du åt?:
Jag äter det nu... glass

Vad var det senaste du köpte?: Mjölk, apelsiner, bananer, juice, glass, bröd

Vad är det för färg på din ytterdörr?: Grå

Vad är det för väder hos dig nu?: Samma som dörren =b

Godaste glassmaken?: Ben & Jerry's - Half baked.... men den jag äter nu var inte heller så dum... Carte D'or - Mint =)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja, det tror jag nog händer.

Sover du tugnt?: Nej, bara timmarna längst in på natten.

Drömmer du mardrömmar?:
Ibland, men nu var det längesen.

Trivs du med ditt jobb?: Ja, det gör jag!

Favorit klädsel:
Det är ett mirakel om jag får på mig kläderna, så det som passar =b

Favoritlåt just nu:
Har jättemånga

Vad ser du om du tittar till höger?: Min säng, sängbordet, hyllan och en bit av hallen

Vad gör dig glad just nu?: Glassen jag äter och musiken jag lyssnar på

Vad ska du göra härnäst?:
Gå tillbaka till skolan för sista lektionen

Höger eller vänsterhänt?: Höger

Humör just nu: Neutral

Favoritgodis?: Choklad!

Kläder just nu: Svarta tights och en lila- och svartrandig tröja.

Sommarplaner: Jobba en del och förhoppningsvis åka iväg någonstans

Hur många kuddar sover du med?: Två

Spelar du något instrument?: Ja, piano och blockflöjt. Sen kan nog alla spela triangel och gurka ; )

Morgon eller nattmänniska?:
Natt

Vad är viktigast för dig?: Att jag klarar av skolan

Är du kittlig?: Lite grand

Snarkar du?: Japp

Stjärntecken: Jungfru

Längtar du mest efter just nu?: Barn

Svar...

Jag hade skrivit ett inlägg för några veckor sedan om att jag försätter mig i situationer som jag egentligen inte vill vara i bara för att inte göra någon arg eller ledsen...

Då sa Tuula såhär:
Man ska aldrig, ALDRIG göra något som känns obekvämt för en själv.. :(


Tyvärr så gör jag såhär ofta för att göra andra till lags. Jag vet inte vad
det är med mig, men också är det mycket bråket mellan hjärnan och hjärtat som
strular till saker.
Jag hatar att veta att någon är arg på mig eller ledsen på grund av mig. Då
står jag inte ut med mig själv!

HLR

Idag har vi fått lära oss HLR (Hjärt- och LungRäddning). Det har jag gjort ett par gånger förut, men det är alltid bra att fräscha upp minnet då direktiven ändrar sig hela tiden.
Just nu är det sagt att det ska vara två inblåsningar och 30 kompressioner.

Det kan faktiskt vara riktigt komplicerat att få till det. Huvudet ska vara i rätt läge och det ska vara rätt mängd luft som inte får pysa ut någonstans. Sen rätt tryck på bröstkorgen. Det är ju en helt annan sak på dockor liksom. Jag hoppas ju inte att hamna i en sådan situation i verkligheten då HLR måste användas.

Frågan är ju om jag skulle lita tillräckligt på mig själv för att våga utföra det.


En sådan här docka använde vi. Allt har utvecklats lite, så nu är det inte de tympliga dockorna i normal storlek, haha.

Blev utmanad =)

Personfakta :

Namn - Josefine Kerstin Iréne Lindahl

Kön - Kvinna.

Ålder - 24

Längd - 175

Smeknamn - Jossan, Josse...... Gustav(!) Kärt barn har många namn =b

Hårfärg - Någon nyans av brunt

Ögonfärg - Bruna runt pupillern och resten grönt. (Ser bruna ut)

Har du någonsin :

Ätit sushi - Japp, fast bara de med lax och räka på.

Stått på scen - Ja, många gånger.

Varit ihop med någon som varit otrogen - Ja, jag fick precis reda på det.

Klättrat på berg - Hmm... nej inte vad jag kan komma på

Sett Vita Huset - Ja, på TV.

Antingen eller :

Kallt eller varmt - Kallt

Spets eller satin - Satin

Svart eller rött - Rött

Regn eller snö - Regn

Rosor eller tusenskönor - Tusenskönor

Vår eller höst - Höst

Matte eller engelska - Matte

Inom de 48 timmarna :

Kramat någon - Japp

Blivit sams med dina föräldrar - Vi är ju inte ovänner, så nej.

Bråkat med en kompis - Nej, det tror jag inte... Förlåt i så fall!

Gråtit för någons skull - Hmm... nä.

Gillar du att :

Ge kramar - Ja, det är rätt mysigt.

Ge massage - Ja, om jag får tillbaka, haha

Gå promenader i regnet - Ja!

Övrigt :

Vad gjorde du förra sommaren - Jobbade! Och träffade en kille som jag blev tillsammans med, dock är det slut nu.

Svär du mycket - Nja... jag tycker inte det själv.

När duschade du senast - I natt

Vilken färg är det på dina byxor just nu - Grå/silver

Vilken låt lyssnar du på just nu - Kim - Eminem

Vad är bredvid dig just nu - På min vänstra sida är väggen och ett fönster. På min högra sida är en till dator, fotölj och TV.

Hur ser ditt skrivbord ut - Det tar väldigt mycket plats. Och så är det hyllor på det. På högra sidan finns en whiteboard-tavla.

Vad var det sista du åt - Chocolate chip-kakor

Vem vill du spendera resten av ditt liv med - Mig själv. Tänk va bra det hade varit att slutligen tycka om mig själv så mycket att jag skulle vilja leva livet ut som mig själv!

Har du en lavalampa - Nej, inte en sådan orginal. Jag har någon miniversion fast med glitter i.

Hur är vädret just nu - Grått och lite duggigt ser det ut som.

Vad gjorde du igår kväll - Tittade på körslaget och sedan en film. Åt snacks till det.

Vem pratade du sist med i telefon - Eve (min syrra)

Vad gör dig glad - Det som jag vet kan få mig på bra humör hur dåligt jag än mår är att åka och öva med kören. Att stå där i gemenskapen och sjunga en härlig stämma. Riktigt höra hur bra allt låter tillsammans så jag ryser i nacken.

Vart skulle du vilja åka - Grekland, Florida, Storbritannien och Lillesand i Norge.

Vill du ha barn - Ja!

Vad ska dem heta - Om det blir en flicka ska hon heta Iselin Evelina, annars vet jag inte. Jag gillar lite anorlunda namn.

Jag utmanar tre personer : Jessica, Louise och Annelie


RSS 2.0