SajberFina

Vill hjälpa
På min födelsedag fick jag ett halssmycke av min pappa. Det var något som kallas för "Änglasmycken" som är handgjorda av Rose-Marie Juhlin. Alla intäckter hon får av att sälja smyckena går direkt till Barncancerfonden förutom det som går till materialet. Det är små änglar som är gjora av bl a glas och som har små söta vingar.
Jag tycker personligen att den jag fick är väldigt fin och nu när jag sett några andra så tycker jag att alla är fina. Verkligen en fin tanke.

Rose-Marie Juhlin var mormor till lilla Evelina som endast 4 år fick Leukemi och gick bort drygt ett halvår senare. Jag gick in på Evelinas mammas blogg igår och bara satt och grät och grät när jag läste allt det hemska.
Men nu har jag gått och funderat och tycker att det är en jättebra sak som Rose-Marie gör. Hon vet ju dessutom hur det är att förlora en sådan ung familjemedlem och vet därför att det behövs verkligen pengar till forskningen så det inte händer fler familjer.

Jag fick tankarna om att jag kanske vill göra någon sådan sak själv. Jag har ju förlorat en barndomsvän i cancer när vi bara var 17. Min farmor gick bort i cancer förra året och bara någon vecka senare så går min bästa väns mamma bort i cancer. Tydligen så behövs det mer resurser till forskningen så läkarna kan hitta och bota cancer i tid så inte familjer fortsätter splittras av denna hemska sjukdom.

Men vad skulle jag kunna göra då? Jag har ingen fantasi. Min syster tyckte grytlappar(!?), men jag nappade inte riktigt på idén. Köper folk verkligen så mycket grytlappar? Vill någon ge bort det i present till exempel? Nja, jag vet inte.
Men jag vill heller inte göra smycken eftersom det är liksom Rose-Maries grej. Du som läser kanske har någon bra idé? Hjälp mig gärna i så fall.