Did it!

Nu stundar ett nytt år! Det kommer bli lite omställningar för mig. Sätta mig i skolbänken och flytta hem till pappsen... vad händer sen? =D


Något som jag är glad över och stolt över mig själv är att jag klarade att fullfölja nyårslöftet =D Kommer du ihåg vad det var?

Jag lovade att jag skulle bo kvar i min lägenhet över ett år. Den gränsen överskreds första oktober, så jag klarade det =b Kanske inte låter så himla svårt, men med tanke på att jag inte bott på en och samma plats mer än ett år de senaste 10 åren så kändes det som en utmaning. Och lite beviset på det är ju att jag igår sade upp denna lägenheten XD Alltså flyttdags igen, men jag klarade över ett år i alla fall =b


Och något som jag kom underfund med är att jag verkligen vill bo kvar här. Jag vill inte flytta ifrån allt och alla jag har här. Inte igen!


Nästa års nyårslöfte då? Att ta mig igenom första året i skolan, kanske?

På att igen

Då var det dags igen - klaga!

Igår eftermiddag/kväll frös jag. Det kändes som att det drog kallt på mig. Mina händer var iskalla och jag kände mig måttligt groggy. For the record - jag fryser aldrig om det inte vore något fel. Visst... jag kan känna mig kall, men inte frysa. Fram med termometern! Jackpot! Feber... IGEN.

Så då var bara för mig att avboka mina sista jobbdagar som var inbokade innan skolans start. Känns himla trist. Har inte jobbat på 3 veckor! =(


Jag hoppas bara att allt det här hinner sluta innan skolan ska börja.

Tvätta bort!

Okej, jag ska erkänna... jag är har inte alltid varit så duktig med att tvätta händerna med tvål och vatten. Vet inte varför, men så har det varit. Jag är inte någon med bacillskräck, så jag har inget ont av det, så som vissa haar bara för att de tagit i ett handtag eller något.

Nu när jag har varit sjuk så länge tänkte jag att jag prövar med att tvätta händerna varje gång jag har snytit mig och sånt, så kanske det skulle hjälpa mig från att gå runt och bära på bacillerna.

Sagt och gjort... nu har jag händer som är torra som fnöske och självspricker. Det har jag ALDRIG varit med om förrut. Alltså så är det ju bevis på att man inte ska vara FÖR renlig av sig då man tvättar bort kroppens egna försvar. Så är det i alla fall för mig.

Nu får jag sitta här och smörja in mig i olika salvor, vilket jag tycker är grows faktiskt =b Har aldrig tyckt om den kladdiga känslan av salva =b

Kanske borde byta namn

Jag kom på mig själv med att bara klaga här nu för tiden. Kanske borde döpa om min blogg till Klagomuren eller något, haha.
Jag brukar inte hålla på att gnata så här mycket, men det är att jag är så trött på det nu... att det ALDRIG verkar fösvinna. Nu börjar en ny vecka i morgon och jag är uppbokad på lite jobb. frågan är ju om jag kommer kunna ta det? Visst, jag känner mig någorlunda idag, men hostan är fortfarande fruktansvärd, och jag har känt av feber nu ikväll.
Det kan ju vara så att om jag jobbar så blir jag ännu sämre av ansträngningen och ut och in i kylan =SJag skulle jättejärna vilja veta hur jag gör sån där fin header och fin bakgrund på bloggen. Det kan vara lite trist och opersonligt med den som är förinställd. Berätta för mig hur det går till!?!?

När ska allt sluta?

Nu ikväll har jag kännt mig konstig i örat. Det gör inte ont eller något. Känns som ett lätt tryck... inte lock som man brukar få vid förkylningar, utan detta är något annat. Det är nästan lite konstig hörsel på det. Det dunkar så konstigt när jag skriver på tangentbordet till exempel.

Sen när jag hostade väldigt kraftigt innan fick jag värsta yrselattacken och trodde jag skulle falla ihop på platsen. Sen resten av kvällen har jag haft konstig yrsel och det känns nästan som om kroppen, framförallt armarna domnar bort hela tiden.
Kan ju bero på panikångest eller nått, men jag kom att tänka på kristallerna i örat också. Kanske de hamnade lite fel vid hostattacken, så varje gång när jag hostar rör de sig lite? Jag fick i alla fall ont i nacken/sidan av huvudet förut för all hosta.

Jag kan säkert låta löjlig, men jag kan bli orolig av sånt här

Efter åtta

Jaha, då var snart Julafton 2010 över. Vad har jag gjort idag då? Jag sov länge (eftersom jag hela tiden vaknar på natten av min hosta så är jag väldigt trött). Satte som vanligt igång datorn. Åt min frukost där och ringde till Jim.
Sen var det dags för att tvätta. När jag ändå var utanför lägenheten så gick jag för att se om hon som tappat sin mobil var hemma. Det var någon annan som öppnade dörren, men hon blev väldigt glad av att se telefonen, för det var visst hon som tappat den.
När jag kom hem prövade jag att ta en astmapuff igen, och det hjälper faktiskt =) Så jag ska nog maila min läkare om att det fungerar så kan jag få mer utskrivet i framtiden. Det är liksom 200 doser i en sådan där och jag har bara tagit två hittills på tre dagar. Och kommer förmodligen (eller förhoppningsvis) inte behöva den alls när jag är frisk, vilket betyder att jag kan ha en inhalator i över ett år kanske =)
Sen har det varit lite upp och ner till tvättstugan varvat med datorn... som en vanlig dag liksom =) Sista gången då jag var nere så glömde jag ju såklart att ta byxorna från torkskåpet, så jag fick gå ner ännu en gång >.< Blir andfådd bara jag tänker på det =b
Sen värmde jag julmat som var från igår. Lika gott idag, och kommer ha flera dagar framöver =D

Så nu sitter jag här och äter för gammal After Eight som min syrra vann på Cinderellakryssningen vi var på förra hösten... alltså oktober 09 eller när det var. Haha... smakar bra ändå =b

Inte ens sett på Kalle Anka... jag tycker det börjar bli tjatigt... och då har jag bara sett det 23 gånger eller något =b Kanske var bra att jag gjorde ett uppehåll i år så kan jag börja längta tills nästa gång? ; )

God jul!

Jag hoppas att Du får en himlans trevlig julafton med massor av Jansson's och Kalle på TV.

Själv ska jag tvätta nu på dagen. Och så ska jag gå och lämna en telefon till "en granne". Det var så att jag hittade en telefon på marken igår och då ringde jag från den till min egen så jag såg nummret. Då kollade jag upp det på Eniro och hittade ägaren som bor i huset mitt emot mitt. Jag hoppas bara att de är hemma... kan ju inte slänga in telefonen i brevinkastet för då kan den gå sönder.

Åter igen God jul!

Bricanyl

Ja, som sagt så fick jag ju astma-medicin utskrivet av läkaren (som jag nu är bästa polare med eftersom vi träffas så ofta=b), men har inte vågat ta den (töntig som jag är).
Men jag tänkte att efter jag hade varit och handlat idag så skulle det bli ett gyllene tillfälle då jag typ dör av andnöd när jag är förkyld och ska upp för alla de där trapporna.
Så sant som det var sagt så tog jag modet till mig och gjorde det. Nu vet jag inte om det blev helt, helt rätt för jag vart nervös, och det skulle ju dras tillbaka till klicket och sen lite fram och så andas ut och sen in genom den där och sen inte andas ut i den.
Usch, jag kände hur det pulvrades i munnen, och det är sådant jag tycker är läskigt =( Men, men... nu var det gjort... efter en stund... kändes det lättare att andas faktiskt. Så kanske det funkar då =) Jag ska i alla fall ha det till hands om det skulle bli jobbigt att andas och använda det då.Btw... jag kände hur det blev lättare att andas, men jag kan ju fråga mig om det var pga medicinen eller för att jag skrapade fram en vinst på en lott som jag hade fått helt oväntat på posten av Bästaste Annelie!!!!! Tack, tack, tack! Det blev 100:- som jag får spendera på ICA. Nice!!! Verkligen behövligt i dessa tider =D

Specialiserad läkarvård

Vad innebär det? Jag tycker inte att doktorn gjorde något speciellt när han lyssnade på mina lungor. Det gjorde han ju förra gången med och då räknades det som vanligt läkarbesök. Och förra gången gjorde han lite andra saker, men inte denna gången. Det var ett stick i fingret också bara, sen var det klart. Och det fick jag betala 300 spänn för!!!

Jag fick faktiskt astma-medicin utskriven. Det trodde jag aldrig! Jag sa bara det att jag kände som att jag blir väldigt andfådd och kanske att det kan vara förkylningsastma, så han skrev ut luftrörsvidgande.
Jag har dock inte prövat den än, då jag kan andas någorlunda än så länge. Men jag får nog ta lite efter att han gått i mina trappor senare idag... så får jag se om det fungerar... jag tycker det är läkigt med ny medicin =b

Sjuk, frisk, sjuk, frisk, sjuk, frisk... SJUK!

Natten var... hemsk... Lade mig efter 5 någon gång och hade igång TV:n. Bullade upp med kuddar så jag inte skulle ligga ner så att vätska eller vad det är skulle samlas i lungorna. Väldigt obekvämt och hamnar i någon slags slumrande dvala som jag åker in och ur eftersom jag då och då hör hur det rosslar och gurglar från mitt bröst.
Gick väl upp runt halv 11... Välkomnar febern, som jag känner, med öppna armar. Vi är ju goda vänner vid det här laget, då den hälsat på väldigt ofta i snart två månaders tid.

Nähä... doktorn nästa kanske?

Sleepless in Värnamo

Nää... sömnlös är jag inte. Jag hade nog kunnat somna på en gång om jag lät mig själv göra det. Men jag är väldigt nojjig. Jag vågar inte lägga mig pga andningen =( Ja, jag vet att jag är barnslig, men jag får en slags panikångest. Jag tror att jag ska dö i sömnen och därför vågar jag inte somna.

Men, men... Jag får väl försöka ta mitt förnuft till fånga och sova några timmar i alla fall.

Så snäll!

Helt plötsligt i förmiddags ringde det på min dörr. Jag är inte den som får besök utan att veta om det i förväg, så när det ringer på dörren brukar det alltid vara Jehovas eller Radiotjänst eller något liknande.
Jag hade haft musik på rätt högt så den som stod där ute visste säkert att jag var hemma. Snabbt på med morgonrocken! Så tittar jag i hålet i dörren och så är det min pappa som står där.

Han är så snäll!!! Han kom med en kasse mat: köttbullar, prinskorvar, ägg och massa annat gott. =D

Jag lät han lyssna på mina rosslande lungor och precis då tänkte jag också att jag låter precis som min farmor gjorde... hon hade KOL!


På tal om mina rosslande lungor, har det varit ok, men det har varit jobbigt på utandningen hela tiden.
Efter att jag hade legat förut och läst en havltimme ungefär så blev det ännu värre. Gurglandet kom tillbaka och andningen blev ännu svårare... Jag kan inte säga annat än att jag är orolig.

Varför åker jag inte till sjukhuset då, undrar du kanske? Ja, jag har egentligen inget att säga i försvar förutom att jag vill avvakta tills det är riktigt illa. Det är ju så att på vårat fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiina sjukhus har de som tradition att skicka hem de som söker, varpå de personerna kolar vippen efter någon dag där hemma. Humpf!
Nä, som sagt så drar jag mig för att åka till sjukhuset här =(

Hjälp! =S

Usch, jag blev riktigt orolig när jag vaknade idag. Jag undrade vad det var som lät så konstigt. Då märkte jag att det var JAG som lät konstigt... eller rättare sagt mina lungor. Det lät som ett väsande gurgel när jag andades ut. Jag försökte att harkla mig eller hosta, men det lät likadant ändå.
Det hann dyka upp många olika sjukdomar i huvudet. Jag tänkte om det kunde vara vatten i lungorna, så jag hade lunginflammation eller något. Sen tänkte jag astma.
Jag läste om astma för några dagar sedan och symptomen är exakt de jag har. Så här står det på en sida om astma: "hosta, andnöd och slemproduktion. Det mest typiska symtomet är pipande och försvårad andning. Framförallt är det tungt att andas ut"
Blir det värre under dagen, eller inte försvinner så kommer jag nog få uppsöka läkare igen. =(

Tävling, nizzy.nu

Vinst!
"Jag är med och tävlar om en nappbehållare från Nizzy.nu hos Josefine, tävla du med HÄR"

JaMs Design

Dessa kan du vinna!

"Jag tävlar om en haklapp från JaMs design hos Josefine"

Lypsyl

Det kan låta lite konstigt och udda, det förstår jag. Men flera gånger då jag har varit förkyld har jag prövat denna metoden och det funkar faktiskt.

Förkylning leder till mycket snytning vilket leder till torra, nariga eller till och med såriga näsvingar. I alla fall för mig. Jag har många gånger strykit på Lypsyl och efter bara en natt så är de tillbaka till det normala igen. Det funkar jättebra!

Igår när jag vaknade kände jag även en stor torr fläck ganska högt upp på kinden. Det sved och var flagigt, så jag tänkte, att varför inte prova där med? Så igår kväll strök jag på lite där också, och nu på morgonen.... borta!

Det finns säkert krämer och salvor som hade gjort minst lika bra jobb, men det är ju smidigt och enkelt om du har Lypsyl hemma. Billigt framför allt! Varför släpa sig till ett Apotek och försöka hitta en salva som passar för just den sorts huden på det speciella stället, när du kan gå till mataffären på hörnet och köpa en liten Lypsyl?

Bara så du vet så är det orginalet jag har använt. Den som är blå och vit. Det finns ju några olika sorter, kom jag på, hehe. Inte så snyggt att gå runt med deras läppglans på näsan kanske, haha!
Ge det en chans! ; )

Väntar spänt

Det är en del jag väntar på just nu. Men gör inte alla det då? Väntar du inte på något så har du väl ingen dröm eller önskan?

Jag väntar på:

Att bli frisk! Det har gått alltför lång tid nu, men idag när jag vaknade så blev jag glad över att se att det var ljust ute. Det betydde alltså att jag hade sovit hela natten för en gång skull. Och jag kände mig.... friskARE... inte frisk, men som att det börjar gå på rätt håll nu. Hoppa, hoppas! Det får bara inte bli som de andra gångerna då det har kommit något nytt efter några dagar.

Mitt körkortstillstånd! Att det ska ta så lång tid att gå igenom ett papper där det står typ "Den här och den här personen har genomfört handläggarkursen och är godkänd" för att sen godkänna det på nytt och skicka ut ett "JA, börja köra nu!" är för mig en gåta.  Jag vill få det nu innan pappa sticker utomlands två veckor >.< Fast det kanske blir värre... om jag får det innan och kanske hinner köra en eller två gånger, så vill jag ju mer, men då ska pappa iväg och jag får snällt vänta. Oavsett så tycker jag att det tar för lång tid för allt som Transportstyrelsen håller på med =b

Information från skolan! De ska skicka ut allt jag behöver veta inför skolstarten. Schema och vilka böcker jag behöver t.ex. Jag hoppas på att kunna "ärva" en hel del från Jeanette, eller någon annan snäll människa som gått samma kurs. Annars får jag se till att prioritera det när jag får lönen nästa vecka.
Jag tänkte ändå lite på skolstarten igår. Ska jag köpa skolväska och sådant där nu? Pennfack! Sådant jag hade när jag gick i grundskolan, haha. Det var en ganska rolig tanke, och jag fick bilden av mig som en liten flicka, med en rosa (inte för att jag hade det) ryggsäck och verkligen tjejiga (rosa och fluffiga) tillbehör. Haha! Lite som i Legally blonde XDBtw... nu har jag börjat spela Sims 2 en hel del igen. Jag och mina perioder, haha!

*suck*

Återigen så hjälper läkaren mig inte alls. 150 spänn rakt ner i sjön! Vad gjorde han då? Jag tittade mig i halsen och öronen, lyssnade på mina lungor och kände på min hals. Sen var det klart. "Det går över"! Ja, det har jag också trott att det skulle göra... i två månader! Jag blir så sur!
Jag köpte i alla fall en ask med Bisolvon-tabletter för hostan. Men inte visste jag att host-medicin inte hjälper mot själva hostan.... Den gör slemmet tunnare så det bara blir lättare att hosta! >.<Nähä, nu ska jag ta och lägga mig en stund. Det blev ju tidig morgon idag för att ringa till läkaren, så har inte sovit så mycket.

=D

Doktorn ringde som han skulle, så nu ska jag gå till aldeles strax. Jag hoppas att de gör något eller att jag får någon medicin så att det inte blir "det går över, tack och hej".Medans jag väntade på att klockan skulle gå så ringde jag till skolan också för att se om intagningen var färdig. Det var den.


JAG KOM IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D Så nästa år och lite till blir det att sitta snällt i skolbänken igen. Jag hoppas att jag pallar trycket.
Spännande!

Väntar...

ja, jag är uppe och nu väntar jag på att doktorn ska ringa tillbaka. Den mekaniska tanten sa ca fem över åtta och nu är den fyra minuter över.

Dagens kommentar!

"- Jag undrar vilka droger han går på!?
- Jag tror inte han gör det... han är vegetarian!"


Grunderna till detta var att jag och Jim diskuterade Tomas Di Leva. Jag ogillar honom starkt, vilket inte Jim gör. Så Jim satt och rosade medans jag risade och så plötsligt sa jag det där om drogerna, varpå Jim svarar sådär XD Som att det inte finns knarkande vegetarianer?! Hahaha! Där fick jag mig ett gott skratt =D

Jäkla telefontider!

Varför ska det jämt vara telefontider så tidigt på morgonen? Om man som i mitt fall är sjuk och behöver ringa till en vårdcentral så är man inte så pigg kl 7. Speciellt inte eftersom jag låg i halvdvala hela natten mellan alla spring till toan.
Så när jag sov som bäst, uppenbarligen vid 7 så stängde jag av alarmet i sömnen. Så nu måste jag vänta tills i morgon för att få tag i min läkare. Typiskt!I morgon ska jag även göra ett annat viktigt samtal. För om inget har hänt sen sista jag pratade med studievägledaren på KomVux så ska intagningslistorna vara färdiga i morgon. Så jag hoppas verkligen att jag får veta i morgon hur den nära framtiden ser ut för mig. Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Ajdå!

Nu blev det så där igen. Långt emellan inläggen. Fy på mig! Vad ska jag skylla på denna gången? Hmm.... Jag väljer jobbet =b
Jag har jobbat en hel del, och inte kännt den där ron att sätta mig ner här och skriva ett inlägg. Det har rusat i kroppen hela tiden. Men det har ju dels varit annat också. Inte bara jobb... ni känner väl mig? hehe.
Fast framöver är det mycket jobb också. Jag ska jobba någonting varje dag fram till den 26:e vad jag vet en så länge. Ledig helt EN dag. Hur ska jag orka det?
Jag känner mig redan matt, men det är för att jag är sjuk igen... eller ja... jag tror inte jag har varit frisk ens. Det har gått nästan en och en halv månad snart och snuvan avlöses av feber som avlöses av halsont som avlöses av hosta som sedan blir till feber osv osv. Jag undrar vad som verkligen är fel på mig!?

RSS 2.0