Bättre lycka nästa gång!

Ja! Det blev bättre idag! =D

Med tanke på vad som hände med fisken igår, så tycker du kanske att jag inte borde pröva på nya saker inom matlagning igen på ett tag. Men det sägs ju att man ska hoppa upp på hästen på en gång efter att man ramlat av.
Vi hade ju en stor kotlettrad som inte var färdigskuren i kylskåpet, så jag kollade upp i kokboken på hur många grader ugnen skulle vara på och så ugnsstekte jag hela steken. Potatis, brunsås och kokta morötter till det. SUPERGOTT! Ingen plast runt den köttbiten i alla fall. Så nu är jag glad igen =)

Robinson-final ikväll! Det måste vi ju titta på. Sen ville Roger se någon film, så den tittar jag väl också på, för att se vad det är för något. Ingen jag hört talas om i alla fall.

Sur!

Jag är så sur på mig själv! För en stund sedan så höll jag på att laga kvällsmat och stökade i köket. Det skulle bli potatismos (inte pulver), ångkokta grönsaker (färska) och fransk fiskgrattäng (sådan där med "mossa", alltså ett block i en form och en liten gegga på det).
Allt gick bra, och medans maten stod på spiden och i ugnen så gjorde jag i ordning kött som skulle frysas in.
Tiden började närma sig tills fisken skulle vara klar, så jag gjorde moset och dukade fram. När jag tog ut formen med fisken blev jag lite besviken eftersom all "mossa" hade runnit av och låg runt fiskblocket. Men, men, tänkte jag, det blir nog bra ändå och skulle dela på fisken... öh... nähä!? Vad är det här? PLAST!?!
Varför i hela fridens namn plastar man in ett fiskblock som ska frysas? Jag hade ingen aning om att det var plast runt, och det visste inte Roger heller. Så då blev det förstört och jag fick dyka in i frysen efter ett paket med köttbullar. Snacka om att jag var bitter när vi satt och åt >=(

Annars har det varit en bra dag. Vi var och lekte trädgårdsmästare hos Rogers mormor, och blev bjudna på god middag. Väldigt varmt och soligt var det, så det var lite jobbigt, men det blåste till lite då och då.

Nu ska jag se på 7:e himlen. Det är typ bara det och Scarface som jag sysslar med nu om dagarna =) Hihi!

Ett viktigt beslut.

Hmm.... jag tror jag har beslutat mig på vem jag ska rösta på till EU-valet. Jag fick lite hjälp av min kära samhällslärare om vad jag kunde söka bra information, så jag vet hur jag ska rösta. på dn.se går det att göra ett test där man får ta ställningar till vissa påstående. Sedan räknas det ut åt vilket parti man mest lutar åt.
Sen letade jag information om vilka som kandiderade för det partiet, så kom jag fram till ett slutgiltligt beslut. Jag hoppas bara att jag har fått rätt information nu i alla fall. Så jag inte röstar på någon som kadiderade förra året eller något liknande, haha.

Jag måste gå och lägga mig väldigt snart. Det har nämligen blivit så att vi ska iväg i morgon förmiddag till Rogers mormor och hålla på med hennes rabatter. Kommer bli intressant eftersom jag aldrig förr har hållt på så mycket med trädgårdsarbete. Men, men... jag sådde en gång en honungsmelonskärna och den växte ju så att man nästan kunde se det, så något grönt måste jag väl ändå ha på fingrarna?

God natt!

P.S. Jag klarade det svåra uppdraget i Scarface! Hurra för mig! Hihi! D.S.

Jobb, jobb, jobb!

Idag kom mitt schema för sommaren! Superglad! Ska jobba massor =D 8 veckor totalt. Ska bli så härligt, och jag hoppas på att tjäna storkovan. Yummie!

Igår kväll slängde jag ihop en otroligt god sallad. Det var så längesen jag åt en hemmalagad sallad. Har annars bara varit de där som går att köpa i plastbyttor i affärerna.
Den innehöll: isbergssallad, majs, tomat, paprika, morot, ris, gurka och tonfisk (jag tror det var allt i alla fall). Det var uppskattat av både mig och min kära.
Nästa gång blir det nog en ost och skinksallad med pasta.

Hittills idag så har jag bara suttit och spelat Scarface. Hehe, det spelet är grymt. Typ 99% likadant som GTA, men jag gillar ju de också. Men nu har jag kommit till en väldigt svår uppgift. Jag ska åka med en bil på tid till ett ställe, och då måste jag göra en massa hopp med bilen från olika pråmar i vattnet. Väldigt lätt att jag faller i vattnet. När jag väl är framme så ska jag prickskjuta en massa snubbar som åker svävare på vattnet långt bort. SVÅRT!

Snart ska vi äta pizza (hemmalagad från scratsch) så det blir mumsigt. Kan ta sista sallade kvar från igår till också. Sen ska jag nog se på 7:e himmlen ett tag. Gillar den serien starkt.

Blickar...

Det sägs ju att blickar säger allt. Jag vet inte längre. Jag har förlängesedan slutat titta för att se om jag får några blickar. Men visst! Det händer ju ibland att jag råkar få syn på någon som ger mig eller någon annan en "blick"
Idag när vi gick till affären så mötte vi en kvinna. Det enda jag tänkte på var att vi var tvugna att maka lite på oss eftersom vi tog upp hela den lilla trottoaren med våra cyklar (som vi gick med). Bara någon sekund efter att kvinnan passerat så sa Roger att hon hade tittat på mig med arg blick. Som att hon ville mörda mig, enligt honom. Hon gav mig alltså en blick. En blick som verkade säga: " Ur vägen fetto, måste du ta upp HELA världen? Gå och banta!"

Jag tycker det är synd... eller snarare hemskt att sådana människor som denna kvinnan inte tänker. Det enda de drar en slutsats till är att den tjocka personen är tjock och måste därför vara instängd någonstans framför en dator eller TV och skyvla ner chips i halsen.
De tänker aldrig så långt som att det kanske är en allvarlig sjukdom som gjort att kroppen växt okontrollerat. Eller att personen äter någon medicin som gör att kroppen svullnar.

Ibland är det faktiskt så att vi tjockisar inte har ätit oss till den storleken vi är, utan har drabbats av någon sjukdom, och vi inte har kunnat göra NÅGOTING åt det. Tänk på det nästa gång du ger en "blick", och inte bara åt tjockisar utan åt andra som inte ser "normala" ut i dina ögon!

Yaay!

Idag fick jag äntligen mitt spel (Yay!)som jag har väntat på i nästan en vecka. Det tog ändå lite tid för han som sålde det att skicka iväg det, men, men. Så det har jag provat lite idag, och kommer nog spela lite till senare i kväll.

För övrigt så vaknade vi tidigt i morse...för att vara oss alltså... klockan var innan 10 när vi steg upp i alla fall... och så började vi städa hej villt här. Känns bra nu när köket är rent i alla fall (Yay!). Jag hoppas att det fortsätter att vara tomt från papper på bänkarna ett bra tag till.

Roger gjorde en god efterrätt efter lunchen idag. Ugnsvärmd banan, glass och hemmagjord chokladsås. Musigt värre.
Och jag fixade klyftpotatis och ugnsstekt morot nu till middagen. Fick MVG det också =)

Jag blir nog klistrad framför TV:n nu från 21. Först är det Jon & Kate + 8, sen är det Hell's kitchen och sen LOST (Yay!). Och så blir det nog lite spelande i reklampauserna.

Chokladbollar och lite mysterium

För en stund sedan blandade jag ihop en omgång chokladbollar. Det blev mindre goda =( Beror nog på att min kära bara hade fiber-havregryn hemma. Så mitt tips till folket är att INTE försöka sig på att göra nyttiga chokladbollar. Då blir de ändå inte uppätna.

Det händer faktiskt lite action här med. Eller nja... vi får se vad det blir utav det. Men jag ska faktiskt kontakta polisen, men jag vill inte avslöja för mycket ifall det skulle vara så att det nu är något allvarligt så det blir en stor grej av det.

Sov på den, ni! =b

Söker modeller!

Hej alla ni som läser min blogg =)
Jag tänkte fråga om det är någon som vill att jag ska göra om er på sidan jag gjorde om min pappa på igår. Jag tycker om att pyssla med sådant.

Skicka en bild på er med håret uppsatt eller så att det inget hänger fram i alla fall. Lättast är när det är framifrån, men det går ibland från sidan också.
Min mail är sajberfina@hotmail.com Skicka på bara. Sedan skickar jag bilden tillbaka till er så får ni bestämma om jag ska publicera den här på bloggen eller inte.

Ha en bra kväll!

Så jävla roligt!

Hahaha! Jag har suttit på en sida som heter Taaz och gjort om pappa. Han blev väldigt fin =)

Gaaaah!

Idag har varit en relativt bra dag, men några saker skulle jag kunnat vara utan.

En sak var det här:
Jag och Roger cyklade in till stan idag igen för jag skulle kolla på presenter. Grejen är att jag är absolut inte van vid att cykla i så här stora städer. Man måste ha stenkoll på var cykelbanan tar vägen och dessutom har alla bussar och spårvagnar företräde, så de måste man också hålla koll på.
Sen har jag märkt en grej met Göteborgarna... de är härliga på många sätt och vis, men en brist har jag i alla fall hittat. Har de inte hela cykelbanefältet för sig själva är de galna på plingklockorna. Det enda jag hör när vi är ute och cyklar är pling, pling! Det gör mig tokig! Ta det lungt folk!!!
Sen dessutom var vi ute en solig fredagseftermiddag... det gör ju inte precis så att det är mindre folk på stan. Pust och stön!

Den andra saken som hände dårå:
Det var också när vi cyklade. Vi hade inte kommit så långt heller. Bara till hållplatsen vid Botaniska. Det kom tre grabbar gående i trappan, som leder från perrongen till cykelbanan, precis när vi cyklade förbi. Det gick ju ganska snabbt... det tog ju kanske bara någon sekund att cykla förbi där och ändå på de korta sekunderna hinner de lägga märke till mig. Ja... så någon av dem kände väl sig helt enkelt tvungen att ropa tjockis efter mig.

Ibland känner jag att vad jag än gör så kommer det klagas. Just med sådana här grejer... Det är så här att är man tjock så blir man retad oavsett vad man gör. Ta exemplet idag... Nu tyckte de här grabbarna att det var jätteroligt att påpeka att jag var tjock eftersom jag cyklade och de antog att jag tyckte det var jättejobbigt (vilket det verkligen inte är!). Hade jag åkt spårvagn eller buss hade de haft roligt åt mig för att de skulle tro att jag inte orkar cykla.
Ett annat exempel är att äta bland allmänheten. Äter man som tjock något förutom sallad så är man en dålig människa för att man inte gör något åt att man är tjock, dvs äta sallad eller helst ingenting. Skulle det nu vara så att man skulle äta sallad så kan det viskas "Kolla va tjock hon är. Hon kan bara äta sallad, hahaha"
Vad ska vi tjockisar göra för att få er andra nöjda!?! Stänga in oss hemma och bli ännu fetare? Vad gör det er? Ni vet ju inte om oss då, så då är det inga problem?
Jag retas för att jag är tjock, men varför skulle jag vilja göra något åt det när jag ändå retas när jag försöker motionera med att ta cykeln i stället för spårvagen?

Jag har levt med mig själv i snart 23 år. Jag VET mycket väl hur jag ser ut så okända personer som jag passerar när jag cyklar behöver inte påpeka det.
Det är som att jag skulle ropa efter folk som jag kör förbi: "Rödhårig!, Glugg mellan tänderna!, Glasögon!" Det låter ju lite komiskt, visst gör det. Men det är bara ord som besrkiver hur folk ser ut.....

t.ex som TJOCK!

Inte som planerat

Det blev inte stan idag. Strax innan 14 så plingade det till i Rogers mobil och då mindes jag att det skulle tvättas idag. Så det är det jag har gjort idag. Cyklade till affären en snabb runda också.

Jag känner mig så matt i kroppen... har lite värk i armarna... kanske jag har fått svininfluensan =O Nä! Det tror jag nog inte.

Jobbar mig uppåt

Yeah! Nu har jag installerat Need for speed - Most wanted.... great! Känns härligt att köra snabbt med musik dunkande i öronen. Så nu jobbar jag mig uppåt på Svarta listan.

Varför, varför, varför väntade jag tills igår för att baka kladdkakan? Varför inte tidigare? Guuuuud va gott det var =) Till och med Roger Mr Top Chef tyckte det var gott.
Recept:
Kladdkaka

Ingredienser:

  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • En nypa salt
  • 100 g smält margarin

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 175 grader
  • Smöra in en ugnssäker form och häll i ströbröd så att det täcker
  • Blanda ihop alla ingredienser och bred ut jämnt i formen
  • Grädda i ca 25-30 minuter beroende på gillande av kladdighet (OBS! Tiden beror på hur stor formen är och om du har mer än en sats)
Min snälla pappa lånade mig pengar så nu kan jag åka till Småland över helgen och hälsa på nära och kära. Det kommer nog bli roligt. Jag tror minsann jag ska ta mig ut på stan i morgon och köpa en försenad present till min bror. Men jag har ingen aning vad det skulle kunna vara för något. Jag får helt enkelt se vad jag kan hitta.

Nu ska jag se några avsnitt av Sjunde himlen. God natt!

Cykla

Igår på kvällen så fick vi för oss att cykla en runda. Det blev så att vi cyklade till Liseberg (som var stängt vilket jag visste, men jag ville bara åka förbi och titta). Det blev en ganska bra runda på en timme, så mör i benen var vi efteråt.

Idag ska vi också ut, men det blir en kortare cykeltur till Slottskogen som ligger bara en liten bit här ifrån. Sen går vi väl en runda där och tittar lite. Måste ju ut i det fina vädret.

Först nu fick jag tillgång till "min" dator (Roger har två så jag har den ena som min) eftersom han har spelat in en av sina kompositioner, så nu är den helt färdig och klar att skickas någonstans - skivbolag eller liknande =) Riktigt bra är den också, så någon gång kommer han väl bli känd, min lilla Mozart.

Nu görs matsäck och snart bär det av mot skogen.
Sen ska jag nog baka en kladdkaka idag. Jag har skjutit upp det ett par dagar, men jag får väl ta och göra det idag. Längtar ju hela tiden efter den härligt kladdiga kakan... mmmm.

Släktträff

Idag har jag och Roger varit hos hans mamma. Hon bjöd på lunch när vi kom dit, och efter en stund kom också hans mormor.
Så efter maten så gick vi hem till hans mormor och fikade.
Det var en trevlig dag med "släktingar"

Tyvärr så har jag huvudvärk nu, men jag vet inte varför. Kanske det ligger åska i luften? Får kolla på SMHI.

Snälla Jeanette var och hämtade min post och ska skicka den till mig så jag får väl den på måndag eller tisdag. Jag hade visst dått en massa kuvert... vilket är väldigt konstigt. Annars kan jag ha varit borta i flera veckor och bara fått reklam, men denna gången var det mycket mer.

Jag ser på "Se upp för dårarna", men nu är det paus för nyheterna, så då passar jag på att surfa lite. Sen ska jag nog spela lite Sims också.

Tvätt-dag

Usch idag har jag tvättat hela dagen. Eller nästan i alla fall. Började vid 14 och hämtade de sista plaggen från torkrummen vid 22. Så det har varit fram och tillbaka till tvättstugan en gång i timmen mellan 14 och 22. Roligt... not. Men nu har vi rena kläder igen i alla fall.

Det hände en liten komisk sak när jag och Roggan kollade på TV. Jag tittade ut genom fönstret och fick syn på två måsar på taket mitt emot som bara stod där. Då sa jag till Roger: "Titta där är två måsar som har sex (lite vänligare ord valt där)" för att skojja... men så börjar fåglarna att göra det! haha... precis när jag hade sagt det, fast jag bara hade skojjat om det.
Ja.. jag tyckte det var roligt i alla fall =)

Resten av kvällen ska jag fortsätta se på Sjunde himlen som jag började med igår. Jag har haft ett långt uppehåll nu, för när jag fick kontakt med Roger så hade jag inte tid med att titta mer. Men så igår började jag igen... var bara tvungen att hitta rätt episod och framförallt säsong.
Så det ska jag göra nu. Tjingelong!

Jag var blind!

Natten till idag hände något väldigt läskigt. Jag vaknade till vid 4-tiden och när jag öppnade ögonen märkte jag att något var fel med det vänstra. Jag stängde det högra och då blev det svart! Jag såg ingenting med det vänstra. Jag blev livrädd att linsen eller hornhinnan hade lossnat, eller att något hade hänt med musklerna. Jag blinkade frenetiskt och fick smått panik.
Jag tittade mot den digitalla klockan brevid sängen och sakta men säkert började jag se siffrorna. Först bara som tunna tunna blekrosa streck, men efter ytterligare blinkningar så såg jag dem som de normala illröda siffrorna.
Jag stapplade iväg in på toan, men jag vågade inte tända. Dels för jag var rädd att kanske det plötsliga ljuset skulle göra så ögat blev dåligt igen, och dels för jag vågade inte titta redigt i spegeln... för tänk om ögat skulle vara helt konstigt... typ vindögt eller vad som helst.

Resten av morgonen sov jag väldigt oroligt. Jag var hela tiden rädd att när jag slog upp ögonen skulle det vara likadant. Men det var det inte.

Min teori är så här: Jag sover på mage och ligger då med huvudet på ena armen. Jag tror att jag kanske kan ha legat med ögat just mot armen och kanske det har tryckts till väldigt hårt så att nerverna eller musklerna somnat eller något. Jag vet inte, men läskigt som fan var det.

Ny skärm

Nu sitter jag med "ny" skärm till datorn. Den är ju egentligen inte ny, för det är Rogers gamla som han har haft, men vi köpte ny till honom idag, så då fick jag denna. Betydligt bättre än den gammla, gammla klumpen.

Ja, det är väl i stort sätt det enda som vi gjort idag. Annars sitter jag bara och spelar Sims, så det ska jag väl fortsätta med snart. Blir kul att se hur mycket bättre bild det blir nu då.

Äntligen!

Efter många dagars försök till en riktig installation fick jag äntligen igång Sims 2 igår. Med de tilläggen som är "nödvändiga" för att det ska vara roligt att spela. Att gå från alla tillägg till bara orginalet var inte så roligt. Men nu är jag nöjd, fast datorn orkar inte riktigt med, men, men.

Kanske, kanske att vi idag åker iväg och köper en cykel till mig. Jag är bara osäker på om den passar för mig, så jag är väldigt velig =S

Annars är det väl inget speciellt som händer. Det är strålande väder så jag BORDE ju ta mig ut någon gång under dagen, men det fixas ju om vi åker och fixar cykel, hehe =b

RSS 2.0