SajberFina

Sjukresa - en resa du blir sjuk av
Idag ska jag prata om sjukresor. Det är en resa som en preson gör tillsammans med en ledsagare till vårdcentral eller sjukhus.
Nu vet jag inte om det är så här överallt eller om det bara är i Värnamo, men jag tycker att de sköter det väldigt dåligt.
Det går till så att ditresa ska beställas senast ett dygn före avtalad tid. Hemresa beställs på plats efter besöket, och då får patienten och ledsagaren vänta tills det finns en ledig bil/buss. Grejen är bara den att det tar aldrig mindre än en timme.

För några veckor sedan var jag med en vårdtagare på vårdcentralen och efter att vi var klara där så gick jag och ringde efter taxi. Jag fick svaret att det kommer någon och hämtar oss så fort det kommer in en ledig bil.
Jag tänkte att det kan väl inte ta så lång tid, typ 10-15 minuter, så vi stod precis vid ingången så att vi skulle se när bilen kom. Men minutrarna gick och blev till en timme, och då dyker det upp en buss, och eftersom vi hade åkt med buss dit så tänkte jag att vi kanske skulle göra det tillbaka också,dessutom hade vi väntat tillräckligt länge tyckte jag, så vi gjorde oss berädda att gå ut.
Det som hände gjorde mig väldigt irriterad. Ut ur bussen stiger en gamling och sen åker bussen därifrån... tom! De kunde ju lika gärna tatt oss med. Taxibolaget visste ju att vi väntade där, så då kunde de ju meddelade den som körde bussen att plocka upp oss eftersom den ändå skulle dit.

Jaja, det fanns ju inget annat att göra än att fortsätta och vänta och efter en stund kom det ytterligare en buss, och jag tänkte "Äntligen!" Chaffören stiger ur och kommer in i foajen.... och ropar upp namnet på en annan tant. Jag tänker "Det här är inte sant!?!?"
Varför kunde vi inte bara fått åka med i den bussen tillsammans med den andra tanten och hennes ledsagare??? Plats fanns ju!

Nä! Efter nästan två timmar kommer en taxibil och hämtar upp oss.
Det måste ju finnas något bättre system de kan ordna med. Om de vet att det är fler personer på samma ställe så kan de ju skicka en buss och ta alla på en gång. Så slipper både personerna vänta så länge och chafförerna behöver inte åka fram och tillbaka med tomma fordon.

Jag säger bara "SUCK!"
#1 - Annelie

Huh, det verkar ju helskumt. Här kan man boka när man vill, och den kommer inom 30 minuter tror jag..